De Dragoș Tănase,

„În coaliţie, la noi în partid, am susţinut aproape toţi că cea mai eficientă procedură este remanierea prin Parlament, prin schimbarea structurii Guvernului şi erau mai multe variante de schimbare a structurii Guvernului, nu ceva spectaculos, ceea ce ar fi făcut ca, teoretic, Iohannis să nu mai poată să respingă nişte propuneri de miniştri că nu au ţinută.

„Prim-ministrul a ezitat să vină în Parlament cu această procedură, probabil s-a gândit că nu e sigură majoritatea, noi i-am prezentat, şi partidul, şi am avut întâlnire şi în coaliţie luni, i-am prezentat documentat cum stăm cu majoritatea, adică nu sunt probleme din punctul ăsta de vedere”, a afirmat Dragnea, la emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3.

Dragnea susține că gestul ar fi fost pentru Guvern un mesaj de forţă foarte serios, că nu stă la discuţie cu Iohannis şi nu intră în jocul lui Iohannis, dar spune că nu își permite niciodată să forţeze un prim-ministru, referindu-se la cei care ar putea fi de la PSD.

„E o decizie pe care trebuie să o ia, o simte, dacă simte teamă, dacă nu este foarte sigur prim-ministrul pe o procedură, nu trebuie forţat, că până la urmă poate să aibă dreptate”, a spus președintele Camerei Deputaților.

El a adăugat că s-a dovedit miercuri că PSD – ALDE are o majoritate „foarte sănătoasă” în Camera Deputaţilor, iar în ce priveşte plenul reunit, Dragnea a spus că partidele de guvernământ au 20 – 30 de voturi în plus peste majoritate.

„Nu e o dispută, a fost un punct de vedere al întregii coaliţii şi un alt punct de vedere al prim-ministrului, suntem în situaţia în care sunt trei ministere cu miniştri interimari care nu pot avea în interior toată forţa de a lua decizii serioase când ştiu că au 45 de zile. Asta a fost decizia, nu e o dramă, nu e o tragedie, mergem înainte. (…) Nu ţine de mine sau de domnul Tăriceanu, ţine de doamna premier (dacă va face restructurare a Guvernului în Parlament – n.r.), dacă vreodată se hotărăşte să vină în Parlament cu remanierea, prin schimbarea structurii Guvernului, e bine-venită şi are siguranţă maximă, dacă vrea să continue interimatele, iar nu este mare problemă pentru noi”, a susţinut Dragnea.

Într-un interviu pentru Adevărul.ro, Viorica Dăncilă refuză categoric ideea restructurării Guvernului, în ciuda insistenţelor lui Liviu Dragnea.

Întrebată dacă e posibil să se răzgândească în perioada sărbătorilor, Viorica Dăncilă a răspuns: „Foarte puţin probabil“. Premierul pledează în continuare pentru remaniere.

FOTO: Hepta


Citește și… Liviu Dragnea: „Referendumul e modul în care Iohannis a ales să intre în campania electorală pentru alegerile europarlamentare”

Viorica Dăncilă, întrebată dacă preşedintele va fi de acord cu interimatele la cele trei ministere: „Va accepta, am vorbit pe acest subiect”

Tăriceanu, anunţ care contrazice decizia Vioricăi Dăncilă privind interimatele: „Eu nu aş fi ezitat nicio secundă să cer Parlamentului votul pentru formula de remaniere sau de restructurare”

OFICIAL | Viorica Dăncilă trimite la Cotroceni propunerile de interimari: Ana Birchall, la Justiție, Eugen Teodorovici, la Fonduri Europene și Radu Oprea, la Românii de pretutindeni


 

Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea
GSP.RO

Adevăratul motiv pentru care Raluca Arvat a plecat de la Pro TV după 20 de ani. A vrut să se afle de la ea