Mergi direct la conținut »
UPDATE/ Ședință-fulger a comisiei ”Iordache”. Codul penal, trimis rapid la vot final
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE/ Ședință-fulger a comisiei ”Iordache”. Codul penal, trimis rapid la vot final

UPDATE/ Ședință-fulger a comisiei ”Iordache”. Codul penal, trimis rapid la vot final

Ședință-fulger a comisiei ”Iordache”. Codul penal, cu toate amendamentele adoptate, a fost trimis la Camera Deputaților, pentru dezbateri și vot final, acesta fiind forul decizional. Ședința comisiei specială a fost convocată după doar două ore de când Senatul a adoptat legea, în calitate de primă cameră sesizată. Toate amendamentele controversate au fost păstrate.

De Sorina Ionaşc,

Comisia specială privind legile din domeniul justiției a rezolvat rapid problema Codului penal. Astfel, cu 12 voturi ”pentru”, 7 ”împotrivă” și o abținere în comisia condusă de Florin Iordache, proiectul de lege va fi trimis plenului Camerei Deputaților.

Opoziția a încercat să amâne dezbaterile din camera decizională, motivând că Regulamentul prevede ca ședința comisiei speciale să fie convocată cu 24 de ore înainte, nu doar două cum s-a întâmplat în acest caz.

Mai mult, dezbaterea din comisie este  doar una de formă, pentru că amendamentele Opoziției au fost respinse cu ușurință.

De altfel, Florin Iordache i-a transmis deputatei PNL Alina Gorghiu că propunerile lor nu au nicio șansă să treacă.

UDMR, propunere pentru abuzul în serviciu


Parlamentarii UDMR nu au votat nici luni, în comisiei, nici marți, în plenul Senatului, forma agreată de PSD și ALDE privind abuzul în serviciu.

Ca atare, deputatul Marton Arpad a prezentat, astăzi, o nouă formă a infracțiunii: fără prag, fără pedepse reduse și fără eliminarea terților. Propunerea UDMR a fost respinsă, în aceeași manieră ca variantele Opoziției.

Codul penal modificat va intra, miercuri, în dezbaterea Camerei Deputaților, iar joi ajunge la vot final. Senatul l-a adoptat deja, marți, în calitate de prim for sesizat.

Close
Închide
  Close