Mergi direct la conținut »
USR, critici după modificările la Codul penal. ”S-a dat liber la marea prăduială. România, stat autoritar sub conducerea lui Dragnea”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > USR, critici după modificările la Codul penal. ”S-a dat liber la marea prăduială. România, stat autoritar sub conducerea lui Dragnea”

USR, critici după modificările la Codul penal. ”S-a dat liber la marea prăduială. România, stat autoritar sub conducerea lui Dragnea”

USR, critici după modificările la Codul penal. Liderii partidului au atenționat că prin amendamentele adoptate, luni, la legislația penală, corupția va fi una generalizată și că ”se va putea fura nestingherit”. Deputatul USR Stelian Ion a spus că ia în calcul și contestarea la Curtea Constituțională, dar și apelarea la organismele internaționale.

De Sorina Ionaşc,

”Încă o zi neagră pentru România. PSD a dezincriminat abuzul în servicu, Liviu Dragnea tocmai a fost dezincriminat. România nu mai e azi o democrație, este un stat autoritar sub conducerea lui Liviu Dragnea. A fost condamnat de o instanță, iar după 10 zile, partidul său a modificat legea astfel încât să nu mai aibă nicio problemă penală. România s-a îndepărtat de ideea unui stat de drept”, a declarat președintele USR, Dan Barna.

Totodată, el a spus că prin modificările făcute la Codul penal, ”s-a dat liber la marea prăduială a banilor românilor, de la nivel de vârf până jos”

”Nu mai e nicio barieră, suntem într-o logică în care se încurajează furtul de bani publici.. România intră în filmul ”Marea prăduială”, a adăugat Barna.

Deputatul USR Stelian Ion, membru în comisia specială privind legile justiției, a enumerat modificările controversate făcute de comisia specială, sub conducerea lui Florin Iordache.

”Infractorii au măcelărit Codul penal astfel încât să poată să fure și pe viitor nestingheriți. Am făcut pași în urmă cu zeci de ani. nici măcar pe vremea comuniștilor, când erau abuzuri, acum se va putea fura nestingherit, iar corupția va fi generalizată. Tot ce se întâmplă acum în Parlament poate părea ca un grup infracțional organizat”, a spus și Stelian Ion.

Codul penal, modificări-fulger


Comisia specială privind legile din domeniul justiției a adoptat modificări controversate la Codul penal, care urmează să fie adoptate de Parlament săptămâna aceasta.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

Printre altele, comisia ”Iordache” a dezincriminat aproape integral abuzul în serviciu, a redefinit traficul de influență și a dezincriminat total neglijența în serviciu. Pentru cei care sunt acuzați de infracțiuni de serviciu și care achită integral prejudiciul, pedeapsa se reduce la jumătate.

Redefinirea mărturiei mincinoase și a favorizării făptuitorului ar urma să aibă efecte în dosarele în care sunt vizați Călin Popescu Tăriceanu, Vlad și Andreea Cosma, Liviu Dragnea și Alina Bica.

Close
Închide
  Close