Iubiri Celebre Românești

Trăim povești de iubire sau, uneori, doar le citim sau le privim acasă, din fotoliu, la tv. Uităm uneori să iubim și să ne lăsăm iubiți, dar cert este că, într-un mod mai mult sau mai puțin comercial, ne amintim brusc și gustăm din plin iubirea pe 14 februarie, de Sfântul Valentin, sau dacă vrem să demonstrăm mândria de a fi români, ne declarăm amorezați pe 24 februarie, de Dragobete.

Oricum le-ai privi, dacă sunt trăite pe bune, poveștile de iubire sunt, practic, o îngemănare de sentimente așa… de-a valma. Sunt pline de pasiune, de nervi, de fluturi în stomac, de priviri languroase și atingeri, de oftaturi și declarații siropoase și de lacrimi. Fie ele de fericire, dor sau tristețe. Iubirile adevărate nu sunt neapărat cele care se termină, așa ca în poveștile cu prințese și prinți, într-un ”Și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Iubirile adevărate sunt, probabil, cele care-ți lasă un semn adânc în suflet. Și-n amintire.

Am adunat pentru voi astfel de iubiri, mai mult sau mai puțin mondene, mai mult sau mai puțin interzise, mai mult sau mai puțin fericite. În ”Luna iubirii”, Libertatea îți prezintă (sau readuce în atenție) povești de iubire celebre.