MENIU CAUTĂ

Gestul făcut la tribunal de autorul masacrului din Noua Zeelandă, în urma căruia 49 de oameni au fost uciși

Distribuie

Brenton Tarrant, suspectul de 28 de ani din atacul asupra a două moschei din Christchurch, a apărut în fața instanței pentru a fi pus oficial sub acuzare pentru crimă. Australianul a fost surprins de fotoreporteri făcând un semn care este asociat cu "supremația albilor", relatează Daily Mail.

Fostul instructor de fitness, militant de extremă-dreapta, a apărut la tribunal îmbrăcat în cămașa albă a deținuților din Noua Zeelandă. Cu cătușe la mâini, acesta a ascultat impasibil acuzațiile care i-au fost aduse.

Flancat de doi polițiști, Brenton Tarrant nu a scos niciun cuvânt și chiar a zâmbit, din spatele geamului de sticlă de unde și-a auzit acuzațiile.

În scurta sa apariție, el a făcut semnul care este asociat cu ideea de „putere a albilor”.

Autorul masacrului din Noua Zeelandă a fost surprins făcând gestul asociat cu „supremația albilor”

El nu a solicitat să fie eliberat pe cauțiune şi va rămâne în închisoare până la următoarea apariţie în faţa instanţei, prevăzută să aibă loc pe 5 aprilie.

Anterior, premierul Jacinda Ardern a precizat că acesta avea permis de armă din noiembrie și că își cumpărase două arme semi-automate și trei puști, dintre care două de vânătoare.

„Simplul fapt că (…) acest individ a dobândit un permis şi a achiziţionat arme de acest tip mă determină să spun că oamenii vor dori ca acest lucru să se schimbe şi mă voi angaja în acest sens”, a afirmat premierul neo-zeelandez, care a anunţat intenţia de a schimba legislaţia referitoare la deţinerea de arme, potrivit Agerpres.

Ardern a mai anunțat că suspectul a călătorit în întreaga lume şi nu era rezident pe termen lung în Noua Zeelandă. Anul trecut, Brenton Tarrant a ajuns și în România, din Bulgaria.

Nu este singura legătură a acestuia cu țara noastră.

Pe încărcătoarele armelor folosite în timpul masacrului soldat cu 49 de morți, acesta a scris numele mai multor personaje istorice pe care le considera, cel mai probabil, eroi ai creștinătății. Printre acestea se numără și Şerban Cantacuzino, domnitor al Ţării Româneşti între 1678 şi 1688.


Citește și:

CRONOLOGIE | Cum s-a desfășurat atacul din Noua Zeelandă, cel mai sângeros din istoria țării. Zeci de oameni, uciși în 15 minute

Comentarii