Mergi direct la conținut »
Poșta Română, după percheziţiile la coletele trimise prin corespondenţă privind traficul cu tutun: "Răspunderea aparţine exclusiv expeditorilor"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Poșta Română, după percheziţiile la coletele trimise prin corespondenţă privind traficul cu tutun: "Răspunderea aparţine exclusiv expeditorilor"

Poșta Română, după percheziţiile la coletele trimise prin corespondenţă privind traficul cu tutun: „Răspunderea aparţine exclusiv expeditorilor”

Poliţiştii de la Transporturi au făcut, în ultimele două zile, 1.050 de percheziţii la colete trimise prin corespondenţă, prin intermediul Poștei Române, acestea vizând traficul cu tutun şi eludarea plăţii accizei la bugetul de stat, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

De Dragoș Tănase,

În urma acțiunilor, au fost confiscate 1.600 de kilograme de tutun prelucrat, supus accizării, din care s-ar fi putut confecţiona două milioane de ţigarete. Prejudiciul adus bugetului de stat se ridică la aproximativ 140.000 de euro.

Poşta Română precizează, prin intermediul unui comunicat, că a oferit tot sprijinul necesar autorităţilor pentru desfăşurarea acţiunii, precizând că răspunderea pentru conţinutul coletelor aparţine exclusiv expeditorilor.

Angajaţii săi sunt răspunzători de respectarea normelor cu privire la lista obiectelor interzise şi admise la expediere din oficiile poştale, iar pe site-ul oficial al companiei, cât şi în oficiile poştale, există afişate liste cu obiectele care nu pot fi trimise.

Mai mult, fiecare salariat este instruit să informeze corect clienţii în astfel de situaţii, dacă un colet este prezentat deschis. În cazul în care coletele vin ambalate şi sunt destinate ţărilor membre UE, răspunderea asupra conţinutului acestuia îi revine în totalitate expeditorului. În cazul în care un colet este destinat ţărilor non-UE, acesta se deschide pentru a fi vămuit.

În cazul de faţă, însă, fiind colete interne, tutunul şi înlocuitorii de tutun prelucraţi nu se regăsesc pe listele cu obiecte interzise la expediere.

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra
Recomandări

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra

Percheziții la Poșta Română

„În urma percheziţiilor efectuate, au mai fost identificate tuburi şi filtre pentru ţigarete, dar şi o maşină de fabricat ţigarete. Dacă toate acestea ar fi ajuns la destinatari, s-ar fi putut confecţiona aproape 2.000.000 de ţigarete contrafăcute (estimativ, aproape două tir-uri) care ar fi ajuns pe piaţa neagră din România, putând afecta, totodată, sănătatea consumatorilor”, se arată în comunicat.

Percheziţiile au avut loc în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. De asemenea, acţiunile poliţiştilor au beneficiat de sprijinul Poştei Române şi a Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti.

Anul trecut, în luna mai, un bărbat în vârstă de 32 de ani a încercat să intre în România, dinspre Republica Moldova, cu 35 de kilograme de tutun aromatizat pentru narghilea ascunse în instalația de aer condiționat a mașinii. Atunci, marfa de contrabandă și mașina i-au au fost confiscate, atunci.

FOTO & VIDEO – Poșta Română


Citește și… VIDEO | Traficanții de țigări oferă 25.000 de lire recompensă pentru uciderea unui câine

Cum explică Poșta Română că o scrisoare a ajuns în cinci zile din Cișmigiu în Pipera: „A fost vârf de trafic de Black Friday”

UPDATE / Sute de mii de țigarete și peste două tone de tutun de contrabandă au fost confiscate de polițiști. Percheziții la 18 adrese din București și Prahova


Close
Închide
  Close