Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș: ”Sunt absolut convins că nu vor găsi criminalul fetiței!”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV / Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș: ”Sunt absolut convins că nu vor găsi criminalul fetiței!”

EXCLUSIV / Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș: ”Sunt absolut convins că nu vor găsi criminalul fetiței!”

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș: ”Sunt absolut convins că nu vor găsi criminalul fetiței!”. De mai bine de trei săptămâni, ucigașul micuței Estera - fetița violată și ucisă într-un cartier mărginaș al orașului Baia Mare -, este liber. Anchetatorii încă așteaptă rezultatele comparative ale probelor ADN, arma supremă împotriva pedofilului-asasin. Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș acuză felul în care investigatorii își derulează ancheta:” Sunt absolut convins că nu vor găsi criminalul fetiței! Sunt foarte revoltat!”, ne-a declarat edilul.

De Cristian Burcioiu,

Polițiștii și procurorii maramureșeni încă îl caută pe criminalul care a batjocorit-o și mai apoi i-a zdrobit capul cu o cărămidă micuței Estera. Testele ADN comparative care sunt în derulare la Institutul Național de Criminalistică (INC) – investigații științifice făcute pe urmele biologice recoltate de la fața locului, de pe hainele și de pe trupul copilei, dar și de pe arma crimei, cărămida -, nu au dezvăluit încă identitatea personajului care a fost în stare să comită oroarea. A fost rulat un program informatic care a ”scotocit”, atât în baza de date națională cât și în cea europeană, fără succes însă, identitățile biologice a zeci de mii de persoane.

”Încă așteptăm rezultatele acestor teste de laborator care sunt în derulare”, ne-au spus surse judiciare.

Scandal în familia fetiței ucise, ”stins” de jandarmi

Primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a oferit o recompensă de 10.000 de lei pe capul asasinului, este extrem de sceptic în ceea ce privește succesul investigațiilor în acest terifiant caz. Edilul vorbește de gestionare defectuoasă a probelor și chiar de faptul că investigatorii nu ar fi făcut corect anumiți pași în cadrul anchetei.

”Sunt absolut convins că nu vor găsi criminalul fetiței! Va fi greu, dacă nu imposibil, să-l prindă! Nu au făcut pași corecți…De ce nu se întreabă nimeni de ce după crimă între tatăl fetiței și unul dintre copii lui, băiatul de 12 ani care a descoperit cadavrul s-a iscat un scandal atât de mare încât a trebuit să intervină jandarmii? Plus felul în care au fost audiați copiii…Fără psiholog, fără reprezentanți de la Protecția Copilului. Ce s-a întâmplat ține de noaptea minții într-un stat european. Sunt foarte revoltat!”, ne-a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

 

Close
Închide
  Close