De Dragoș Tănase, Miercuri, 13 martie 2019, 15:07

Aceștia au observat, pe sensul de ieşire din ţară, că dintr-un microbuz înmatriculat în România, ce aştepta să ajungă la controlul de frontieră, a coborât un tânăr care a ocolit tonetele de control, încercând să treacă ilegal frontiera, pe jos.

„Poliţiştii de frontieră au intervenit imediat, cel în cauză fiind oprit înainte de a ieşi din ţară şi condus la sediul punctului pentru verificări. S-a stabilit că persoana respectivă este un minor în vârstă de 16 ani, cetăţean român, domiciliat în judeţul Tulcea şi s-a urcat în microbuz într-o parcare, fără să fie observat de şofer, deoarece dorea să ajungă în Suedia la tatăl său”, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, de Poliţia de Frontieră Arad.

Şoferul microbuzului, în vârstă de 77 ani, din Brăila, susţine că nu ştia că adolescentul s-a urcat în microbuz şi l-ar fi observat doar când aştepta în coloană la controlul de frontieră.

Minorul este cercetat pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, în timp ce şoferul este anchetat pentru complicitate.

Recent, zece migranţi irakieni au fost descoperiţi într-o autoutilitară cu mobilă, la Vama Nădlac II.

FOTO – Poliția de Frontieră


Citește și… Cetățeni străini care încercau să iasă ilegal din România, descoperiți la Vama Nădlac. Unde erau ascunși (VIDEO)