Mergi direct la conținut »
Persoane puse sub acuzare, în cazul atacului de la Târgul de Crăciun din Strasbourg de anul trecut
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Persoane puse sub acuzare, în cazul atacului de la Târgul de Crăciun din Strasbourg de anul trecut

Persoane puse sub acuzare, în cazul atacului de la Târgul de Crăciun din Strasbourg de anul trecut

Trei persoane au fost puse sub acuzare în legătură cu atacul comis la Târgul de Crăciun din Strasbourg, anul trecut, în decembrie, a declarat o sursă judiciară, vineri, 1 februarie.

De Dragoș Tănase,

Cei trei, care au rămas în detenţie, sunt acuzaţi de conspiraţie la acte de terorism şi deţinere de arme de foc, potrivit sursei citate. Aceștia sunt suspectaţi că i-au furnizat atacatorului Cherif Chekatt revolverul pe care l-a folosit în atac şi în care au fost ucise cinci persoane. Sursa citată, însă, nu a confirmat în mod clar acest lucru.

Chekatt, în vârstă de 29 de ani, avea cazier judiciar îndelungat şi era cunoscut de autorităţi ca fiind un extremist, a fost împuşcat de poliţie pe 13 decembrie, după o urmărire de două zile.

Anchetatorii au găsit ulterior o înregistrare video în care acesta promitea supunere organizaţiei Statul Islamic, care a revendicat atacul. Alte două persoane arestate, marţi, 29 ianuarie, împreună cu cei trei suspecţi au fost eliberate în lipsă de probe, relatează Agerpres.

Vezi filmul atentatului terorist de la Strasbourg și află ce spun procurorii francezi că s-a întâmplat lângă târgul de Crăciun!

FOTO – EPA


Citește și… Actorul Vladimir Găitan, memorabil la 72 de ani! „Mă simt boșorog, vorba lui Piersic. Sper să mai trag de mine 2-3 ani”


 

Close
Închide
  Close