MENIU CAUTĂ
, de Dragoș Tănase

Prognoza meteo | Cum va fi vremea vineri, 12 aprilie. Averse, însoțite de descărcări electrice

Distribuie

Vremea de vineri 12, aprilie, este caracterizată de instabilitate atmosferică în aproape toată țara. Local vor cădea averse, însoțite de descărcări electrice, însă cantitățile de apă estimate a se acumula vor fi în general nesemnificative. Ploile vor fi frecvente, mai ales pe timpul nopții, dar reprize de precipitații vor fi prezente și în cursul zilei, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vremea în București – vineri, 12 aprilie

Cerul va fi parțial noros, cu temperaturi care se vor încadra între 8°C și 18°C. Ploile vor continua vineri, dar și în weekend. Duminică sunt anunțate furtuni cu fulgere.

Vremea în țară – vineri, 12 aprilie

Vremea de vineri va fi caracterizată de o instabilitate atmosferică, în cea mai mare parte a țării. Va ploua temporar în toate regiunile și vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, mai însemnate cantitativ în sud-vestul, sudul și sud-estul țării.

La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, în special în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

Cantitățile de apă vor depăși local – în perioade scurte de timp sau prin acumulare în intervale de 24 de ore – 15…20 l/mp, iar izolat, mai ales în Oltenia, Muntenia și zonele montane aferente, 30…40 l/mp.

Ieri, ANM a emis o avertizare meteo pentru următoarele patru zile. Vor fi averse și descărcări electrice, în toată țara, inclusiv în Capitală!


Citește și… Pentru cine lucrează Guvernul: pentru OMV Petrom sau pentru oameni?! Clanul Popescu din Târgoviște: soția cere din partea OMV Petrom, soțul aprobă din partea ANRM


Citește mai multe despre ANM, aprilie, luna aprilie, Prognoza meteo și Vremea pe Libertatea.

Comentarii