Mergi direct la conținut »
ȘTIREA MEA - Un cititor din Franța: "Să schimbăm ceva, măcar pentru cei rămăși"
Ştiri Libertatea > Ştiri > ȘTIREA MEA - Un cititor din Franța: "Să schimbăm ceva, măcar pentru cei rămăși"

ȘTIREA MEA – Un cititor din Franța: „Să schimbăm ceva, măcar pentru cei rămăși”

Un cititor român care trăiește în Franța, plecat de la vârsta de 37 de ani de acasă, ne-a spus "Ce înseamnă România pentru ea", aflându-se printre cei patru milioane de români care au decis să plece din țara lor natală, pentru un trai mai bun.

„România bunicilor mei de pe Strada Tudor Valdimirescu Galați. România mea, când ajung acasă, pe Otopeni… am lacrimi. În ochi. Am plecat la 37 de ani să muncesc într-o lume străină. Să mi împlinesc visurile. Am lăsat acasă o mamă care mă iubește. Și mă așteaptă cu drag. Și pot spune, cu convingere, că noi românii suntem curajoși. Și onești. E plină Franța de oameni care așteaptă de la stat să muncim pentru ei. Da, am stegulețul meu în cameră și mă gîndesc la mamă, la țara mea. N-am nevoie de cetățenie franceză. M-am născut Român și mor Român. Am plecat că voiam să văd lumea si să fiu respectată pentru munca mea. Dar gândul meu e acasă. Vă pup. Mult curaj și bravo celor ce participă pe 10 August. Să schimbăm ceva, măcar pentru cei rămăși, pentru frații noștri! „, ne-a scris cititorul Libertatea din Franța.

Tot din Franța ne-a scris și Veronica Gordon: „Nu pierd nicio ocazie să îmbrac costumul nostru popular”

VIDEO / Primii manifestanți au ajuns deja, cu o rulotă, în Piața Victoriei. A fost instalat și un cort.

Ce înseamnă România pentru voi, cei aproape patru milioane de români care ați decis să plecați?

Împărtășiti cu Libertatea modul în care păstrați vie amintirea locurilor din care ați plecat. Aveți un colț special în locuința dumneavoastră sau la birou? Ați arborat steagul României la fereastra locuinței din Spania, Italia, Marea Britanie, Germania, Canada sau Statele Unite? Ori ați pregătit o seară românească, cu mâncare tradițională, pentru prietenii din țara adoptivă?

Trimite-ne imagini sau videoclipuri și ele vor fi publicate pe libertatea.ro!

Dacă ai o informaţie, fotografie, captură, filmuleţ pe care vrei să le publicăm, trimite-le în formularul de AICI sau pe WhatsApp, la numărul 0729729000.

Mâine, 10 august, mulți dintre românii plecați în străinătate vor reveni în țară pentru mitingul diasporei. Pe rețelele de socializare au apărut deja imagini cu românii, care și-au pus drapelul la mașină și au pornit către București.


Citește și: VIDEO/ Nestingherit prin Spitalul de Psihiatrie. Un reporter Libertatea a refăcut traseul Victoriei Trandafirescu din ziua dispariției


 
 
Close
Close
Închide