Mergi direct la conținut »
Facebook a pierdut 75 de miliarde de dolari din valoarea de piață în această săptămână, din cauza scandalului Cambridge Analytica
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Facebook a pierdut 75 de miliarde de dolari din valoarea de piață în această săptămână, din cauza scandalului Cambridge Analytica

Facebook a pierdut 75 de miliarde de dolari din valoarea de piață în această săptămână, din cauza scandalului Cambridge Analytica

Facebook a pierdut 75 de miliarde de dolari din valoarea de piață în această săptămână, din cauza scandalului Cambridge Analytica. 

Facebook are de suferit în urma scandalului legat de accesarea ilegale a datelor persoanele ale utilizatorilor rețelei sociale. Acţiunile Facebook au încheiat tranzacţiile de vineri în declin cu 3,3%, la 159,39 dolari pe unitate.

Scandalul Cambridge Analytica, în care firma de consultanță politică ce l-a ajutat pe Donald Trump în campanie și a pledat pentru Brexit a accesat datele a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook, a dus la o campanie de ștergere a aplicației. Numită #DeleteFacebook, aceasta este acum un adevărat trend online, după ce s-a aflat că Facebook nu are grijă de informațiile celor peste 2 miliarde de utilizatori ai săi.

Vineri, SpaceX și-a șters pagina de Facebook după scandalul Cambridge Analytica. Anterior, și trupa Massive Attack și-a suspendat pagina, iar Mozilla – producătorul browserului Firefox – a anunțat să suspendă publicitatea pe rețeaua socială din cauza setărilor de pe Facebook, care dau acces aplicațiilor la foarte multe date personale.

Mark Zuckerberg a avut prima reacție în scandalul Cambridge Analytica și a recunoscut, într-o postare pe Facebook, că gigantul social-media pe care îl conduce “a făcut greșeli”.

Citește și:

Close
Închide
  Close