Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat în cadrul emisiunii Adriana Nedelea la FIX că prșeeidntele Klaus Iohannis nu va participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă.

”Nicio șansă, pentru că nu ai ce să stai de vorbă cu un om care a dat cu barosul, a năvălit pe tot ce înseamnă relații externe, relații transatlantice. Este extrem de simplu, dacă Klaus Iohannis stă de vorbă cu Viorica Dăncilă considerând-o ca un viitor președinte, înseamnă că o legitimează. Ar însemna că o legitimeze și să o ia în calcul.

Este o jignire însuși faptul că această doamnă a ajuns în turul al doilea. Este o jignire la adresa tuturor românilor, care învață limba română și care se bazează pe competență pentru a ocupa un post în administrație”, a declarat Rareș Bogdan.

Cătălin Rădulescu (PSD), despre lipsa dezbaterii: „Spune că președintele se duce să discute cu poporul. Păi cinci ani de zile l-a oprit cineva?”

În replică, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a lansat un atac la adresa europarlamentarului liberal Rareș Bogdan.

„Aș vrea să îi spun acestui domn pensat că eu sunt medic chirurg și dânsul pensatul care a ajuns între timp și europarlamentar (… ) Acest pensat și-a permis în decursul acestor săptămâni să spună că trebuie să distrugă PSD-ul, să îi bage în închisori, că psd-iștii trebuie să moară. Discursuri din astea nu le auzeam decât pe vremea nazismului”, a declarat Cătălin Rădulescu pentru Libertatea.

O IT-istă din Cluj a distrus mașinile vecinilor! Motivul uluitor: 'Le cumpăr altele, numai să...'
Recomandări

O IT-istă din Cluj a distrus mașinile vecinilor! Motivul uluitor: 'Le cumpăr altele, numai să...'

Rădulescu a criticat și afirmația președintelui Iohannis care a precizat că vrea să discute cu poporul.

„Păi cinci ani de zile l-a oprit cineva? Să explice poporului român ce a făcut pentru acest popor într-o limbă. Am văzut că se exprimă greu, probabil că de asta nu îl lasă să se ducă la o asemenea dezbatere. Pentru că un om care o problemă cu autismul se exprimă greu, uită”, a continuat Rădulescu.


Între priorități, PSD vrea și să convingă electoratul care a pus ștampila pe cei care au ieșit din primul tur, dar și electoratul nehotărât, că președintele PSD este potrivit și pentru Cotroceni. Social-democrații transmit că, spre deosebire de Iohannis care vrea ca războiul cu PSD să continue, ei vor pace, prietenie și dezbatere.

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele
Recomandări

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele

Este o încercare cu șanse de izbândă?

În afara Biroului Electoral Central și a institutelor de sondare, pe Klaus Iohannis îl dau favorit în turul doi inclusiv casele de pariuri. Și nu îi dau aproape nicio șansă șefei PSD.

Există pericolul ca electoratul lui Iohannis să se demobilizeze după aceste vești? Sau susținătorii candidaților de dreapta, care au ieșit din primul tur, vor mări considerabil distanța dintre Iohannis și Dăncilă?

Despre mobilizarea și demobilizarea „oștilor” pentru turul doi, aflați la Adriana Nedelea LA FIX.

Citeşte şi:

Poate fi răsturnat un avantaj de 14 puncte în turul doi al alegerilor prezidențiale? Ce arată analiza a 88 de alegeri prezidențiale din Europa

UPDATE | Începe lupta pentru turul doi. Klaus Iohannis nu pare dispus să accepte dezbaterea cu Dăncilă: ”Mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii”

Rezultatele finale din primul tur al alegerilor prezidențiale: Klaus Iohannis – 37,82 %, Viorica Dăncilă – 22,26%, Dan Barna – 15,02%

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci