Mergi direct la conținut »
O nouă descoperire despre pilotul avionului în care se afla Emiliano Sala. De ce nu avea voie să zboare noaptea
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O nouă descoperire despre pilotul avionului în care se afla Emiliano Sala. De ce nu avea voie să zboare noaptea

O nouă descoperire despre pilotul avionului în care se afla Emiliano Sala. De ce nu avea voie să zboare noaptea

David Ibbotson, pilotul avionului care îl transporta pe Emiliano Sala de la Nantes la Cardiff şi care s-a prăbuşit în Canalul Mânecii, pe 21 ianuarie, nu era calificat pentru zboruri de noapte, din motive de sănătate, potrivit BBC.

De Dragoș Tănase,

Ibbotson ar fi suferit de probleme de distingere a culorilor (afecţiune ce include daltonismul) şi nu ar fi putut zbura noaptea, potrivit sursei citate.

Autoritatea aviatică civilă din Marea Britanie nu a dorit să comenteze această informaţie, precizând că aşteaptă raportul final al Asociaţiei de Investigare a Accidentelor aviatice (AAIB).

Ibbotsson avea licenţa valabilă doar pentru zborurile de zi, însă – chiar și așa – nu avea voie să transporte pasageri și

„Problemele de distingere a culorilor îl împiedică pe un pilot să obţină licenţa pentru zboruri de noapte, deoarece este foarte important să fii în stare să diferenţiezi luminile verzi de cele roşii, în întuneric. Zburând în afara restricţiilor licenţei este ilegal şi afectează asigurarea care acoperă zborul”, a declara o sursă din aviaţie pentru BBC Wales.

În aviaţia europeană, noaptea este definită ca perioada între o jumătate de oră după apus şi o jumătate de oră până la răsărit.

Potrivit planului de zbor, avionul lui Sala trebuia să decoleze de la Nantes spre Cardiff la 21 ianuarie, la ora locală 09.00, dar a întârziat până după ora locală 19.00, la o oră şi zece minute de la apus.

La începutul acestei luni, presa engleză a anunţat că pilotul David Ibbotson nu avea nici licenţă pentru zboruri comerciale și nici nu își terminase studiile de aviație.

Avionul de tip Piper Malibu, în care se aflau Sala şi pilotul, a fost dat dispărut, la 21 ianuarie, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

Epava avionului în care se aflau fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson a fost găsită, la 3 februarie, pe fundul Canalului Mânecii.

La 7 februarie, autorităţile britanice au anunţat că au recuperat din epava avionului trupul neînsufleţit al fotbalistului Emiliano Sala, care a ulterior a fost înmormântat la Progreso, în Argentina. În schimb, trupul pilotului David Ibbotson nu a fost găsit nici până acum.

FOTO – Twitter.com/AAIB


Citește și… Noi detalii despre moartea lui Emiliano Sala. Ce s-a întâmplat cu avionul în ultimele secunde


 

Close
Închide
  Close