Trei suspecți au fost arestați, iar cel puțin unul dintre ei a fost identificat drept Brenton Tarrant, un australian de 28 de ani care a transmis live pe Facebook atacul. El urmează să fie prezentat instanței sub acuzațiile de omor.

Cronologia atacului din Christchurch

Ora 13.15:

În jurul orei locale 13.15, Tarrant a pornit transmisiunea live pe Facebook în timp ce era în mașină și a prezentat armele pe care le avea pe scaunul pasagerului.

Orei 13:30:

În jurul ora 15.30 a avut loc primul și cel mai important incident. Ajuns în fața moscheii Al Noor din centrul orașului, bărbatul, care continua să transmită live, iese din mașina pe care a parcat-o pe o alee din fața lăcașului de cult, ia o armă și intră pe ușile principale.

A intrat din încăpere, în încăpere și a început să tragă în oamenii aflați la rugăciune.

Martorii spun că s-a întors la mașină pentru a reîncărca arma și a revenit în moschee pentru a trage în cei aflați înăuntru.

În timpul atacului care a durat aproximativ 15 minute. Cel puțin 41 din cele 300 de aflate înăuntru au fost ucise și alte zeci au fost rănite și transportate la spitalele din apropiere.

La moschee se afla și echipa de crichet a Bangladeshului, dar toți sportivii au reușit să se refugieze pe terenul din parcul dinspre moschee.

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații
Recomandări

El e bărbatul care a spulberat ursul în Harghita. Primele declarații

Ora 14:00

După ce a ieșit din moscheea Al Noor, atacatorul a tras în mai multe persoane aflate afară, apoi a urcat în mașină și a condus spre vest 6 kilometri, până la moscheea Linwood, un locaș de cult mai mic din același oraș.

Aici se aflau la rugăciune circa 60-70 de persoane, iar 7 dintre ele au fost ucise.

Martorii povestesc că unul dintre bărbații aflați în moschee l-a atacat pe atacator și l-a dezarmat, dar acesta a reușit să fugă.

După câteva ore

Poliția a arestat patru persoane, una dintre acestea fiind eliberată mai târziu.

Pe Twitter au apărut imagini cu polițiștii arestând o persoană într-o mașină, pe o stradă din partea de sud a orașului.

Polițiștii au anunțat că într-o mașină au găsit dispozitive explozive improvizate, iar acestea au fost distruse ulterior.

Pe măsură ce ancheta a continuat, poliția a anunțat că a evacuat mai multe locuințe din Dunedin, un oraș mai mic, situat la 360 km sud de Christchurch, dar nu au anunțat ce legături existau între această acțiune și atacul de la moschei.


Citește și: Numele domnitorului român Șerban Cantacuzino a fost înscris pe încărcătoarele armei folosite în atacul din Noua Zeelandă, în care 49 de oameni au fost uciși / FOTO


 

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte
GSP.RO

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur