Mergi direct la conținut »
Rovana Plumb, după ce socialiștii europeni au "înghețat" relațiile cu PSD: "E trist că propaganda anti-PSD a ajuns atât de departe"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Rovana Plumb, după ce socialiștii europeni au "înghețat" relațiile cu PSD: "E trist că propaganda anti-PSD a ajuns atât de departe"

Rovana Plumb, după ce socialiștii europeni au „înghețat” relațiile cu PSD: „E trist că propaganda anti-PSD a ajuns atât de departe”

Președinta organizației de femei a PSD, Rovana Plumb, a reacționat dur, joi, la adresa Partidului Socialiștilor Europeni (PES), familia politică din care face parte și Partidul Social Democrat (PSD), după ce socialiștii europeni au anunțat „înghețarea relațiilor” cu PSD.

De Dragoș Tănase,

“Nu intrăm în jocuri electorale nici măcar dacă ele vin de la colegi din PES! Acea poziție afișată ieri pe site-ul PES nu este statutară, ci reflectă mai degrabă o declarație politică în context electoral. În realitate, situația PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES. Este trist că propaganda anti-PSD a ajuns atât de departe încât să influențeze inclusiv opiniile unora dintre colegii PES. Este cu atât mai trist cu cât acest lucru se întâmplă în cadrul aceleiași familii politice. Nu vom tolera o astfel de atitudine care se bazează pe dezinformări. Cred că lucrurile pot fi și trebuie clarificate. Avem toată deschiderea să îi ajutăm pe acei colegi nemulțumiți să înțeleagă realitatea din România. Le punem la dispoziție absolut toate informațiile pentru a-și face o imagine corectă”, susține Rovana Plumb într-un comunicat de presă.

Reacția virulentă a Rovanei Plumb vine după ce președintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Serghei Stanișev, a transmis miercuri că ”liderii PES consideră înghețate relațiile cu PSD” până când guvernul României își clarifică angajamentul față de statul de drept și urmează recomandările Comisiei Europene, potrivit unui comunicat de presă al PES.

Mai mult, Stanișev arată în comunicatul citat că apartenența PSD la familia socialiștilor europeni va fi discutată în iunie, la viitoarea întâlnire a conducerii PSD. Până în iunie, PES nu va mai organiza niciun eveniment împreună cu PSD, a mai anunțat Stanișev în comunicatul oficial postat pe site-ul PES.

”În timpul reuniunii, preşedintele PES, Serghei Stanişev, a reiterat îngrijorările continue ale PES în legătură cu respectarea statului de drept în România. El i-a informat pe prim-miniştrii, comisarii europeni şi liderii partidelor că, până când Guvernul român nu-şi va clarifica angajamentul faţă de respectarea statului de drept şi nu va urma recomandările Comisiei Europene, conducerea PES va considera îngheţate relaţiile cu PSD, în aşteptarea unei discuţii oficiale la viitoarea reuniune a conducerii PES, în iunie, unde calitatea de membru PES al PSD România va fi luată în discuţie. El a încheiat spunând că niciun eveniment PES nu va fi organizat până atunci împreună cu PSD”, se menţionează în comunicatul PES.

Lista candidaților PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este deschisă de Rovana Plub, urmată de jurnalista Carmen Avram, Claudiu Manda și pastorul Chris Terhes.

Iată reacţia PSD, după ce socialiștii europeni au anunțat îngheţarea relaţiilor cu partidul: „Acest tratament este inadmisibil!”

FOTO: Dumitru Angelescu


Citește și… Traian Băsescu, în redacția Libertatea: „Aș vota pentru Codruța Kovesi ca procuror șef european, deși a făcut rău justiției și a dat PSD muniție ca să atace justiția”

VIDEO / Interviu cu Traian Băsescu, despre alegerile europarlamentare, politicieni și justiție: „La Guvernul Dăncilă e neputință intelectuală, miniștrii au un IQ sub media populației”


 

Close
Închide
  Close