Mergi direct la conținut »
EXIT POLL ora 21, turul 2 - Klaus Iohannis este președintele României cu 67,1% din voturi
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

EXIT POLL ora 21, turul 2 – Klaus Iohannis este președintele României cu 67,1% din voturi

De Andreea Radu, . Ultimul update Luni, 25 noiembrie 2019, 08:56

EXIT POLL IRES turul 2 la prezidentiale 2019. Klaus Iohannis a fost ales președintele României cu 67,1% din voturi. Viorica Dăncilă a obținut 32,9% din voturi.

Ad placeholder

Rezultate EXIT POLL IRES la închiderea urnelor

Klaus Iohannis – 67,1%

Viorica Dăncilă – 32,9%

Date pe baza celor 24.671 chestionare aplicate până la ora 21.00.

Chestionarele au fost aplicate față în față, la ieșirea de la urne, în 352 de secții de vot de pe teritoriul României.

Marja de eroare este de 2%.

Rezultate EXIT POLL IRES ora 21

Klaus Iohannis – 66,5%

Viorica Dăncilă – 33,5%

Datele prezentate de IRES sunt pe baza chestionarelor realizate până la ora 20:00.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 24.119, cu o marjă de eroare de 2%.

Sondajul de opinie IRES a fost aplicat față în față, la ieșirea de la urne, în 352 de secții de vot de pe teritoriul României

EXIT POLL CURS-Avangarde

Klaus Iohannis – 67%

Viorica Dăncilă – 33%

Umăriți pe Libertatea: rezultate vot alegeri prezidentiale 2019 anunțate de BEC și AEP


UPDATE 19:00. Liderii PNL sunt siguri de victorie, iar unii dintre ei vorbesc de o victorie a lui Klaus Iohannis cu peste 70% din voturi.

“Blogurile cetățenești” din sectorul 4 care îi fac, de fapt, propagandă primarului Daniel Băluță. Și fabrica de postaci
Recomandări
“Blogurile cetățenești” din sectorul 4 care îi fac, de fapt, propagandă primarului Daniel Băluță. Și fabrica de postaci
 

Din atmosfera resimțită la PNL, liberalii sunt siguri pe victorie. Important este cu ce procent va câștiga Klaus Iohannis. Unii lideri PNL vorbeau de un procent de peste 70 la sută. De cealaltă parte, și PSD își dorește ca Viorica Dăncilă să depășească pragul de 40 la sută

Valentina Postelnicu, jurnalistă Libertatea, la sediul PNL

UPDATE 17:20. Ultimul sondaj de opinie de la ora 16:00 arată că distanța dintre candidați a crescut la 25%, porivit datelor provenite de la institutele de sondaj. Diferența dintre cei doi candidați poate crește cu încă 3% până la ora 21:00, ora la care se închid urnele.

Datele nu includ voturile din diaspora, acolo unde se vor aduna încă 8%. Asta înseamnă că, în total, câștigătorul poate ajunge la două treimi din voturi.

UPDATE 16:30. Potrivit datelor de la ora 14:00 provenite de la institutele de sondaj, distanța dintre cei doi candidați crescuse, față de ora 12:00, când distanța era de 20 de procente.

Ad placeholder

Dacă ordinea celor doi prezidențiabili nu surprinde, noutatea este că șefa PSD ia foarte puține voturi ale celor care au votat cu altcineva în primul tur al alegerilor prezidențiale. De cealaltă parte, candidatul liberal adună voturi nu doar de la USR-Plus și PMP, așa cum era de așteptat.

UPDATE 14:30. Deputatul USR Cătălin Drulă anunță, pe Facebook, că președintele Klaus Iohannis a obținut cele mai multe voturi în Auckland (Noua Zeelandă) și Sidney (Australia).

Cea mai mare creştere săptămânală a cazurilor COVID-19 în România din ultimele 3 luni. Cele mai afectate județe
Recomandări
Cea mai mare creştere săptămânală a cazurilor COVID-19 în România din ultimele 3 luni. Cele mai afectate județe
 
Rezultate alegeri prezidențiale în Auckland (Noua Zeelandă) și Sidney (Australia)

UPDATE 12:30: Conform datelor de la ora 12:00 ale institutelor de sondaj, dreapta conduce cu 20% la alegerile prezidențiale 2019.

La alegerile de până acum, după voturile de dimineață conduceau candidații stângii, pentru că, traditional, electoratul lor rural ieșea la primele ore la vot. Noile cifre arată ca dreapta conduce și în sate!

UPDATE 12:00: Datele ultimelor sondaje de opinie dinainte de vot arată că românii se orientează pe persoană și mai puțin pe forța politică din care provine candidatul pentru cea mai înaltă funcție în stat. 60% dintre votanți aleg ”calitățile candidatului” și doar 30% „partidul care îl susține”

UPDATE 10.00: La ultimele alegeri prezidențiale, mai ales în turul 2, votul a fost unul de protest. Un sondaj realizat acum câteva zile arată cât de nemulțumiți sunt românii. 64% dintre români cred că țara merge într-o direcție greșită!

Ad placeholder
Cum să îngropi 2,4 milioane de euro. La peste doi ani de la primele plantări, Parcul Memoriei Naţionale de lângă Mărășești arată ca un deşert
Recomandări
Cum să îngropi 2,4 milioane de euro. La peste doi ani de la primele plantări, Parcul Memoriei Naţionale de lângă Mărășești arată ca un deşert
 

Libertatea prezintă rezultatele EXIT POLL IRES la prezidențiale 2019

Jurnaliștii Libertatea vor transmite LIVE din țările unde votează românii din diaspora și de la punctele fierbinți din România, cum sunt și sediile de campanie ale candidaților.

IRES realizează și în turul 2, sondajul de la ieșirea de la urne, după ce, în primul tur al alegerilor, estimările IRES prezentate de Libertatea au fost extrem de aproape de datele finale prezentate de Biroul Electoral Central.

Cum se face sondajul de opinie

Sute de persoane sunt implicate astăzi în cercetările care se desfășoară pe tot parcursul zilei, începând de la ora 7.00 – ora de deschidere a secțiilor de vot – și până la ora 21.00 – la închiderea urnelor.

Operatorii vor fi prezenți la secțiile de vot din țară organizate pentru alegerile prezidențiale pentru a-i intervieva pe alegători după ieșirea de la urne. Aceștia le vor adresa o serie de întrebări legate de votul exprimat la alegerile prezidențiale 2019 din turul doi.

Discuția cu operatorii durează cel mult un minut, iar datele furnizate sunt confidențiale. Niciunul dintre alegători nu va fi întrebat detalii legate de identitate, precum numele, adresa sau alte date personale.

Alături de operatorii din secțiile de votare, vor fi mobilizați mai mulți supervizori care vor avea rolul de a monitoriza permanent procesul de culegere a datelor și respectarea procedurilor.

Ad placeholder

EXIT POLL (sondajul la ieșirea de la urne) reprezintă un control democratic asupra procesului alegerilor

Prin această cercetare nu este studiat numai rezultatul votului la urne, ci sunt testate și motivațiile pentru care s-au dus oamenii să participe la alegerile prezidențiale.

De asemenea, ca urmare a răspunsurilor obținute prin chestionar sunt evaluate cunoștințele oamenilor sau ce au văzut aceștia în campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Când sunt publicate rezultatele EXIT POLL prezidențiale 2019

Primele rezultate ale alegerilor prezidențiale 2019 vor fi cele de tip exit poll, la ora 21.00. Libertatea prezintă atunci estimările sondajului IRES.

Rezultatele oficiale vor fi prezentate doar de Biroul Electoral Central, singura instituție care are dreptul să numere și să centralizeze voturile românilor.

Urmăriți pe Libertatea:

  • primele date ale exit poll prezidențiale realizat de IRES, institutul de cercetare din Cluj. Adriana Nedelea va prezenta rezultatele sondajului la ora 21:00
  • vot diaspora – live update cu prezența la vot a românilor din diaspora
  • prezenta la vot prezidențiale, turul 2 – date actualizate cu privire la prezenta la urne în România
Ad placeholder
Citeşte şi:

Pe Libertatea.ro, afli cine va fi președintele României. Adriana Nedelea prezintă duminică, la ora 21.00, Exit Poll-ul IRES

S-a încheiat votul în diaspora. S-au înregistrat peste 944.000 de voturi, de aproape trei ori mai multe decât în urmă cu cinci ani

Cum arată buletinul de vot pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019

După ce s-a spus că au divorțat, Reghe rupe tăcerea. Ce s-a întâmplat, de fapt, între Anamaria Prodan și Alexa: "Nu mi-a plăcut..."
PARTENERI - GSP.RO
După ce s-a spus că au divorțat, Reghe rupe tăcerea. Ce s-a întâmplat, de fapt, între Anamaria Prodan și Alexa: "Nu mi-a plăcut..."
Daciana Sârbu și-a pierdut toată averea. Ce a făcut soția lui Victor Ponta
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Daciana Sârbu și-a pierdut toată averea. Ce a făcut soția lui Victor Ponta
Horoscop 8 iulie 2020. Leii, cel mai probabil, vor ține în ei motivele de nemulțumire, dar nu e o alegere bună
HOROSCOP
Horoscop 8 iulie 2020. Leii, cel mai probabil, vor ține în ei motivele de nemulțumire, dar nu e o alegere bună
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close