Mergi direct la conținut »
Filmul atentatului terorist de la Strasbourg. Ce spun procurorii francezi că s-a întâmplat lângă târgul de Crăciun
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Filmul atentatului terorist de la Strasbourg. Ce spun procurorii francezi că s-a întâmplat lângă târgul de Crăciun

Filmul atentatului terorist de la Strasbourg. Ce spun procurorii francezi că s-a întâmplat lângă târgul de Crăciun

Procurorul general de la Paris, Rémy Heitz, a prezentat filmul atentatului terorist de la Strasbourg comis, marți seară, de Cherif Chekatt, un tânăr de 29 de ani, care a deschis focul în zona târgului de Crăciun din orașul francez.

Heitz a declarat că, în cursul dimineții de marți, s-au făcut percheziții la domiciliul atacatorului și spune că s-au găsit o grenadă defensivă, o pușcă de tir cu gloanțe și patru cuțite, inclusiv două de vânătoare, și mai multe muniții.

Începând prin a descrie evenimentele care au avut loc marți seara, procurorul spune că suspectul a fost văzut mergând pe Rue des Orfèvres, chiar în centrul târgului de Crăciun, cu o armă asupra sa, cu puțin înainte de ora locală 20.00.

A străbătut mai multe străzi și în drumul său a deschis de mai multe ori focul și a aruncat cu un cuțit. A tras asupra unui grup de patru soldați care au ripostat și l-au rănit în braț.

După aceea a urcat într-un taxi și i-a cerut șoferului să-l ducă în cartierul Neuhof din Strasbourg. Pentru a-și justifica rănile în fața taximetristului, bărbatul i-a spus că a fost într-un schimb de focuri cu soldații și că a ucis 10 persoane.

La coborârea din mașină s-a întâlnit cu un grup de polițiști și a avut loc un nou schimb de focuri, a povestit șoferul de taxi.

După acel moment, Cherif Chekatt s-a făcut nevăzut și nu se mai știe nimic despre el.

Peste 400 de oameni ai legii au fost mobilizați pentru a porni în căutarea sa, iar patru dinte rudele sale au fost reținute, a confirmat procurorul.

În timpul nopții, au fost organizate mai multe căutări în locurile frecventate de atacator, dar Heitz nu a dat informații despre ce locații este vorba.

Procurorul a oferit informații și despre victimele atacatorului. Două persoane au murit, o a treia este în moarte cerebrală și alte 12 au fost rănite, dintre care șase în stare foarte gravă, scrie Le Figaro.


Citește și: EXCLUSIV/ Eurodeputaţii români au povestit pentru Libertatea cum au trăit atentatul din Strasbourg: „Mii de oameni blocaţi în sediul PE, până la 3 dimineaţa, hoteluri asaltate de turişti speriaţi”


 

Close
Închide
  Close