”Am ordonat forțelor armate ale Statelor Unite să lanseze lovituri precise asupra țintelor asociate cu fabricile de arme chimice ale dictatorului sirian Bashar Al-Assad”, a anunțat Donald Trump, de la Casa Albă.

Rachetele au început să cadă asupra țintelor din Siria. Filmări de la Damasc și Homs arată momentele în care rachetele cad asupra țintelor.

Într-un comunicat de presă, Forțele Armate Siriene au declarat că 110 rachete au fost lansate asupra țintelor siriene și că sistemul de apărare al țării ”a interceptat majoritatea dintre ele”, dar unele dintre ele nu au putut fi oprinte. Astfel, Centrul de Cercetare din Barzeh a fost distrus.

Agenția de presă rusă Tass a raportat că niciuna dintre rachetele americane, britanice și franceze care au intervenit în Siria nu s-a apropiat de bazele sale navale din Siria, având în vedere că acestea sunt sub apărarea unităților de apărare ale Rusiei. În timpul bombardamentelor, trei civili au fost răniți în orașul Homs.

Oficialii din apărare ai SUA au declarat pentru CNN că mai multe avioane, inclusiv bombardierele B-1 și cel puțin o navă de război din Marea Roșie au participat la atac. Generalul Joseph Dunford, șef în cadrul armatei SUA, a declarat reporterilor adunați la Pentagon, pentru o scurtă declarație de presă, că, pentru prima oară, avioanele de luptă ale aliaților au lovit centrul de cercetare, care, după părerea lor, era implicat în dezvoltarea și fabricarea armelor chimice.

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra
Recomandări

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra

Cea de-a doua țintă a fost un depozit al armelor chimice din vestul orașului Homs, în timp ce a treia a fost depozit al echipamentelor chimice și un post de comandă al armatei.

”Infrastructura importantă a fost distrusă, ceea ce va obliga regimul sirian să facă un pas înapoi. Vor pierde ani de cercetare și dezvoltare, depozitare și echipamente”, a declarat Dunford.

Atacul avioanelor britanice a fost autorizat de prim-ministrul Theresa May: ”Contribuția Marii Britanii în intervenția coordonată atent a fost adusă de patru avioane Tornado GR4s ale Forțelor Aeriene Regale (RAF). Acestea au lansat rachete Storm Shadow asupra unei facilități militare din vestul Homs, unde regimul (Bashar Al-Assad) depozitează arme chimice”, a declarat Theresa May.

Ce s-a întâmplat la 6:19 dimineața la petrecerea de nuntă a Teodorei Becali. A apărut filmarea
Recomandări

Ce s-a întâmplat la 6:19 dimineața la petrecerea de nuntă a Teodorei Becali. A apărut filmarea

Deși nu a precizat de unde au decolat avioanele de luptă britanice, cel mai probabil acestea au plecat înspre Siria de la bazele britanice aflate în Cipru, țară insulară aflată la o aruncătură de băț de țara condusă de Bashar Al-Assad, în estul Mării Mediterane.

Emmanuel Macron nu a avut o apariție televizată ca Donald Trump și Theresa May. El a anunțat prin intermediul unui comunicat că „a ordonat forțelor franceze să intervină”, după ce a fost depășită linia roșie privind utilizarea armelor chimice. Totodată, președinția franceză a dat publicității și o înregistrare cu o escadrilă de avioane de vânătoare care decolează pentru a lua parte la bombardamente.

Statele Unite ale Americii, Franța și Marea Britanie au bombardat mai multe ținte guvernamentale din Siria ca reacție asupra unui atac chimic al forțelor siriene în orașul DumaMai multe înregistrări de pe rețelele socciale arată bombardamentele care au avut loc la Damasc și Homs, iar în urma atacului, prima reacție a Rusiei a venit din partea ambasadorului Moscovei în Statele Unite, care consideră că acest atac este  o ”jignire” la adresa președintelui rus Vladimir Putin.

Soția lui Gigi Becali, impecabilă la nunta fiicei, Teodora. Apariție de vis!
Recomandări

Soția lui Gigi Becali, impecabilă la nunta fiicei, Teodora. Apariție de vis!FOTO: EPA

Gigi Becali, dar de nuntă extravagant la nunta fiicei. Incredibil câți bani le-a dat mirilor! VIDEO
GSP.RO

Gigi Becali, dar de nuntă extravagant la nunta fiicei. Incredibil câți bani le-a dat mirilor! VIDEO

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense
HOROSCOP

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense