MENIU CAUTĂ
22 Iun. 2018 21:31 , de Sorina Ionaşc

OUG pe Codurile penale, decisă săptămâna viitoare de PSD

Distribuie

OUG pe Codurile penale, decisă săptămâna viitoare de PSD. Președintele PSD București a anunțat că juriștii partidului se vor întâlni în cursul săptămânii vitoare pentru a stabili cum vor fi modificare Codurile Penale. Gabriela Firea susține că în ședința PSD s-au stabilit principiile de bază. Cel mai probabil, decizia privind o ordonanță de urgență pe Codurile penale va fi luată înaintea ședinței de Guvern.

Vicepreședintele PSD a anunțat, la finalul ședinței, că specialiștii în domeniul juridic din partid se vor reuni, săptămâna viitoare, pentru a decide ce cale va fi aleasă pentru modificarea Codurilor penale. Una dintre variante și cea mai probabilă este adoptarea unei ordonanțe de urgență.

”Se va lua o decizie în acest sens, nu pot să fac speculaţii”, a spus Gabriela Firea, întrebată dacă s-a discutat în cadrul CEx posibilitatea unei ordonanţe de urgenţă pentru adoptarea Codurilor penale.

Mai mult, Gabriela Firea a precizat că, în ședința PSD s-au stabilit doar liniile pe care vor merge legile din domeniul justiției.

”După CEx, când s-au stabilit principiile de bază care au fost deja transmise în comunicatul de presă şi explicate de domnul preşedinte, săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a experţilor din domeniul juridic, a colegilor noştri parlamentari, miniştri şi se va lua o decizie în acest sens”, a adăugat Firea.

Ședința paralelă a PSD


Liderii social-democrați au decis să-l susțină pe Liviu Dragnea, într-o ședință paralelă, departe de jurnaliști, cărora li s-a interzis accesul în zona în care s-au reunit pesediștii.

La final, după aproape cinci ore de discuții cu liderii PSD, conducerea partidului a adoptat o rezoluțiede susținere atât a lui Liviu Dragnea, cât și a pașilor următori ai partidului.

De altfel, surse din PSD au precizat pentru Libertatea că sentința lui Liviu Dragnea nu încalcă nici măcar criteriile de integritate ale PSD.

Citește mai multe despre abuz in serviciu, codurile penale și oug pe Libertatea.

Comentarii