22 Iun. 2018 21:31 , de Sorina Ionaşc

OUG pe Codurile penale, decisă săptămâna viitoare de PSD

Distribuie

OUG pe Codurile penale, decisă săptămâna viitoare de PSD. Președintele PSD București a anunțat că juriștii partidului se vor întâlni în cursul săptămânii vitoare pentru a stabili cum vor fi modificare Codurile Penale. Gabriela Firea susține că în ședința PSD s-au stabilit principiile de bază. Cel mai probabil, decizia privind o ordonanță de urgență pe Codurile penale va fi luată înaintea ședinței de Guvern.

Vicepreședintele PSD a anunțat, la finalul ședinței, că specialiștii în domeniul juridic din partid se vor reuni, săptămâna viitoare, pentru a decide ce cale va fi aleasă pentru modificarea Codurilor penale. Una dintre variante și cea mai probabilă este adoptarea unei ordonanțe de urgență.

Se va lua o decizie în acest sens, nu pot să fac speculaţii', a spus Gabriela Firea, întrebată dacă s-a discutat în cadrul CEx posibilitatea unei ordonanţe de urgenţă pentru adoptarea Codurilor penale.

Mai mult, Gabriela Firea a precizat că, în ședința PSD s-au stabilit doar liniile pe care vor merge legile din domeniul justiției.

După CEx, când s-au stabilit principiile de bază care au fost deja transmise în comunicatul de presă şi explicate de domnul preşedinte, săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a experţilor din domeniul juridic, a colegilor noştri parlamentari, miniştri şi se va lua o decizie în acest sens', a adăugat Firea.

Ședința paralelă a PSD


Liderii social-democrați au decis să-l susțină pe Liviu Dragnea, într-o ședință paralelă, departe de jurnaliști, cărora li s-a interzis accesul în zona în care s-au reunit pesediștii.

La final, după aproape cinci ore de discuții cu liderii PSD, conducerea partidului a adoptat o rezoluțiede susținere atât a lui Liviu Dragnea, cât și a pașilor următori ai partidului.

De altfel, surse din PSD au precizat pentru Libertatea că sentința lui Liviu Dragnea nu încalcă nici măcar criteriile de integritate ale PSD.

Loading...
Comentarii