Mergi direct la conținut »
Laura Codruța Kovesi începe, luni, munca la Parchetul General. Din 9 iulie, nu mai este șefa DNA
Ştiri Libertatea > Ştiri > Laura Codruța Kovesi începe, luni, munca la Parchetul General. Din 9 iulie, nu mai este șefa DNA

Laura Codruța Kovesi începe, luni, munca la Parchetul General. Din 9 iulie, nu mai este șefa DNA

Laura Codruţa Kovesi începe luni, 20 august, munca la Parchetul General, după ce a fost destituită din fruntea DNA (Direcția Națională Anticorupție), în data de 9 iulie 2018. Kovesi va ocupa funcţia de şef al Compartimentului Îndrumare şi Control din cadrul Parchetului General.

Șeful său va fi Procurorul General al României, Augustin Lazăr, cel care a oprit-o în București, deși fusese detașată la Sibiu, iar printre colegi se află și Doru Ţuluş, procurorul pe care chiar ea l-a dat afară de la DNA.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 9 iulie, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, amintește Antena 3.

Vezi mesajele primite de Iohannis, după revocarea lui Kovesi. „Un gest de lașitate maximă”! Iată și reacția lui Klaus Iohannis, după revocarea lui Kovesi. „Voi sprijini în continuare, poate chiar mai mult, lupta anticorupție”

The Economist spunea despre revocarea lui Kovesi că „a fost demisă pentru că era prea bună în meseria ei”.

Află ce se întâmplă după revocarea șefei DNA. Care este procedura de numire a noului procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.


Citește și: Carmen Dan și-a cerut scuze la nouă zile de la violențele din Piața Victoriei. 5 jandarmi violenți, identificați


 

 
 
Close
Close
Închide