Mergi direct la conținut »
Filmul atentatului terorist de la Strasbourg. Ce spun procurorii francezi că s-a întâmplat lângă târgul de Crăciun
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Filmul atentatului terorist de la Strasbourg. Ce spun procurorii francezi că s-a întâmplat lângă târgul de Crăciun

Filmul atentatului terorist de la Strasbourg. Ce spun procurorii francezi că s-a întâmplat lângă târgul de Crăciun

Procurorul general de la Paris, Rémy Heitz, a prezentat filmul atentatului terorist de la Strasbourg comis, marți seară, de Cherif Chekatt, un tânăr de 29 de ani, care a deschis focul în zona târgului de Crăciun din orașul francez.

Heitz a declarat că, în cursul dimineții de marți, s-au făcut percheziții la domiciliul atacatorului și spune că s-au găsit o grenadă defensivă, o pușcă de tir cu gloanțe și patru cuțite, inclusiv două de vânătoare, și mai multe muniții.

Începând prin a descrie evenimentele care au avut loc marți seara, procurorul spune că suspectul a fost văzut mergând pe Rue des Orfèvres, chiar în centrul târgului de Crăciun, cu o armă asupra sa, cu puțin înainte de ora locală 20.00.

A străbătut mai multe străzi și în drumul său a deschis de mai multe ori focul și a aruncat cu un cuțit. A tras asupra unui grup de patru soldați care au ripostat și l-au rănit în braț.

După aceea a urcat într-un taxi și i-a cerut șoferului să-l ducă în cartierul Neuhof din Strasbourg. Pentru a-și justifica rănile în fața taximetristului, bărbatul i-a spus că a fost într-un schimb de focuri cu soldații și că a ucis 10 persoane.

La coborârea din mașină s-a întâlnit cu un grup de polițiști și a avut loc un nou schimb de focuri, a povestit șoferul de taxi.

După acel moment, Cherif Chekatt s-a făcut nevăzut și nu se mai știe nimic despre el.

Peste 400 de oameni ai legii au fost mobilizați pentru a porni în căutarea sa, iar patru dinte rudele sale au fost reținute, a confirmat procurorul.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

În timpul nopții, au fost organizate mai multe căutări în locurile frecventate de atacator, dar Heitz nu a dat informații despre ce locații este vorba.

Procurorul a oferit informații și despre victimele atacatorului. Două persoane au murit, o a treia este în moarte cerebrală și alte 12 au fost rănite, dintre care șase în stare foarte gravă, scrie Le Figaro.


Citește și: EXCLUSIV/ Eurodeputaţii români au povestit pentru Libertatea cum au trăit atentatul din Strasbourg: „Mii de oameni blocaţi în sediul PE, până la 3 dimineaţa, hoteluri asaltate de turişti speriaţi”


 

Close
Închide
  Close