De Dragoș Tănase,

De exemplu, pentru sfârșitul săptămânii anterioare (17-19 mai) românii au efectuat căutări către București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara sau Sibiu cu 13,1% mai puțin decât pentru cel care va urma, potrivit momondo.ro, care a analizat datele privind căutările de zboruri din afara țării către România în timpul sfârșitului de săptămână în care au loc alegerile pentru Parlamentul European și le-a comparat cu perioade similare din această lună.

De asemenea, numărul căutărilor față de cele pentru weekendul următor (31 mai – 2 iunie) este mai mare cu 23,3%, chiar dacă va fi un alt eveniment important: vizita Papei Francisc în România.

Distanța nu este întotdeauna un impediment pentru cei mai mulți dintre călători

Cele mai multe căutări către România pentru weekendul viitor au fost pentru zborurile cu plecare din Marea Britanie, Germania și Statele Unite ale Americii.

Acest top 3 a devansat numărul căutărilor de zboruri care pornesc din țări cu comunități mai mari de români, cum ar fi Italia (locul 5) sau Spania (locul 8). Dintre primele 10 țări din care vor zbura cei mai mulți călători către România între 24-26 mai fac parte și Danemarca (locul 4), Suedia (locul 6), Olanda (locul 7), urmând ca acest clasament să fie încheiat de zborurile cu plecare din Belgia și Norvegia.

Datele despre zboruri se bazează pe căutările de bilete de avion dus-întors efectuate pe momondo.ro pentru călătorii realizate între 01.05.2019 și 02.06.19 cu plecare din afara țării, către România.

Marea Britanie și Olanda votează la alegerile europarlamentare 2019, dar britanicii ar putea să voteze degeaba.


Citește și:

„Ultimele sondaje de opinie – trendul anti-PSD s-a consolidat în societatea românească”. Claudiu Săftoiu, fost șef al SIE, despre alegerile europarlamentare din 26 mai

Sondaj IMAS înainte de alegerile europarlamentare: PNL se clasează pe primul loc, la o diferență de 7 procente de PSD

Analiza The Guardian: Rromii nu sunt reprezentați în alegerile europarlamentare și sunt victimele populiștilor


 

Gigi Becali, moment fabulos în trafic! Ce întrebare i-a pus polițistul care l-a tras pe dreapta
GSP.RO

Gigi Becali, moment fabulos în trafic! Ce întrebare i-a pus polițistul care l-a tras pe dreapta