Mergi direct la conținut »
Tudorel Toader: "Niciun candidat înscris, până în prezent, la a doua selecţie pentru şefia DNA"
Ştiri Libertatea > Ştiri

Tudorel Toader: „Niciun candidat înscris, până în prezent, la a doua selecţie pentru şefia DNA”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni, 20 august, că - până în prezent - niciun procuror nu s-a înscris la a doua selecţie pentru funcţia de procuror-şef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

„M-am interesat la Direcţia de Resurse Umane. În clipa asta când vorbim, nu este niciun candidat înscris. (…) Sunt convins că vor fi (candidaţi – n.r.)”, a spus Toader, citat de Agerpres.

Ministerul Justiţiei (MJ) a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al DNA, după ce – pe 27 iulie – ministrul Justiției a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al DNA, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.

Astfel, potrivit MJ, aceasta se desfăşoară în perioada 6 august – 6 septembrie, iar candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până la data de 24 august inclusiv.

Cei patru candidaţi înscrişi în cursă, inițial, au fost Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Laura Codruța Kovesi începe luni, 20 august, munca la Parchetul General. Șeful său va fi Procurorul General al României, Augustin Lazăr, cel care a oprit-o în București, deși fusese detașată la Sibiu, iar printre colegi se află și Doru Ţuluş, procurorul pe care chiar ea l-a dat afară de la DNA.

Noul procuror-șef interimar al Direcției Naționale Anticorupție este acum Anca Jurma. Află ce relație avea cu Kovesi și apoi vezi ce avere are Anca Jurma. Ea provine dintr-o familie de magistrați.


Citește și: VIDEO/ Doi români au studiat în Anglia, dar s-au întors în țară cu aplicaţia de plătit facturi la electricitate, gaze, telefonie cu un singur cont


Close
Închide
  Close