Mergi direct la conținut »
Premierul nu îi demite pe Teodor Meleşcanu şi pe Carmen Dan: „Cu siguranţă au fost greşeli, dar trebuie o analiză”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Premierul nu îi demite pe Teodor Meleşcanu şi pe Carmen Dan: „Cu siguranţă au fost greşeli, dar trebuie o analiză”

Premierul nu îi demite pe Teodor Meleşcanu şi pe Carmen Dan: „Cu siguranţă au fost greşeli, dar trebuie o analiză”

Premierul Viorica Dăncilă nu îi va demite pe minsitrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi pe ministrul de Interne, Carmen Dan, aşa cum a cerut preşedintele Klaus Iohannis. Ea spune că a cerut o analiză, iar nicio măsură nu va fi luată până la finalizarea anchetei. 

De Ștefan Pană,

„Sunt un om echilibrat şi corect şi care nu vrea să ia decizii pripite. Poziţia de premier presupune raţiune şi responsabilitate şi cred că toate deciziile trebuie să le luăm în urma acestei analize. Pe baza acestui raport voi lua măsuri, analizând cu atenţie ce s-a întâmplat”, a spus premierul, în deschiderea primei şedinţe de Guvern de după alegeri.

Viorica Dăncilă a admis totuşi că s-au făcut greşeli în timpul alegerilor, pentru care vor trebui găsiţi responsabilii.

Dacă au fost greşeli – şi, cu siguranţă au fost greşeli – cei care sunt responsabili trebuie să platească, dar nu putem aplica sancţuni fără o analiză temeinică„, a insistat Viorica Dăncilă..

Analiza cerută de premier va fi făcută de MAE şi de MAI, respectiv întocmai instituţiile care ar urma să fie trase la răspundere dacă sunt identificate greşeli.

Ce soluţii sunt pentru diaspora

Premierul a făcut referire şi la eventuale măsuri care trebuie luate pentru ca greşelile de la scrutinul din 26 mai să nu se repete în diaspora. Ea nu a precizat însă care ar putea fi acele măsuri.

„Trebuie să cântărim ce măsuri luăm pentru ca ceea ce nu a fost bine în organizarea şi desfăşurarea alegerilor europarlamentare şi a referendumului de duminică să nu se mai repete la următoarele scrutine”, a spus ea.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

Dăncilă afirmă că există „toată deschiderea” pentru a face modificări legislative alături de specialişti.

Premierul a transmis şi un mesaj pentru românii care au votat, mulţumindu-le pentru implicare. Viorica Dăncilă s-a adresat şi proaspeţilor europarlamentari aleşi.

„Societatea e profund astaşată valorilor europene. Viitorul României este în UE, o comunitate care s-a bazat mereu pe principii democratice. Este esenţial ca toţi cei care pot lua decizii să ţină cont de noile evoluţii şi să ţină cont de interesele comunităţii pe care le reprezintă”.


Citeşte şi:

Teodor Meleșcanu spune că nu demisionează și dă vina pe Iohannis pentru cozile din diaspora

Close
Închide
  Close