Mergi direct la conținut »
Facebook a dezactivat peste 2 miliarde de conturi false în anul 2019
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Facebook a dezactivat peste 2 miliarde de conturi false în anul 2019

Facebook a dezactivat peste 2 miliarde de conturi false în anul 2019

Facebook a dezactivat 2,2 miliarde în primele trei luni ale lui 2019 și încearcă să răspundă creșterii importante a numărului tentativelor de creare automată de conturi în scopuri răuvoitoare Rețeaua socială estimează că circa 5% din conturile active rămân "false", potrivit unor informaţii date publicităţii joi, relatează AFP.

De Andreea Radu,

Grupul a dezactivat imediat, respectiv înainte ca acestea să devină active, 1,2 miliarde de conturi în ultimul trimestru al lui 2018 şi 2,2 miliarde în primele trei luni ale lui 2019, „o creştere cauzată de atacuri automatizate ale unor actori răuvoitori încercând să creeze mari volume de conturi în acelaşi timp”, a explicat compania americană, potrivit Agerpres.

Facebook afirmă că suprimă conturile respective imediat, ele nefiind contabilizate printre conturile active. Potrivit Facebook, aceste conturi sunt suficient de uşor de reperat şi deci de suprimat înainte de a crea „prejudicii”.

Conturile „false” pot, de exemplu, să servească la transmiterea la campanii de dezinformare în scopuri de manipulare politică, unul dintre subiectele care otrăvește Facebook de doi ani.

Facebook a publicat joi un raport care detaliază măsurile luate împotriva unor conturi „false” dar şi a unor conţinuturi care îi încalcă regulile de utilizare, precum nuditatea, violenţa, sexul, hărţuirea, promovarea drogurilor sau a armelor, apologia terorismului, etc.

Recent, Facebook a închis 265 de conturi, pagini şi grupuri de pe platformele reţelei sociale, care vizau influenţarea alegerilor din Africa şi din alte părţi ale lumii. Activitatea provenea din Israel, au declarat reprezentanții Facebook, menţionând o entitate, Grupul Archimedes.


Efectele plecării companiei Telekom din România. Peste 8 milioane de români stau cu sufletul la gură


 

 
 
Close
Închide