Mergi direct la conținut »
Reacția MAE, după atacul armat din Strasbourg: Până în acest moment nu sunt confirmate victime de cetăţenie română
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Reacția MAE, după atacul armat din Strasbourg: Până în acest moment nu sunt confirmate victime de cetăţenie română

Reacția MAE, după atacul armat din Strasbourg: Până în acest moment nu sunt confirmate victime de cetăţenie română

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a reacționat la scurt timp după producerea atacului armat din Stransbourg, menționând că, până în acest moment, nu sunt confirmate victime de cetăţenie română și nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară la nivelul oficiului consular. 

Citește aici totul despre atacul armat din Strasbourg!

„Consulatul General al României la Strasbourg are în atenţie incidentul petrecut marţi seara în Piaţa Kleber şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate”, precizează MAE.

Consulatul General al României la Strasbourg monitorizează situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să intervină dacă situaţia o va impune, transmite Ministerul.

MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon ale Consulatului General al României la Strasbourg +33 369.321.938, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +33 6.27.05.00.22.

CITEȘTE ȘI:

Atacatorul de la Strasbourg a fost identificat. Ce spune ministrul francez de Interne

Mai mulți eurodeputați români, blocați în Parlamentul European din cauza atacului de la Strasbourg

Atacul de la Strasbourg. Reacția președintelui Emmanuel Macron: ”să meargă la faţa locului”

Renate Weber, în apropiere de Târgul de Crăciun din Strasbourg când a avut loc atacul armat: „Eu am vrut să ies și am ieșit. În hotel, oamenii se adăposteau”

Close
Închide
  Close