Mergi direct la conținut »
Corespondență din Paris de la Oana Moisil: Toată lumea pentru „Doamna noastră”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Corespondență din Paris de la Oana Moisil: Toată lumea pentru „Doamna noastră”

Corespondență din Paris de la Oana Moisil: Toată lumea pentru „Doamna noastră”

De luni seara, turiștii care trec pe lângă catedrala Notre-Dame nu își mai fac pozele tradiționale, cu zâmbete mândre c-au trăit să vadă și minunea asta de clădire.

De Oana Moisil,

Pozele care circulă de atunci prin toată presa și pe rețelele de socializare sunt cu flăcări, fum și oameni triști care asistă la incendiu. Pe toată planeta se vorbește despre cum era să dispară Notre-Dame.

Biserica asta e parte din patrimoniul tuturor, religioși sau nu și ar fi frumos să o dăm mai departe urmașilor.

Bogați faimoși ai Franței au anunțat deja că vor participa cu donații de milioane de euro pentru catedrală.

Mulți creștini și oameni care apreciază cultura își dau mâinile pe internet să doneze pentru reparații. Astfel, suma care s-ar fi strâns deja depășește 600 de milioane de euro. Alții se adună să cânte, să se roage sau doar să privească muți la frumusețea gotică pe care încă n-au pierdut-o.

 

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Corespondență din Paris de la Oana Moisil: ”Aici arde Notre-Dame! Pe tot coridorul de la etajul meu miroase tare a ars”

VIDEO | Legătura miraculoasă dintre București și Notre-Dame! În Catedrala Sfântul Iosif din Capitală se află o bucată din coroana de spini a lui Iisus, salvată din flăcările care au mistuit Notre-Dame

Catedrala Notre-Dame a fost la 30 de minute de prăbușirea completă. Cum a fost evitat dezastrul

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

Alarma de incendiu a catedralei Notre-Dame s-a declanșat cu 23 de minute înainte ca flăcările să se extindă

Incendiul de la Notre Dame, prin ochii unui voluntar român care i-a însoțit toată noaptea pe pompierii francezi: ”Oameni căzuți în genunchi se rugau, alții erau stană de piatră, cu fețele scăldate în lacrimi”

Un preot-pompier din Paris este eroul incendiului de la Notre Dame. A salvat sfintele relicve din catedrala cuprinsă de flăcări

Experți: Refacerea catedralei Notre Dame din Paris va dura între 10 și 15 ani

Close
Închide
  Close