Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Protest, miercuri, la Palatul Parlamentului, sub sloganul „Ultimatum pentru PSD! Poporul are ultimul cuvânt”

Protest, miercuri, la Palatul Parlamentului, sub sloganul „Ultimatum pentru PSD! Poporul are ultimul cuvânt”

Protest pe 20 iunie la Palatul Parlamentului, sub sloganul „Ultimatum pentru PSD! Poporul are ultimul cuvânt”. Câteva persoane au protestat, miercuri, după ce în spaţiul public au apărut informaţii că miercuri ar putea fi începută procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis. 

FOTO: Adi Manolache

„ULTIMATUM pentru DRAGNEA! PSD, luaţi aminte, dacă începeţi procedura de supendare a preşedintelui, nu o să mai aveţi unde să vă ascundeţi de poporul român! V-am auzit pe toţi că mergeţi până la capăt, de data asta poporul spune #pânălacapăt. Noi avem ultimul cuvânt! Pe 20 iunie, venim la CASA POPORULUI!”, se arată în descrierea evenimentului de pe Facebook.

Oamenii au ieșit în stradă după ce în spațiul public au apărut informații că miercuri ar urma să fie declanșată procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Săptămâna trecută, președintele PNL, Ludovic Orban, declara că are informații potrivit cărora procedura de suspendare a șefului statului ar urma să fie declanșată în cursul acestei săptămâni.

PSD vrea suspendarea președintelui

Ministrul Muncii a anunţat că, dacă preşedintele României nu va semna decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, atunci este motiv clar de suspendare a şefului statului. Lia Olguţa Vasilescu a spus că acest lucru este prevăzut chiar în legea fundamentală, dar în PSD nu s-a luat nicio decizie în acest sens. Declaraţia ei vine după ce Klaus Iohannis a spus că motivarea CCR are “o abordare politică”.

Scene desprinse dintr-un film de groază în curtea lui Gheorghe Dincă. Ce a surprins fotoreporterul
Recomandări

Scene desprinse dintr-un film de groază în curtea lui Gheorghe Dincă. Ce a surprins fotoreporterul

Reacţia liderilor PSD vine după ce Klaus Iohannis a acuzat PSD că vrea, cu orice preţ, să amputeze puterile Preşedintelui, iar motivarea Curţii Constituţionale merge în aceeaşi linie. Nu a laut Klaus Iohannis nicio decizie privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA, însă nici nu se grăbeşte. “Motivarea, în momentul de faţă, aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări: PSD încearcă să amputeze puterile Preşedintelui României pentru că are altă părere decât majoritatea din Parlament. Motivarea Curţii vine în aceeaşi linie”, a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Liderii PSD vorbesc despre suspendare de circa trei săptămâni, de când Curtea Constituţională a decis că a existat un conflict juridic între preşedinte şi Ministrul Justiţiei.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, însă a spus că se va stabili un astfel de demers în funcţie de evoluţia situaţiei, dacă şeful statului va aplica decizia Curţii şi o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi sau nu.

FOTO: Arhivă

 
 
Close
Închide
  Close