Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis cere CNA să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendum
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Klaus Iohannis cere CNA să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendum

Klaus Iohannis cere CNA să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendum

Administraţia Prezidenţială a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendumul naţional din 26 mai, dar şi o recomandare de difuzare a unui spot audio-video realizat de Preşedinţie.

De Dragoș Tănase,

„Administraţia Prezidenţială a solicitat vineri, 17 mai, în numele Preşedintelui României, Klaus Iohannis, Consiliului Naţional al Audiovizualului să îşi respecte propria lege de funcţionare şi să emită decizia privind normele şi regulile de reflectare a campaniei pentru referendum. Deşi Legea audiovizualului 504/2002 prevede clar că CNA este autorizat să emită ‘normele şi regulile de reflectare a desfăşurării campaniilor electorale şi a celor pentru referendum’, Consiliul nu şi-a respectat această obligaţie legală, deşi intrăm în ultima săptămână de campanie pentru referendum”, se arată într-un comunicat emis, vineri, de Administraţia Prezidenţială.

Președintele Klaus Iohannis consideră că refuzul CNA de a-și îndeplini atribuțiile îi afectează în mod direct pe cetățenii României, pentru că dreptul la informație este un drept prevăzut și garantat expres prin Constituție.

Totodată, a fost solicitată adoptarea de către CNA, cu celeritate, a unei recomandări de difuzare a unui spot audio-video realizat de Administrația Prezidențială, în regim de anunț de interes public, către televiziunile naționale şi locale. Acest spot are în vedere informarea și creșterea gradului de conștientizare a importanței referendumului.

„Toate autoritățile publice sunt obligate să respecte Constituția, orice nerespectare a legii, cu atât mai mult a Legii fundamentale, fiind un abuz”, se mai precizează în comunicatul Administrației Prezidenațiale.


Citește și:

Klaus Iohannis îşi continuă campania pentru referendum, la Timişoara: „Dragi studenți, mergeți la urne și apărați-vă interesele!”

Klaus Iohannis, amenințat cu moartea de un deținut închis pentru că și-a ucis iubita

Iohannis a amânat ceremonia din 20 mai, dedicată victimelor comunismului, pentru a „elimina orice fel de suspiciune cu privire la asocierea cu perioada electorală”


 

Close
Închide
  Close