Mergi direct la conținut »
Traian Băsescu, despre notele informative trimise către Securitate cu numele conspirativ "Petrov": "Nu există un angajament semnat de mine"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Traian Băsescu, despre notele informative trimise către Securitate cu numele conspirativ „Petrov”: „Nu există un angajament semnat de mine”

Traian Băsescu a reacționat, pe Facebook, după ce Antena 3 a prezentat duminică seară două note informative către Securitate semnate cu numele conspirativ ”Petrov” despre care a spus că ar fi fost date de fostul președinte al României. Documentele respective ar fi de pe vremea când acesta era student la Institutul de Marină din Constanța.

De Dragoș Tănase,

scriind că nu există niciun angajament semnat de el și nici documente care să ateste că ar fi primit bani de la Securitate.

Documentele, parte din dosarul trimis de CNSAS în instanță, ar fi făcut parte din dosarele celor denunțați și de aceea nu ar fi fost găsite în dosarul lui Traian Băsescu până acum, susține Antena 3.

Una din note este despre un student de la Institutul de Marină, despre care sursa Petrov scria că dă dovadă de ”lipsă se maturitate”, dar erau și detalii despre relațiile cu femei ale respectivului elev.

„Am luat notă de faptul că Antena 3 a prezentat documente din dosarul întocmit de CNSAS şi trimis la instanţă pentru a se stabili prin hotărâre judecătorească dacă am fost colaborator al securităţii sau nu. Fac precizarea că nu există un angajament semnat de mine nici în dosarul inscripţionat cu numele meu şi nici pe microfilmul dosarului. De asemenea, nu există documente scrise de mine sau chitanţe care să ateste plăţi efectuate de fosta securitate către mine şi prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator”, a scris Traian B[sescu pe Facebook, precizând că documentele pe care CNSAS le-a anexat în dosar cât şi microfilmul dosarului au fost predate de către SRI la arhiva CNSAS, încă din anul 2006.

Predarea arhivei fostei securităţi către CNSAS s-a făcut urmare a solicitării pe care acesta, în calitate de Preşedinte al CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Ţării), a făcut-o către SRI.

„Până în prezent, cu ocazia diverselor verificări CNSAS mi-a eliberat 4 certificate de necolaborare cu securitatea ca poliţie politică.
Fiind convins că nimic din actele mele nu poate fi considerat act de poliţie politică aştept indeplinirea procedurilor legale şi verdictul instanţei”, a adăugat el.

Fostul președinte a precizat că își doresțe ca acest dosar să fie soluţionat în instanţă şi nu în dezbatere publică, de aceea nu va mai comenta public conţinutul documentelor prezentate de Antena 3 şi nici nu se va mai angrena în dezbatere publică pe subiectul dosarului, având în vedere că este subiectul dosarului întocmit de CNSAS şi aflat acum la instanţa de contencios administrativ şi fiscal.

Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
Recomandări
Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
 

Este o situaţie fără precedent în România. Traian Băsescu, suspectat că a colaborat cu fosta Securitate, ajunge în Parlamentul European. Legea nu îl împiedică.

Traian Băsescu este lider în Partidul Mișcarea Populară (PMP) și primul pe lista partidului pentru Parlamentul European, care la alegerile din 26 mai a și obținut un mandat.


Citește și:

Băsescu îl ironizează pe Orban, după ce a spus că IT-iștii ar trebui să plătească impozit: „Ludovice, te rog nu-l înlocui pe Dragnea!”

PNL începe sancţionarea filialelor cu rezultate slabe la europarlamentare. Cristian Buşoi răspunde pentru eşecul din Capitală


 

Close
Închide
  Close