De Valentina Postelnicu,

„Am avut o discuţie luni în coaliţie, PSD-ALDE, i-am prezentat doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă care este majoritatea în Parlament, majoritate pe care noi am obţinut-o când am format Parlamentul după alegeri şi în toţi aceşti ani şi am stabilit cu doamna prim-ministru să hotărască dumneaei, merge în continuare pe această variantă cu remanierea sau vine cu o propunere în Parlament. Oricum, după ziua de ieri, când abia seara preşedintele a ieşit şi ne-a spus ceea ce bănuiam cu toţii, că nu este de acord cu ţinuta unora, nu mai era timp pentru a se rezolva procedurile parlamentare pentru a veni la votul de astăzi şi atunci a rămas ca doamna prim-ministru să se gândească în perioada de sărbători dacă vrea să vină în Parlament sau dacă vrea să continue cu interimatul încă 45 de zile”, a spus Dragnea, la Parlament.

El a subliniat că „nu este problemă cu majoritatea” în Parlament şi a criticat comentariile din ultima vreme, pe subiectul restructurării Guvernului.

„Nu există termenul de restructurare în Constituţie. Este vorba de remaniere, care se face prin Parlament dacă se modifică structura. (…) Am auzit multe tâmpenii în ultimele zile, din păcate şi de la oameni pe care îi credeam că întâi să emită o părere se consultă cu specialişti adevăraţi (…). Dacă, dar nu e cazul, la noi majoritatea este destul de clară. Astăzi am avut 180, 181 de voturi, plus 12 voturi pe care le avem la Senat faţă de majoritate, deci la orice vot în plen noi putem avea în jur de peste 30 de voturi în plus peste cele 233, undeva 260-265 de voturi. Nu este problemă cu majoritatea”, a dat asigurări Dragnea.

Despre ideea avansată de deputatul Cătălin Rădulescu cu privire la o sesizare la CCR în cazul refuzului preşedintelui Iohannis cu privire la cele trei propuneri de miniştri, Dragnea a a răspuns că acesta nu face parte din Guvern.

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE
Recomandări

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE

„Cătălin Rădulescu nu este în Guvern. I-aş sugera să se ocupe de ce este în Parlament şi de campanie”, a afirmat preşedintele PSD.

Preşedintele Senatului şi liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi seară că atât el, cât şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, sunt dispuşi „în orice moment” să acorde în Parlament votul pentru restructurarea Guvernului.

Citeşte şi: VIDEO | Povestea tristă a fetei de 15 ani din Vaslui care a murit de meningită. Boala a răpus-o la 10 zile după ce a fugit de acasă!

Gigi Becali își răsfață fetele în stil mare. Fiica patronului de la FCSB conduce un bolid de 200.000 de euro
GSP.RO

Gigi Becali își răsfață fetele în stil mare. Fiica patronului de la FCSB conduce un bolid de 200.000 de euro

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum
HOROSCOP

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum