Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > A crescut numărul morților, după atacul de la Strasbourg. Cinci răniți sunt în stare gravă

A crescut numărul morților, după atacul de la Strasbourg. Cinci răniți sunt în stare gravă

Numărul morților în atentatul de marți de la Târgul de Crăciun din Strasbourg a crescut la 3. Alte 13 persoane au fost rănite, din care cinci sunt în stare gravă. Unul din cei cinci răniţi este în moarte cerebrală.

„Bilanţul, în continuare provizoriu, a ajuns acum la trei persoane decedate, cinci rănite grav şi opt rănite uşor”, a precizat joi, 13 decembrie, prefectura prefectura departamentului francez Bas-Rhin, prin intermediul unui comunicat.

Marţi seară, cu puţin timp înainte de ora locală 20:00, un bărbat identificat drept Cherif Cheka, un locuitor din Strasbourg în vârstă de 29 de ani, a intrat în centrul istoric al oraşului, în mijlocul Târgului de Crăciun, şi a deschis focul de mai multe ori asupra trecătorilor.

Având asupra sa un pistol şi un cuţit, el s-a angajat apoi într-un schimb de focuri cu forţele de ordine, care l-au rănit la braţ, însă a reuşit să fugă.

Suspectul atacului din Strasbourg nu a fost încă prins, iar un portret al său a fost făcut public de polițiști: „Persoană periculoasă, nu interveniţi!”. Peste 700 de oameni ai legii sunt în căutarea sa.

La Strasbourg a fost creată o „celulă pentru sprijin psihologic” pentru răniţi şi apropiaţii victimelor, potrivit Agerpres.

Procurorii francezi suspectează că atacul, care a fost comis la ora locală 19.50 (20.50 – ora României), a fost unul de natură teroristă, deși Cherif Cheka nu era cunoscut de autorități pentru infracțiuni care ar avea legătură cu terorismul. Mai mult, potrivit martorilor, atacatorul ar fi strigat „Allah Akbar”.

Autorul atacului a fost împușcat de membrii unei trupe antiterorism, însă a reușit să fugă cu un taxi. Șoferul de taxi a confirmat ulterior că atacatorul era rănit.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Individul a fost implicat în alte două schimburi de focuri cu forțele de securitate, relatează cotidianul Le Figaro, citat de Mediafax.

După atacul armat din Strasbourg, nu sunt confirmate victime de cetăţenie română, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

FOTO – EPA


Citește și… Editorial de Claudiu Săftoiu. Atentatul terorist de la Strasbourg și rănile deschise ale Franței

EXCLUSIV/ Eurodeputaţii români au povestit pentru Libertatea cum au trăit atentatul din Strasbourg: „Mii de oameni blocaţi în sediul PE, până la 3 dimineaţa, hoteluri asaltate de turişti speriaţi”


 

Close
Închide
  Close