MENIU CAUTĂ
, de Răzvan Mihalașcu

Gestul făcut de doi tineri căsătoriți în locul atacului din Noua Zeelandă. „Este trist ceea ce s-a întâmplat”

Distribuie

Cea mai fericită zi din viața unui cuplu din Noua Zeelandă a coincis cu momentul producerii uneia unei dintre cele mai mari tragedii din istoria țării. Reece și Kellie Campbell s-au căsătorit sâmbătă, însă au decis să întrerupă sărbătoarea pentru a depune flori și a aduce un omagiu victimelor atacului terorist comis vineri în orașul Christchurch, relatează nzherald.co.nz.

După ceremonie, tinerii căsătoriți au decis să depună trei dintre buchetele primite de mireasă la moscheea unde a avut loc atacul, în semn de respect față de cei 49 de oameni care au fost uciși în atacurile teroriste din Christchurch.

Kellie era îmbrăcată în rochia de mireasă, iar soțul ei în costumul de mire.

„Suntem cu toții supărați și ne pare foarte rău pentru cei care și-au pierdut familiile”, a spus Reece Campbell, pentru sursa citată.

„Aveam florile de la nuntă și ne-am gândit că ar fi frumos să le depunem la moschee pentru a-i susține pe cei care trec acum prin clipe grele”, a adăugat el.

Mirele a mărturisit că vineri se pregătea pentru căsătorie în momentul în care unul dintre prietenii săi i-a spus despre atacul terorist din Christchurch.

Au fugit din calea războiului și și-au căutat liniștea în cea mai sigură țară din lume! Poveștile impresionante ale victimelor atacului din Noua Zeelandă

După ce a aflat despre masacru, soția sa, Kellie, a hotărât ce să facă cu buchetele de mireasă.

„A fost modul nostru de a ne exprima susținerea față de familii”, a spus mireasa.

Una sau mai multe persoane au atacat, vineri, două moschei în Christchurch, cel mai mare oraș din Insula de Sud a Noii Zeelande, ucigând cel puțin 49 de persoane. Cronologia atacului arată că în 15 minute, atacatorul de la moscheea Al Noor a omorât 41 de persoane și a rănit alte câteva zeci. A urmat apoi atacul de la cea de-a doua moschee, unde au fost ucise alte șapte persoane.

Poliţia neo-zeelandeză a explicat că atacatorul a fost arestat la 36 de minute de la primirea primului apel telefonic de urgenţă.

Află ce gest a făcut la tribunal de autorul masacrului din Noua Zeelandă.

sursă foto: nzherald.co.nz


Citește și:

Primele filmări de la Mărculești, lagărul care apare în documentele istorice găsite în dosarul ”Moscova 2”!

EXCLUSIV | Le dădeau alimente amestecate cu nisip! Dosarul „Moscova 2”, care reinventariază tezaurul românesc dus la ruși, conține și dovezi ale masacrului împotriva evreilor din Basarabia aflată în România Mare

Numele domnitorului român Șerban Cantacuzino a fost înscris pe încărcătoarele armei folosite în atacul din Noua Zeelandă, în care 49 de oameni au fost uciși / FOTO


 

 

 

Comentarii