De Valentina Postelnicu,

Anca Boagiu, demisă de la PNL Sector 2. Se înlocuiesc toţi liderii de filiale din Capitală

UPDATE ora 14.50 Conducerea PNL a decis să o demită pe lidera PNL Sector 2, Anca Boagiu. Ceilalţi şefi de la filialele de sector au demisionat în cursul dimineţii de luni, înainte de şedinţa de analiză a rezultatului alegerilor europarlamentare.

De asemenea, au fost dizolvate toate birourile de conducere de la nivelul Capitalei si a sectoarelor.

UPDATE ora 11:25. Rareș Bogdan ar putea prelua conducerea interimară a PNL București, au declarat pentru Libertatea surse liberale. Potrivit acelorași surse, acesta a acceptat să preia organizația după eșecul de la alegeri.

Rareș Bogdan a intrat în Parlamentul European din partea PNL, din postura de cap de listă.

UPDATE ora 10:40. Cristian Bușoi intenționează să demisioneze de la șefia PNL București, în urma rezultatului slab de la alegerile europarlamentare. Într-o declarație pentru Libertatea, Bușoi a spus că „și conducerea națională a partidului este responsabilă pentru scorul PNL la București”.

„PNL are nevoie de unitate, a câștigat alegerile europarlamentare și nu dorim discuții în contradictoriu în Biroul Politic și nu dorim să punem președinții din țară să aleagă între conducerea partidului și solidaritatea cu organizația București.

De aceea, am decis ca cel mai înțelept este să ne retragem. Voi rămâne implicat în organizația PNL București și voi rămâne activ în dezbaterile privind temele pe București”, a mai spus Bușoi.

Conform rezultatelor scrutinului, USR PLUS a obținut aproape 40% din voturile bucureștenilor, față de 17 procente obținute de PSD și doar 16 procente, de către liberali.

Cel care va deconta eşecul este liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi. Nemuţumirile conducerii PNL faţă de filială sunt mai vechi, iar schimbarea conducerii organizaţiei ar urma să fie pusă în aplicare, în urma rezultatului de la alegerile pentru PE şi referendumul pe Justiţie.

Interesele din spatele zborurilor private care duc sute de îngrijitoare din România la muncă în Austria, în plină pandemie. Oficial, sunt „repatriate”
Recomandări

Interesele din spatele zborurilor private care duc sute de îngrijitoare din România la muncă în Austria, în plină pandemie. Oficial, sunt „repatriate”

 

Liderul filialei, europarlamentarul Cristian Buşoi, a decis în campania electorală să se retragă din funcţia de preşedinte, delegându-şi atribuţiile lui Alexandru Nazare.

Liberalii urmează să ia o decizie şi în privinţa candidatului pentru alegerile locale din vara anului viitor. Nicuşor Dan a anunţat deja că se înscrie în cursa electorală şi că cere susţinerea PNL şi a Alianţei USR-PLUS. USR a anunţat deja că nu îl va susţine pe Nicuşor Dan, pentru că a plecat din partid, formaţiunea luând în calcul o candidatură internă.

Au mai fost vehiculaţi ca şi candidaţi pentru Primăria Capitalei Vlad Voiculescu, de la PLUS şi Rareş Bogdan, de la PNL. În cursa internă din PNL s-a înscris şi Ciprian Ciucu, consilier CGMB din partea liberalilor.

Dosarul testării VIP. “Vicele” CJ Suceava și soția s-au testat cu 5 zile înaintea medicilor
Recomandări

Dosarul testării VIP. “Vicele” CJ Suceava și soția s-au testat cu 5 zile înaintea medicilor

 

PNL urmează să discute şi despre declaraţia nefericită a liderului partidului, Ludovic Orban, privind impozitarea în zona IT. Deja i se cere demisia preşedintelui PSD, din teritoriu.

Primarul municipiului Târgu Jiu, liberalul Marcel Romanescu, a solicitat demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al PNL, în urma afirmaţiilor referitoare la impozitarea veniturilor angajaţilor din domeniul IT.

„Solicit demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal! Ca cetăţean al României care crede în oprirea declinului şi în restartarea în bine a ţării lui, ca preşedinte al PNL Târgu Jiu şi ca primar ales de români patrioţi, într-unul dintre cele mai roşii judeţe ale ţării – Gorj – luând act de declaraţiile impardonabile ale domnului Ludovic Orban, care doreşte diminuarea veniturilor IT-iştilor care n-au plecat, încă, din România, consider că dânsul nu mai reprezintă valorile şi principiile liberale şi că nu mai poate rămâne nicio zi în fruntea Partidului Naţional Liberal. Niciun bun român nu poate cere şi nu poate anunţa demararea unor măsuri legislative care să genereze amplificarea exodului specialiştilor IT din România şi împovărarea suplimentară a mediului privat, care este oricum sufocat la maxim prin măsurile falimentare luate de coaliţia PSD-ALDE”, a scris Romanescu, duminică, pe Facebook.


Citeşte şi:
Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense
HOROSCOP

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense