MENIU CAUTĂ

VIDEO | Cum va fi vremea în weekend? Meteorologii au anunţat prognoza pentru perioada 20 – 22 aprilie

Distribuie

Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în weekend-ul 20-22 aprilie, dar au avertizat că în timpul săptămânii vor fi ploi pe arii extinse şi temperaturile vor fi destul de scăzute.

Începutul acestei săptămâni va fi unul destul de cald, anunţă meteorologii, cu temperaturi maxime de până la 27-28 de grade Celsius, însă, de miercuri, un val de ploi se abat asupra României.

Meteorologii au explicat şi de ce resimţim temperaturi mai scăzute în această perioadă, deşi modificările climatice nu sunt semnificative.

„Luni vor fi 27-28 de grade, iar marţi 25 de grade Celsius. După care, la mijlocul săptămânii se va produce o răcorire a vremii, pentru că va pătrunde un aer mai rece din latitudini mai dordice, dar pe de altă parte vom avea parte de un pic mai multe ploi. Deci, miercuri vremea va deveni normală în centrul şi estul ţării, unde maximele nu vor mai trece de 20 de grade. În restul teritoriului, se vor mai apropia de 23-24 de grade. Aşteptăm pe arii relativ extinse averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, iar pe spaţii mici, mai ales în zonele înalte, cantităţi de până la 15-20 de litri de apă pe metrul pătrat”, a declarat Mihai Timu, meteorolog în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Dar, de vineri vremea se îndreaptă şi temperaturile de vară revin, spun meteorologii, dar ar fi bine să nu renunţăm, încă, la hainele ceva mai groase.

Prognoza meteo pentru 16 – 22 aprilie 2018 arată că în zilele următoare va ploua în multe zone ale ţării, dar, în weekend, vremea va fi frumoasă.

„Joi şi vineri vremea va fi normală termic în centrul şi estul teritoriului şi ceva mai caldă în restul ţării. Vântul va creşte în intensificări, dar spre finalul săptămânii putem conta pe multe ore cu soare şi o creştere a temperaturilor, iar duminică, de exemplu, cel puţin în partea de sud a ţării estimăm că vor apărea maximele de vară, adică în jurul a 25 de grade Celsius. Deşi în perioada următoare ne aşteptăm la o creştere constantă a temperaturilor, şi nu excludem ca în iunie să se înregistreze chiar şi un fenomen de caniculă, deci temperaturi de peste 30 de grade Celsius, nopţile şi dimineţile vor rămâne răcoroase, deci ar trebui să mai luăm o jachetă pe noi, adică să nu plecăm la mânecă scurtă”, a precizat specialistul ANM.


Citeşte şi:

Psihologul Libertatea: ”Primăvara e un drog natural pentru organism. De aceea crește libidoul”

Editorial de Claudiu Săftoiu. În Siria nu a început războiul, ci doar curățarea de arme chimice

EXCLUSIV/Unul dintre artiștii cândva invidiați pentru bunăstarea sa, Adrian Sărmășan, își vinde hainele în piața de vechituri

Citește mai multe despre ANM, prognoza și Vremea pe Libertatea.

Comentarii