De Valentina Postelnicu,

„Vom stabili prin hotărâre de Guvern data de 10 noiembrie 2019 zi a alegerilor pentru preşedintele României, potrivit responsabilităţilor Guvernului privind organizarea în condiţii cât mai bune a scrutinului electoral şi asigurarea dreptului de vot al cetăţenilor”, a anunţat premierul, la Palatul Victoria.

Dăncilă preciza că, ulterior, Executivul va adopta întreg pachetul de reglementări privind organizarea şi desfăşurarea scrutinului pentru alegerea preşedintelui României, în conformitate cu modificările făcute în Parlament legislaţiei electorale şi anume: votarea pe trei zile în secţiile din străinătate, posiblitatea prelungirii votului după ora 21,00 şi implementarea votului prin corespondenţă.

Data alegerilor prezidențiale a fost stabilită la începutul acestei luni.

Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu Buică a discutat, atunci, cu premierul Viorica Dăncilă.

Președintele AEP Constantin-Florin Mitulețu Buică declara că, în urma discuţiei, s-a decis ca alegerile prezidențiale să se desfășorare pe 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și 24 noiembrie, al doilea tur.

Din rapoartele GRECO, publicate astăzi de Ministerul Justiţiei (MJ), reiese faptul că România a făcut puţine progrese în adoptarea de măsuri pentru a preveni corupţia în rândul parlamentarilor, judecătorilor şi a procurorilor şi pentru a răspunde la îngrijorările legate de controversata sa reformă a sistemului judiciar.

Însă experții GRECO și-au exprimat, în mod special, preocuparea profundă în legătură cu Secția specială pentru anchetarea magistraților.

Citeşte şi: Zbuciumul unei familii ai cărei copii au crescut între Spania și România: „M-am transformat într-o mamă fără trăsături pe chip”


Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens
HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens