Premierul s-a adresat presei, la reşedinţa sa oficială din Downing Street 10, şi s-a declarat dezamăgită de refuzul Partidului Laburist de a dialoga. Ea a precizat că s-a întâlnit cu reprezentanţii liberal-democraţilor, Partidului Naţional Scoţian şi partidului galez Plaid Cymru.

Prim-ministrul a insistat că uşa rămâne deschisă şi pentru laburişti, care ar trebui „să lase deoparte propriile interese” şi „să colaboreze constructiv” pentru a găsi o modalitate de a realiza Brexit-ul – retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

„De mâine vor avea loc întâlniri între reprezentanţi de rang înalt ai guvernului, inclusiv eu, şi grupuri de parlamentari care reprezintă cel mai larg spectru de puncte de vedere din întregul Parlament”, a anunţat premierul britanic.

Parlamentarii britanici au respins acordul negociat de May, cu UE pentru Brexit, cu 432 de voturi împotrivă şi doar 202 pentru, dar miercuri 325 dintre ei şi-au exprimat încrederea în guvern şi doar 306 au susţinut moţiunea de cenzură.

Cei mai importanți liderii ai Uniunii Europene (UE) au reacționat după ce Parlamentul de la Londra a respins acordul premierului Theresa May privind Brexitul.

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker anunță că a luat notă „cu regret” de respingerea acordului pentru Brexit de Parlamentul britanic și cere Regatului Unit să își clarifice intențiile cât de repede posibil.

Donald Tusk a transmis că, dacă un acord este imposibil, şi dacă nimeni nu vrea să nu existe niciun acord, atunci „cine va avea în cele din urmă curajul să spună care este singura soluţie pozitivă?”.

Premierul scoțian Nicola Sturgeon spune că Theresa May ar trebui să oprească procesul de ieșire a Marii Britanii din UE și să organizeze un nou referendum, în urma eșecului din Parlament.


BREXIT / Moțiunea de cenzură împotriva premierului Theresa May a picat, cu o diferență de 19 voturi