Mergi direct la conținut »
Iohannis refuză dezbaterea cu Dăncilă, dar în 2014 îl acuza pe Facebook pe Victor Ponta că face același lucru. Postarea a fost distribuită acum de președintele PSD Galerie foto
1imagini
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Iohannis refuză dezbaterea cu Dăncilă, dar în 2014 îl acuza pe Facebook pe Victor Ponta că face același lucru. Postarea a fost distribuită acum de președintele PSD

Iohannis refuză dezbaterea cu Dăncilă, dar în 2014 îl acuza pe Facebook pe Victor Ponta că face același lucru. Postarea a fost distribuită acum de președintele PSD

În urmă cu cinci ani, Victor Ponta, candidatul social democraților din turul al doilea alegerilor prezidențiale refuza să participe la o dezbatere solicitată atunci de liberali, iar Iohannis l-a taxat pe fostul premier pe Facebook. Postarea cu pricina a fost distribuită acum de Viorica Dăncilă, în contextul în care echipa de campanie a actualului președinte a anunțat că Iohannis nu va participa la o dezbatere cu liderul PSD.

De Ana Hațeg,

Echipa de campanie a lui Klaus Iohannis a anunțat că președintele în funcție nu va participa la o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă, înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale, deși PSD-ul cere acest lucru insistent.

Pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis a fost postat în noiembrie 2014 un mesaj în care Ponta era numit ”arogant” pentru că refuza participarea la o dezbatere electorală.

”Constat că domnul Victor Ponta își menține aceeași atitudine arogantă cu care ne-a obișnuit și în ceea ce privește organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare și așteptate de către toți românii interesați să afle proiectele celor doi candidați rămași în cursa pentru Palatul Cotroceni”, transmitea Iohannis atunci.

”Solicit în mod public candidatului Victor Ponta să renunțe de urgență la asemenea tertipuri și să aibă curajul să își asume o confruntare de idei corectă, în care niciunul dintre noi nu pornește cu un avantaj ilegitim. Îi cer premierului să mandateze echipa sa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cât mai rapid condițiile de desfășurare a unei dezbateri reale, din care electoratul să poată înțelege care este viziunea fiecărui candidat pentru viitorul României”, se mai arăta în mesajul transmis public de Klaus Iohannis înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Orice, dar nu opriți corăbiile cu sclavi! PAH, comentariu acid față de modul în care statul gestionează migrația muncitorilor români în timpul pandemiei
Recomandări

Orice, dar nu opriți corăbiile cu sclavi! PAH, comentariu acid față de modul în care statul gestionează migrația muncitorilor români în timpul pandemiei

 

Viorica Dăncilă a distribuit astăzi postarea din 2014 a lui Iohannis, alături de mesajul ”Cum e cu ‘atitudinea arogantă, domnule Iohannis? Ne mai explicaţi o dată cum e cu dezbaterea electorală atât de necesară şi aşteptată de toţi românii?”.

În emisiunea Adriana Nedelea LA FIX, Rareș Bodgan a declarat că Iohannis nu va participa la o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă, motivând că dacă ar face acest lucru ar însemna să ”o legitimeze”.

Reamintindu-i-se că în urmă cu cinci ani, chiar el în calitate de jurnalist a moderat dezbaterea dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta, Rareș Bogdan spune că ”Dezbaterea este esențială pentru democrație, dar trebuie să ai cu cine să o duci […]O dezbatere nu este posibilă, dezbaterea înseamnă argumente, iar fostul premier nu are argumente”.

Close
Închide
  Close