Mergi direct la conținut »
Primarul Londrei, Sadiq Khan, sugerează un nou referendum pentru BREXIT. "Poporul britanic trebuie să aibă ultimul cuvânt"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Primarul Londrei, Sadiq Khan, sugerează un nou referendum pentru BREXIT. "Poporul britanic trebuie să aibă ultimul cuvânt"

Primarul Londrei, Sadiq Khan, sugerează un nou referendum pentru BREXIT. „Poporul britanic trebuie să aibă ultimul cuvânt”

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, s-a declarat dezamăgit că parlamentarii conservatori "au pus interesul politic mai presus de interesul național" și au ajutat-o pe Theresa May să supraviețuiască moțiunii de cenzură.

De Dragoș Tănase,

„Dacă nu putem avea alegeri generale, poporul britanic trebuie să aibă ultimul cuvânt, cu opțiunea rămânerii în UE”, a scris Sadiq Khan, pe contul său de Twitter.

Moţiunea de cenzură depusă de Partidul Laburist din Marea Britanie a picat la vot, miercuri seară, cu o diferență de 19 voturi. Astfel, guvernul conservator rămâne la putere, după ce împotriva moțiunii au votat 325 de parlamentari, iar 306 au susținut documentul.

Premierul britanic Theresa May a dat asigurări, miercuri, că ţara sa va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie şi că blocul comunitar va lua în considerare extinderea perioadei de negociere aferente articolului 50 numai dacă există un plan alternativ de ieşire credibil, transmite Reuters.

„Politica guvernului este aceea că părăsim Uniunea Europeană pe 29 martie. Dar UE va extinde articolul 50 numai dacă în realitate este clar că există un plan care să se îndrepte către convenirea unui acord„, a declarat May în Parlamentul britanic, a doua zi după respingerea masivă de marţi seara din Camera Comunelor a acordului negociat de guvernul său cu Bruxelles.

Între timp, premierul Theresa May negociază cu opoziţia după insuccesul moţiunii de cenzură.

Află ce urmează după respingerea moțiunii de cenzură. Anunțul făcut de Theresa May despre BREXIT, după votul de încredere din Parlament!

Pe 15 ianuarie, parlamentul britanic a respins acordul privind ieșirea Marii Britanii din UE.

FOTO – EPA


Citește și… O jurnalistă britanică a vizitat România și a fost marcată de experiența trăită! „Trebuie să fie una dintre cele mai bune destinații din Europa”


 

Close
Închide
  Close