Mergi direct la conținut »
Liderii PSD din ţară cer suspendarea preşedintelui. Buzatu: "Nu avem altă cale de ales, dacă nu respectă decizia CCR"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Liderii PSD din ţară cer suspendarea preşedintelui. Buzatu: "Nu avem altă cale de ales, dacă nu respectă decizia CCR"

Liderii PSD din ţară cer suspendarea preşedintelui. Buzatu: „Nu avem altă cale de ales, dacă nu respectă decizia CCR”

Liderii PSD din ţară cer suspendarea preşedintelui. Preşedintele PSD Vaslui spune că partidul nu va avea altă cale decât suspendarea preşedintelui, dacă acesta nu va pune în aplicare decizia Curţii Constituţionale şi nu o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi. Şi nu este singurul social-democrat care cere acest lucru. Liderul PSD ALba, Ioan Dîrzu, a spus că va fi primul care va cere semnături pentru suspendarea lui Klaus Iohannis. La polul opus, Robert Negoiţă s-a declarat împotriva acestui demers.

De Sorina Ionaşc,

„Nu e vorba de părerea PSD dacă preşedintele unei ţări, în speţă România, nu respectă Constituţia, Trebuie să fie o opinie unanimă a cetăţenilor că trebuie suspendat şi demis un asemenea preşedinte. Eu sunt unul ditnre susţinători, în cazul în care preşedintele insistă să nu respecte ordinea constituţională, nu avem alta cale de ales, trebuie să facem această procedură”, a declarat preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, îneaintea şedinţei PSD.

Primul care a spus public că va strânge semnături pentru suspendarea preşedintelui a fost liderul PSD Alba.

“Sunt sigur că Președintele României va respecta Constituția și nu se va lăsa păcălit de anarhiștii din PNL și USR care instigă la nerespectarea deciziilor CCR. Am văzut zilele astea instigări la violențe, îndemnuri de a se incendia sau ataca sediul CCR. Dacă asta înseamnă opoziție sau dacă Președintele legitimează astfel de discursuri, înseamnă că suntem în ajunul unei lovituri de stat. Voi fi primul care strânge semnături pentru suspendarea Președintelui, în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCRPreședintele nu este la primul conflict juridic de natură constituțională pierdut, deci putem spune că deja se află într-o stare de recidivă. În prezent, sunt toate motivele de natură constituțională care să atragă suspendarea Președintelui României, a transmis liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, într-un comunicat de presă.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

La polul opus, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, spune că nu vede necesar un astfel de demers.

„Eu militez foarte mult pentru o Românie normală şi pentru a normaliza România. Nu (n.r.- vă aliniaţi colegilor care cer suspendarea?), eu cred că este o idee greşită. Trebuie văzute alte căi. N-ar trebui să facem treaba asta”, a precizat Negoiţă.

Liderii PSD se reunesc în şedinţă de la ora 11.00, în Comitetul Executiv Naţional. Cel mai important punct pe agenda discuţiilor va fi planificarea oficială a mitingului PSD de pe 9 iunie. Manifestaţia va fi orientată împotriva “abuzurilor din justiţie”, după cum însuşi Liviu Dragnea le-a transmis, săptămâna trecută, deputaţilor PSD.

Close
Închide
  Close