De Valentina Postelnicu,

Întrebat ce se va întâmpla dacă se va încerca blocarea legilor Justiției și a Codurilor Penale, Liviu Dragnea a spus că ”decizia va fi la Guvern”.

”Aici, decizia va fi la Guvern, eu nu o să impun premierului sau Guvernuui nimic, pentru că fiecare, în funcția pe care o deține, are responsabilități și decizii, și puterea de a le lua. Ceea ce ține de Parlament, de decizia politică, sunt lucruri rezolvate, decizia politică a fost asumată, cu calendar anunțat public, respectat. De aici încolo, ca și Parlament, partid, să vedem cum se desfășoară lucrurile în continuare, vor să întindă cât mai mult perioada de intrare în vigoare a acestor legi în speranța restaurației”, a spus președintele PSD.

El a precizat că abuzurile și se fac și acum iar toate aceste amânări urmăresc doar să răstoarne ordinea constituțională și să fure votul dat de românii.

”Ce va face Guvernul, partenerii din coaliție, ne vom întâlni, mâine, poimâine, eu sunt aici, tot partidul”, a mai spus Dragnea.

Declarația liderului PSD vine după ce, recent, tot el respinsese opțiunea Ordonanței de Urgență, pe Codul Penal.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

Pe 25 iunie, președintele PSD a negat faptul că liderii social-democrați au luat în calcul un astfel de act normativ, în ședința de vineri, spunând că se va merge pe o procedură accelerată în Parlament. Întrebat dacă exclude o ordonanță de urgență în acest sens, Liviu Dragnea a răspuns scurt și în șoaptă: ”Da”.

Răspunsul președintelui PSD a venit după o ședință a coaliției, în urma căreia Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că nu susține varianta unei ordonanțe de urgență pe Codul penal.

Pe 11 iunie, Dragnea confirma o posibilă Ordonanță de Urgență pe Codurile Penale.

”Este foarte pertinent. O să ne gândim!”, a declarat preşedintele PSD Liviu Dragnea,la Antena 3,  el arătând că mai multe legi importante din programul de guvernare aprobate în Parlament au fost întârziate de partidele de opoziţie şi preşedintele Klaus Iohannis prin atacarea repetată la CCR. O Ordonanță pe aceste proiecte de lege ar echivala cu o nouă Ordonanță 13, inițiată în 2017 și care a fost restrasă, ulterior, în urma unor proteste de stradă ample.

Citește și: Uninominalul pur, ”marea baroneală”. Sistemul electoral dorit de Liviu Dragnea e ”de secol XVII”

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”
GSP.RO

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri