Mergi direct la conținut »
Traian Băsescu, despre acuzațiile la adresa lui Augustin Lazăr: „Dacă abordăm lucrurile așa, toți procurorii de la Revoluție trebuiau dați afară”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Traian Băsescu, despre acuzațiile la adresa lui Augustin Lazăr: „Dacă abordăm lucrurile așa, toți procurorii de la Revoluție trebuiau dați afară”

Traian Băsescu, despre acuzațiile la adresa lui Augustin Lazăr: „Dacă abordăm lucrurile așa, toți procurorii de la Revoluție trebuiau dați afară”

Vorbind la Interviurile Libertatea cu jurnalistele Maria Andrieș și Adriana Nedelea, fostul președinte, Traian Băsescu, a răspuns întrebărilor referitoare la acuzațiile care i se aduc procurorului general Augustin Lazăr privind activitatea sa de procuror din perioada comunistă.

Fostul șef al statului spune că Lazăr este prins într-un joc politic. ”După părerea mea, în ceea ce-l privește, s-a intrat într-un joc. Dacă abordăm lucrurile așa, toți procurorii de la Revoluție trebuiau dați afară, pentru că toți au servit regimul comunist sub legislația regimului”, a declarat Băsescu.

El a continuat spunând că ”procurorii erau jupâni față de judecători, în sensul că pe vremea comunismului, procurorul era Dumnezeu. Dar dacă vorbim despre Lazăr hai să vorbim despre toți. Să luăm o decizie”.

Concret despre acuzațiile care i se aduc procurorului general, fostul președinte a declarat că ”Nu am niciun element să spun că a făcut un abuz. Cred că a respectat legea vremii”.

Urmăriți interviul integral AICI

Augustin Lazăr este subiectul unui scandal după ce în urmă cu o săptămână, presa a scris că procurorul general al României a refuzat de două ori, în 1986, eliberarea disidentului anticomunist Iulius Filip.

În perioada 1985-1986, Lazăr a îndeplinit şi atribuţii privind Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud, care examina situaţia tuturor condamnaţilor ce îndeplineau fracţia de pedeapsă pentru liberare condiţionată.

În urma informațiilor din presă, Inspecția Judiciară s-a autosesizat și a decis să facă verificări. De asemenea, CNSAS a anunțat că îl va verifica din nou pe Augustin Lazăr.

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii
Recomandări

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii

De cealaltă parte, procurorul general al României a respins acuzațiile că a refuzat eliberarea disidentului și a spus că acuzațiile care i se aduc sunt o încercare de „decredibilizare a mea în calitate de procuror general cât și destabilizarea Ministerului Public”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citeşte și:

Traian Băsescu spune că nu ar fi numit-o pe Dăncilă premier „pentru nimic în lume”: „A avut păpușarul în spate, s-a lăsat mânată de Dragnea”

Traian Băsescu despre mandatul lui Klaus Iohannis: ”Meritul lui cel mai mare este că a ținut linia pro-europeană. Nu are adversar viabil”

Traian Băsescu, despre Darius Vâlcov: ”Până se clarifică situația ta definitivă în instanță, ieși tu din Palatul Victoria!”

Traian Băsescu, despre mandatul lui Klaus Iohannis: ”Meritul lui cel mai mare este că a ținut linia pro-europeană”

Close
Închide
  Close