Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis, declarații la Palatul Cotroceni. „Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic!”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Klaus Iohannis, declarații la Palatul Cotroceni. „Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic!”

Klaus Iohannis, declarații la Palatul Cotroceni. „Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic!”

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține joi, 30 mai, ora 17:00, o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, după discuția pe care avut-o astăzi cu premierul Viorica Dăncilă. 

De Andreea Radu,

Principalele declarații ale președintelui

 • Despre referendum. S-a terminat numărarea voturilor la referendum și sunt foarte bucuros să anunț că 6.500.000 de români au răspuns cu „DA” la cele două întrebări. Mai exact, la fiecare dintre aceste întrebări au răspuns șase milioane și jumătate de români cu „DA”.
 • Acum suntem în momentul în care trebuie să decidem cum să punem în practică ceea ce a decis poporul prin referendum.
 • Pentru a găsi cele mai bune proceduri, metode, soluții, am decis să convoc partidele parlamentare la consultări pe această temă, fiindcă este evident, ceea ce a decis poporul trebuie să fie pus în practică, adică să fie pus în Constituție. Asta se face în Parlament în prima fază. Așadar, am decis și am trimis chiar adineaori invitațiile pentru zilele de marți și miercuri, săptămâna viitoare, pentru a găsi împreună cele mai bune soluții.
 • O a doua chestiune pe care o aduc în discuție fiindcă este legată de vot. Am primit propuneri pentru miniștri și mă voi referi doar la una dintre aceste propuneri, celelalte le discutăm cu altă ocazie. Imaginați-vă că PSD nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să mi-l propună pe domnul Corlățean, artizanul catastrofei la alegerile din străinătate din 2014, de la alegerile prezidențiale.
 • Deci, nu e suficient că PSD și-a bătut joc de români în 2014, că PSD și-a bătut joc de români în 2019, îndrăznește PSD să mi-l propună pe artizanul catastrofei de a alegerile din străinătate din 2014. Mi se pare o alegere total nepotrivită și pot să vă spun acum, la cald, că această propunere va fi clar respinsă. Titus Corlățean nu va fi ministru la nimic.
 • Despre aglomerația de la alegerile europarlamentare. „Această catastrofă a fost organizată de Guvernul PSD-ist. N-au decât să evalueze. Să facă ce vor, însă vina politică este clar la Guvern. N-are rost să căutăm în altă parte.
 • Este evident că vinovați sunt miniștrii de Externe și ministra de Interne, drept pentru care le-am cerut demiterea. Cei doi au umblat pe la televiziuni să spună că nu-și dau demisia. Nici nu mă interesează. Eu am cerut demiterea lor ca sancțiune politică.
 • Reporter: Ce v-a răspuns doamna Dăncilă astăzi? Rămâne să mai judece puțin chestiunea.
 • Despre negocierile PSD cu Călin Popescu Tăriceanu pentru a nu începe urmărirea penală.  Nu știu dacă au avut loc astfel de discuții și ce fel de conținut au avut. Știți bine dacă vine vorba de stat de drept și despre respectarea regulilor, eu sunt împotriva unor astfel de trocuri politice și sper că nu s-a făcut așa ceva.
 • Despre numirea lui Marcel Ciolacu ca președinte al Camerei Deputaților. Așteptăm să vedem cum se comportă președintele, noul președinte ales și ce influență va avea acest nou președinte al Camerei asupra procesului de legiferare.
 • Despre o posibilă moțiune de cenzură din partea opoziției. Foarte clar că este oportună. După ce PSD-ul a pierdut alegerile europarlamentare, cred că opoziția deja scrie la ultimele fraze din moțiunea de cenzură. Cel puțin așa aș face eu.  foarte oportună.
 • Despre atacul lui Dan Barna asupra PNL. Aceste asperități o să dispară pe parcurs
Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

Cele 10 județe în care Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Iohannis
Recomandări

Cele 10 județe în care Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Iohannis

Tolo: Duminica Șefului – de ce a devenit Klaus Iohannis președinte de facto dintr-un tur
Recomandări

Tolo: Duminica Șefului – de ce a devenit Klaus Iohannis președinte de facto dintr-un tur

Premierul Viorica Dăncilă a mers, joi dimineață, la Palatul Cotroceni pentru a avea o discuție cu președintele Klaus Iohannis.

Potrivit unor surse, temele discuției au fost legate de solicitarea președintelui ca miniștrii Afacerilor Externe și de Interne, Teodor Meleșcanu, respectiv Carmen Dan să fie demiși. Un alt subiect a vizat refuzul lui Klaus Iohannis de a accepta numirea lui Titus Corlățean în postul de vicepremier, în locul lui Viorel Ștefan.

Viorica Dăncilă a anunțat în ședința de Guvern că nu îi va demite pe ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi pe ministrul de Interne, Carmen Dan, aşa cum a cerut preşedintele Klaus Iohannis. Ea spune că a cerut o analiză, iar nicio măsură nu va fi luată până la finalizarea anchetei.


Teodor Meleșcanu spune că nu demisionează și dă vina pe Iohannis pentru cozile din diaspora


 

Close
Închide
  Close