Mergi direct la conținut »
UE cere explicaţii Facebook, după scandalul Cambridge Analytica. "Există sau nu unele date ale cetăţenilor UE?"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UE cere explicaţii Facebook, după scandalul Cambridge Analytica. "Există sau nu unele date ale cetăţenilor UE?"

UE cere explicaţii Facebook, după scandalul Cambridge Analytica. „Există sau nu unele date ale cetăţenilor UE?”

UE cere explicaţii Facebook, după scandalul Cambridge Analytica. Comisia Europeană a cerut luni explicaţii Facebook dacă datele utilizatorilor de internet din Uniunea Europeană (UE) figurează printre cele colectate de Cambridge Analytica.

Biroul pentru Protecţia Consumatorilor al Comisiei Federale pentru Comerţ a SUA (Federal Trade Commission /FTC/) a confirmat investigarea utilizării informaţiilor personale ale abonaţilor grupului american, relatează Agerpres.

„În acest scandal recent există sau nu unele date ale cetăţenilor UE?”, se întreabă comisarul pentru justiţie, Vera Jourova, într-o scrisoare consultată de Reuters, adresata directorului financiar al grupului Sheryl Sandberg.

„Regret, dar comunicatele oficiale ale Facebook, inclusiv cele ale directorului general, Mark Zuckerberg, nu mi-au alungat temerile”, afirmă ea.

„Aceasta este deosebit de dezamăgitor, având în vedere eforturile noastre de a construi o relaţie între dvs. şi noi pe baza încrederii (…) Aceasta încredere este acum afectată”, îşi exprimă regretul Vera Jourova, care o întreabă direct pe Sheryl Sandberg dacă este sigură că o situaţie similară „nu se poate repeta astăzi?”

Comisarul european a spus că doreşte un răspuns în două săptămâni. De altfel, Uniunea Europeană vrea legi mai bune pentru protecția consumatorilor în fața Facebook și Google. Amenzi de 4% din cifra de afaceri.

În acest timp, senatorii americani vor ca Mark Zuckerberg să răspundă în fața Comisiei de Justiție.

Facebook face obiectul unor critici după ce săptămânalul britanic The Observer şi ziarul american New York Times au dezvăluit că biroul londonez al societăţii Cambridge Analytica, foarte implicat în campania miliardarului Donald Trump în 2016, a colectat ilegal datele a 50 de milioane de utilizatori Facebook.

În pofida scuzelor prezentate de Mark Zuckerberg, și chiar dacă a recunoscut că s-au făcut greșeli, sondaje de opinie efectuate în Statele Unite şi în Germania au relevat duminică, 25 martie, faptul că majoritatea populaţiei a pierdut încrederea în Facebook cu privire la protecţia datelor cu caracter personal. Mai nou, s-a aflat că Facebook înregistrează apelurile și SMS-urile utilizatorilor și sifonează contactele din telefon.

Vica Blochina a făcut anunțul despre relația cu Victor Pițurcă! Ce s-a întâmplat cu soția lui
Recomandări

Vica Blochina a făcut anunțul despre relația cu Victor Pițurcă! Ce s-a întâmplat cu soția lui

Pe fondul investigaţiei amintite, acţiunile gigantului american au scăzut luni, 26 martie, sub 150 dolari – cu 6,5% – pentru prima dată din iulie 2017.

Facebook a pierdut 75 de miliarde de dolari din valoarea de piață în această săptămână, din cauza scandalului Cambridge Analytica.

Mai mult, Facebook, dată în judecată după scandalul Cambridge Analytica.

Și șeful Apple critică Facebook după scandalul Cambridge Analytica. Tim Cook cere reglementarea colectării de date. La fel și IBM.

Iată ce știe Facebook despre tine și ce aplicații au acces la contul tău. Rețeaua te spionează chiar și când nu ai cont de Facebook.CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV/Gabriel Constantin, actorul român care joacă în filmul despre viața lui Picasso. ”Am ales calea cea mai grea: am dat audiție” 

 
 
Close
Închide
  Close