Mergi direct la conținut »
Un tânăr de 16 ani a încercat să treacă ilegal granița, pe la Vama Nădlac. Unde voia să ajungă adolescentul
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un tânăr de 16 ani a încercat să treacă ilegal granița, pe la Vama Nădlac. Unde voia să ajungă adolescentul

Un tânăr de 16 ani a încercat să treacă ilegal granița, pe la Vama Nădlac. Unde voia să ajungă adolescentul

Un tânăr de 16 ani a încercat să treacă ilegal granița, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac, unde a coborât dintr-un microbuz şi a ocolit tonetele de control ale autorităţilor. Adolescentul ar fi vrut să ajungă în Suedia, la tatăl său, potrivit polițiștilor de frontieră.

De Dragoș Tănase,

Aceștia au observat, pe sensul de ieşire din ţară, că dintr-un microbuz înmatriculat în România, ce aştepta să ajungă la controlul de frontieră, a coborât un tânăr care a ocolit tonetele de control, încercând să treacă ilegal frontiera, pe jos.

„Poliţiştii de frontieră au intervenit imediat, cel în cauză fiind oprit înainte de a ieşi din ţară şi condus la sediul punctului pentru verificări. S-a stabilit că persoana respectivă este un minor în vârstă de 16 ani, cetăţean român, domiciliat în judeţul Tulcea şi s-a urcat în microbuz într-o parcare, fără să fie observat de şofer, deoarece dorea să ajungă în Suedia la tatăl său”, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, de Poliţia de Frontieră Arad.

Şoferul microbuzului, în vârstă de 77 ani, din Brăila, susţine că nu ştia că adolescentul s-a urcat în microbuz şi l-ar fi observat doar când aştepta în coloană la controlul de frontieră.

Minorul este cercetat pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, în timp ce şoferul este anchetat pentru complicitate.

Recent, zece migranţi irakieni au fost descoperiţi într-o autoutilitară cu mobilă, la Vama Nădlac II.

FOTO – Poliția de Frontieră


Citește și… Cetățeni străini care încercau să iasă ilegal din România, descoperiți la Vama Nădlac. Unde erau ascunși (VIDEO)


 

Close
Închide
  Close