Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Șase cetăţeni străini încercau să intre ilegal în România, prin Giurgiu. Erau ascunşi sub podeaua unui autocar

Șase cetăţeni străini încercau să intre ilegal în România, prin Giurgiu. Erau ascunşi sub podeaua unui autocar

Cinci cetăţeni străini au fost desoperiți ascunşi sub podeaua unui autocar, condus de doi șoferi turci, de către polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu.

De Dragoș Tănase,

Migranţii au declarat că s-au urcat în autocar cu ajutorul celor doi cetăţeni turci, şoferii autocarului, plătind fiecare zece mii de dolari și intenţionau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor şase bărbaţi şi, conform protocolului româno- bulgar, aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale care se impun.

Totodată, faţă de cei doi şoferi turci sunt derulate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar pe numele lor judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – PTF Giurgiu au descoperit, ascunşi într-un loc special amenajat, în podeaua unui autocar, cinci bărbaţi din Irak şi unul din Iran, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani care intenţionau să intre ilegal în România. La cercetări, a reieşit faptul că cei în cauză au fost sprijiniţi de doi cetăţeni turci, şoferi pe autocar, care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi şi pe numele cărora instanţa a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat al ITPF Giurgiu.

Anul acesta, în prima zi a lunii februarie, polițiștii de la Vama Giurgiu au făcut o captură impresionantă. Șoferul susținea, atunci, că nu știa ce transportă.

FOTO & VIDEO – Poliția de Frontieră


Citește și… Un tânăr de 16 ani a încercat să treacă ilegal granița, pe la Vama Nădlac. Unde voia să ajungă adolescentul

Zece migranţi irakieni au fost descoperiţi într-o autoutilitară cu mobilă, la Vama Nădlac II

Cetățeni străini care încercau să iasă ilegal din România, descoperiți la Vama Nădlac. Unde erau ascunși (VIDEO)


 

Close
Închide
  Close