Mergi direct la conținut »
Recomandările ISU, privind avertizarea meteo de vreme rea din zilele următoare: "Întrerupeți activitățile în aer liber"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Recomandările ISU, privind avertizarea meteo de vreme rea din zilele următoare: "Întrerupeți activitățile în aer liber"

Recomandările ISU, privind avertizarea meteo de vreme rea din zilele următoare: „Întrerupeți activitățile în aer liber”

Ca urmare a prognozei de vremea rea, valabilă în următoarele trei zile în țară, inclusiv în Capitală, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF) a oferit mai multe recomandări pentru populație, cu ajutorul cărora să fie în siguranță în timpul fenomenelor meteo extreme.

De Dragoș Tănase,

  • Întrerupeți activitățile în aer liber;
  • Adăpostiți-vă în locuințe sau în alte spații care prezintă siguranță;
  • Evitați expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor;
  • Nu atingeți stâlpi și fire de electricitate.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea, cu ploi torenţiale, vijelii, grindină şi temperaturi scăzute, valabilă în cea mai mare parte a ţării, începând de duminică după amiaza până miercuri dimineaţa.

Astfel, în intervalul 5 mai, ora 15:00 – 8 mai, ora 9:00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 – 25 l/mp şi izolat 40 – 60 l/mp, informează ANM.

Inclusiv în București vor fi trei zile de ploi torențiale și vijeli. Vezi prognoza completă emisă de ANM!

De altfel, un val de aer polar loveşte România, când vor fi scăderi bruște de temperaturi și fenomene meteo extreme în următoarele zile.


Citește și…

Raed Arafat: RO-ALERT va transmite și fenomene meteo extreme. Decizia vine după ce sistemul nu a anunțat tornada din Călărași


 

Close
Închide
  Close