UPDATE 15 iunie: În ediția de luni seara, farfuriile pregătite de concurenți în cea de-a doua probă din semifinala „Chefi la cuțite” 2021 au fost analizate și degustate de concurenții din sezonul trecut al îndrăgitului show culinar de la Antena 1.

În prima probă din semifinala „Chefi la cuțite”, cei nouă concurenți au avut de pregătit o rețetă care să amintească de gustul copilăriei.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Apoi, la a doua probă, aspiranții la un loc în marea finală au avut de pregătit deserturi pe bază de ciocolată.

După prima probă din semifinala „Chefi la cuțite”, în care membri din familiile concurenților au jurizat preparatele, a urmat o probă în care cei dragi au ajuns în bucătărie alături de semifinaliști. Aceștia au gătit împreună preparate în care ingredientul principal a fost ciocolata.

UPDATE 14 IUNIE: Semifinaliștii „Chefi la cuțite” 2021, sezonul 9 au fost aleși. Este vorba despre Alexandru Bădițoaia (cuțitul de aur al lui Scărlătescu), Narcisa Birjaru, Valentina Ioniță, Cătălin Amarandei, Keed, cel care a fost salvat de la eliminare în ediția din 8 iunie, Ștefan Borleanu (cuțitul de aur al lui Florin Dumitrescu), Rikito Watanabe (Riki), Elena Matei și Florin Revesz.

Cum ar răspunde sistemul de sănătate din România la un cutremur de magnitudinea celui din Turcia. Două mari spitale din București ar pica
Recomandări
Cum ar răspunde sistemul de sănătate din România la un cutremur de magnitudinea celui din Turcia. Două mari spitale din București ar pica

Cei care au fost eliminați în ediția din 13 iunie au fost Victorina și Dorin din echipa verde a lui Sorin Bontea.

„Eu vă spun un lucru sfânt și încet eu îl șoptesc, vă iubesc…”, le-a spus Victorina Matveev fanilor din mediul online după eliminarea din show-ul culinar.

Dorin Voiasciuc a început să plângă când a aflat că trebuie să plece acasă. „Nu credeam că este așa de greu și că trec prin așa stări și așa emoții… Dacă știam, nu participam. La un moment dat, când prinzi un proiect sau o chestie de genul ăsta și mergi și te prezinți cuiva și îți zice: Aa, te-am văzut! Ai plecat acasă…

Mă bucur enorm de mult că am lucrat alături de toată echipa, însă, dacă se întâmpla în semifinală, nu aveam absolut nicio problemă, aș fi mers cu fruntea sa. Părăsesc emisia cu un mare regret. Nu o să pot să-mi privesc copilul în ochi. I-am promis fetiței mele că voi câștiga”, a declarat el la Antena 1.

UPDATE 13 IUNIE: Diseară, de la 20:00, are loc ultima confruntare pe echipe la „Chefi la cuțite”, sezonul 9. Cei 11 concurenți rămași în competiția show-ului culinar își vor începe ziua cu același gând, acela de a se întoarce în bucătărie, conștienți însă că de data aceasta miza este una mult mai mare.

Nemulțumirea unei românce de origine siriană, cu rude în zonele afectate de cutremur: „Toată lumea trimite ajutoare în Turcia. În Siria afectată deja de război situația e și mai dramatică”
Recomandări
Nemulțumirea unei românce de origine siriană, cu rude în zonele afectate de cutremur: „Toată lumea trimite ajutoare în Turcia. În Siria afectată deja de război situația e și mai dramatică”

La finalul ediției difuzate de Antena 1, după o ultimă confruntare pe echipe „la cuțite”, telespectatorii vor afla numele semifinaliștilor sezonului 9.

Chef Sorin Bontea își va pune diseară toată speranța în bucătarii în tunici verzi, Elena, Rikito, Victorina și Dorin.

Chef Florin Dumitrescu este hotărât să câștige o ultimă probă pe echipe alături de trupa albastră, formată din Cătălin, Florin, Ștefan și Keed.

Cătălin Scărlătescu speră ca ultima confruntare să fie și cea norocoasă și să obțină victoria alături de Alex, Valentina și Narcisa.

UPDATE 9 iunie: Seara de marți a fost una incendiară pentru concurenții de la „Chefi la cuțite”. Două dintre concurentele lui Scărlătescu au cedat, din cauza presiunii.

Pentru că era extrem de concentrată, dar și presată de trecerea timpului, Narcisa Birjaru a răbufnit și a țipat la coechipiera sa din echipa mov, condusă de Cătălin Scărlătescu, Valentina Ioniță, numită și Lebăduța.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile
Cele mai devastatoare cutremure din istoria recentă. Cinci seisme au provocat împreună aproape 1,3 milioane de decese
Recomandări
Cele mai devastatoare cutremure din istoria recentă. Cinci seisme au provocat împreună aproape 1,3 milioane de decese

Chiar în timpul probei, Narcisa Birjaru nu s-a mai putut stăpâni și, fiind extrem de nervoasă, a început să țipe la Valentina Ioniță, sub privirea debusolată a chefului Cătălin Scărlătescu.

„Dar lasă-mă puțin, lasă-mă, că dau cu ele de pământ, lasă-mă, că ard astea aici. Nu mai pot, lasă-mă că ți le număr. Am explodat, nu cu răutate, către Valentina. Le-am zis că îmi bubuie capul, că nu mai pot”, a declarat Narcisa Birjaru.

UPDATE 8 iunie: Diseară, de la 20.30, pe Antena 1, o nouă confruntare pe echipe va isca tensiuni între chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu.

„E o probă grea, o situație grea, am obosit și ne aprindem foarte ușor. Ziua asta m-a pus în genunchi, vreau să o uit!”, va afirma chef Florin în urma unei discuții la cuțite cu colegii săi de platou.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Concurenții rămași în competiția celui mai iubit show culinar își vor începe ziua cu același gând, acela de a se întoarce în bucătăria „Chefi la cuțite”, conștienți însă că de data aceasta miza este una mult mai mare. La doar doi pași de semifinală, bucătarii vor trece printr-o nouă confruntare de foc, ce va restabili rândurile la bancurile de lucru.

Cea mai lungă perioadă de confruntări pe echipe din istoria „Chefi la cuțite”, aproape dublă față de celelalte sezoane, începe să își spună cuvântul. „Foarte lung sezonul 9 și încă nu s-a terminat! Nici măcar nu este ultimul battle, este penultimul. S-a gătit mult, au fost multe dueluri individuale. Tragem de noi pentru că realizăm că o să ne fie dor de echipele pe care le avem acum”, vor mărturisi chefii.

Din 15 dueluri individuale, echipa verde a lui chef Sorin Bontea a luptat în 12, motiv pentru care juratul va adopta în seara aceasta o nouă strategie ce speră să îl conducă spre victorie.

„Mi-am pus scaunul lângă ei și le-am spus să dea drumul la treabă. Toată lumea știe ce are de făcut!”, va afirma chef Sorin.

„L-am văzut pe Bontea că stă. Ori are foarte multă încredere în echipa lui, ori deloc și deja a abandonat lupta!”, este de părere chef Florin. Sub coordonarea celor trei chefi, battle-ul din această seară va începe cu mari emoții care vor duce inevitabil la greșeli și mici conflicte, iar presiunea lucrului contracronometru va îngreuna totul.

UPDATE 7 iunie: Schimbări importante au avut loc în grila de programe a postului de televiziune.

Emisiunea „iUmor” a fost mutată miercuri, în timp ce în fiecare duminică, de la ora 20.00, Antena 1 difuzează show-ul culinar „Chefi la cuțite”. Sezonul 9 „Chefi la cuțite” va fi difuzat de trei ori pe săptămână, de duminică până marți inclusiv.

UPDATE 6 iunie: Diseară, de la 20.00, telespectatorii Antena 1 vor putea urmări un nou battle în care presiunea, tensiunea și răsturnările de situație își vor spune cuvântul.

Chef Cătălin Scărlătescu este vizibil marcat de cele trei pierderi consecutive din ultimele ediții și de minoritatea numerică în care atât el, cât și chef Sorin Bontea, se află.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

 „Astăzi sunt puțin trist. M-au luat toate gândurile, toată noaptea nu am putut să dorm. M-am gândit că dacă mai am patru concurenți și noi mai avem patru confruntări e posibil să nu ajung în finală”, este de părere căpitanul echipei mov.

Tot în această seară, în mijlocul unei confruntări pe echipe extrem de tensionate, chef Florin Dumitrescu va avea nevoie de intervenția medicului

„Mi s-a făcut rău. Mi s-a pus un val de ceață, nu mai eram bun de nimic. Din momentul acela nu mai țin minte multe lucruri. Am ieșit, medicii mi-au luat tensiunea și era foarte mică”, va declara juratul.

UPDATE 2 iunie: Rikito Watanabe face parte din echipa lui chef Sorin Bontea. Japonezul și-a făcut un tatuaj permanent cu numele juratului, lăsându-i pe toți cu gura căscată. Cel mai surprins a fost chiar chef Bontea, care nu se aștepta la o așa decizie importantă.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

„Ești nebun?! E făcut pe bune? Ai rămas cu numele meu pe tine”, i-a spus chef Bontea lui Riki în timp ce-l lua în brațe.

UPDATE 1 iunie: Luni seară, la „Chefi la cuțite”, echipa albastră a lui chef Florin Dumitrescu a restabilit clasamentul confruntărilor câștigate. Cu o nouă victorie detașată, bucătarii în tunici albastre ocupă în acest moment primul loc pe tabelă.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

„Suntem prima echipă cu 4 battle-uri câștigate în acest sezon. Nu a fost niciodată bătălia dintre noi atât de strânsă! Niciodată! E un sezon foarte greu, cu niște concurenți senzaționali! A fost incredibil să câștigăm astăzi”, a declarat juratul după un battle la cuțite.

Duelul i-a trimis în luptă pe bucătarii în tunici mov și verzi, iar finalul serii a venit cu o veste tristă pentru echipa lui chef Cătălin Scărlătescu. Andra Mihail a obținut cel mai mic punctaj și a părăsit competiția, fiind al doilea concurent eliminat consecutiv din echipa condusă de chef Scărlătescu săptămâna aceasta.

UPDATE 31 mai: Ediția de duminică seară a restabilit rândurile în bucătăria „Chefi la cuțite”. O amuletă de schimb folosită de Sorin Bontea l-a adus pe Florin Revesz în echipa verde, în locul lui Dorin Voiasciuc, care luptă de acum în tunică albastră, alături de Florin Dumitrescu.

Schimbarea a fost de bun augur pentru echipa verde, căci în noua formulă a reușit să câștige confruntarea pe echipe a serii și a trimis la duel echipele adverse: „Florin ne-a adus noroc! Aveam nevoie de un om care să vină cu idei excepționale!”, au spus colegii săi de echipă.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Cuțitele vor scoate scântei în confruntarea cu numărul doisprezece din sezonul 9 „Chefi la cuțite”, difuzată de Antena 1 în această seară, de la 20.30. Bucătarii au trecut deja de jumătatea concursului, iar fiecare dintre cei rămași visează cu ochii deschiși la un loc un semifinală.

Tocmai din acest motiv, prieteniile formate de-a lungul concursului vor fi umbrite de strategii pe cont propriu: „De astăzi începe o bătălie între noi. Nu doar între echipe, ci și între cei din echipe, pentru că ne apropiem cu pași repezi de semifinală, unde vom găti singuri. Mă voi bucura dacă colegii mei vor greși. Eu trebuie să rămân, ei, să plece”, va mărturisi Enzo, din echipa mov, condusă de chef Cătălin Scărlătescu.

Disensiunile își fac apariția, iar orgoliile și dorința de a demonstra că merită un loc în bucătăria celui mai iubit show culinar dau naștere declarațiilor tăioase între concurenți. „Amatorii au luat note mari în probele individuale, iar bucătarii, note mici!”, este de părere Valentina, din echipa mov.

Agitația confruntării difuzate în această seară va fi stârnită de o amuletă importantă folosită de chef Sorin Bontea, dar și de o tematică impusă de Irina Fodor: „Tema de astăzi o să te supere, Cătălin, pentru că azi este vorba despre artă”.

Convins de faptul că înainte de a fi o artă, bucătăria este strict știință, chef Scărlătescu va isca o mică dispută în platou: „Care este arta într-o omletă?! Din experiența personală, de prima dată când am pus mâna pe o tigaie și până în ziua de astăzi nu am făcut altceva decât să mă conving că bucătăria este o știință!”, e de părere juratul.

UPDATE 26 mai: Seara de marți a adus la Chefi la cuțite o nouă victorie pentru chef Florin Dumitrescu și echipa albastră. Juratul a folosit o amuletă cu care și-a destabilizat adversarii, obligându-i pe chefii Bontea și Scărlătescu să schimbe bancurile de lucru la jumătatea confruntării pe echipe.

Mișcarea strategică a fost de bun augur, iar echipa albastră a adjudecat un nou battle în sezonul 9. „Ne-a copt-o Dumitrescu și i-a ieșit!”, a mărturisit chef Sorin Bontea. 

Duelul individual a trimis în luptă bucătarii în tunici verzi și mov, însă dish-urile pregătite de aceștia nu s-au ridicat la așteptările chefilor. Paul Vasile, cuțitul de aur ales de chef Bontea în sezonul 9, a obținut și cel mai mic punctaj al serii, fiind la un pas de eliminare.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

„Nu pot să las un cuțit de aur să plece acasă. Sunt sigur că Paul a avut azi o zi proastă. Când ești jos, trebuie să faci ceva să te ridici. Dragul meu, cred că ți-a plăcut verdele, dar te aștept în echipa mov!”, a spus chef Scărlătescu, care și-a folosit avantajul prin care poate salva un concurent de la eliminare pentru a-l aduce pe Paul în echipa sa.

UPDATE 25 mai: În această seară, a zecea confruntare pe echipe din sezonul 9 „Chefi la cuțite” vine cu o surpriză memorabilă pentru cei trei maeștri ai gastronomiei.

După săptămâni la rând în care chefii Florin, Sorin și Cătălin au repetat șlagărul sezonului „Un gogoș, cupcake, Titu!”, jurații vor avea, în sfârșit, ocazia să recreeze meniuri ce sunt legate de această capodoperă muzicală.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

„În audiții, când erați mult mai relaxați, ați ținut-o într-un dans și o veselie. Ați inventat un hit, iar tema de astăzi este strict legată de acest hit”, le va spune Irina Fodor chefilor la începutul serii.

Așa se face că toate cele trei echipe vor fi nevoite să facă spectacol cu o farfurie care va conține cele trei elemente ale piesei: o brioșă, o gogoașă și un main-course ce ar putea fi regăsit în restaurantul din gara din Titu. 

„Ce se mănâncă în gară la Titu?” este întrebarea care va sta pe buzele tuturor concurenților în momentul în care vor afla tematica serii.

UPDATE 24 mai: Luni seară, de la 20:30, pe Antena 1, toate energiile acumulate până în acest moment în bucătăria Chefi la cuțite vor fi descărcate într-o confruntare incendiară. ”Mai sunt 19 amulete nefolosite”, le va spune Irina Fodor chefilor, chiar înainte de începerea unui battle în care avantajele vor fi puse la bătaie rând pe rând.

Jurații sunt pregătiți să scoată la înaintare toate armele posibile, tocmai din acest motiv amuletele puse în joc vor scoate scântei. Cel care va face un prim pas este chef Sorin Bontea, în încercarea de a destabiliza dinamica echipelor adverse la gătit: ”Mă gândesc să îmi ajut echipa și să îi încurc pe ceilalți”.

Ca în orice luptă, chef Florin Dumitrescu va contracara și va încurca una dintre echipele adverse cu un avantaj care le va pune mari probleme: ”I s-a pus pata pe mine! E normal să facă tot posibilul să nu mă vadă prin finală. Îi e frică de mine și ar trebui să îi fie!”, va spune unul dintre chefii Bontea sau Scărlătescu.

Cum va decurge battle-ul în presiunea unui joc ce se schimbă în orice moment din cauza amuletelor, rămâne de văzut. Mai mult decât atât, chef Florin Dumitrescu, cel ce a câștigat una dintre cele două amulete supreme în perioada audițiilor pe nevăzute, este pregătit să spargă bomba cu avantaje și să descopere ce puteri ascunde: ”Mă rodea treaba asta de trei luni de zile, pentru că nu știam ce este în interiorul ei! Dar bomba asta îmi salvează tot sezonul. Am fost foarte inspirat să o câștig!”.

Ce scrie în interiorul bombei, telespectatorii vor afla în această seară. Azi, de la 20:30, tensiunea și emoțiile vor fi duse la extrem în cel de-al nouălea battle Chefi la cuțite, difuzat de Antena 1, un battle în care nimeni nu va putea să prevadă răsturnările de situație, puterea reală a amuletelor, dar nici strategiile chefilor Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu.

UPDATE 23 mai: Lupta din seara aceasta este un test al creativității, căci fiecare trupă de bucătari trebuie să pregătească rețete sofisticate care să aibă la bază doar șase ingrediente, alese de fiecare în parte.

Așa se face că pe lângă sare, apă, piper, ulei și zahăr, echipele trebuie să facă spectacol în farfurie și să găsească echilibrul perfect într-o rețetă cu doar șase componente.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

O confruntare pe echipe grea impune și un duel aprig pentru echipele pierzătoare. Și în acest caz, tema din această seară va ridica nivelul competiției culinare și va cerne bucătarii extraordinari de cei buni: „Proba asta ne îngroapă astăzi! Plecăm toți acasă, e rău de tot!”.

UPDATE 19 mai: Chef Cătălin Scărlătescu vrea s-o angajeze pe Narcisa Birjaru în restaurantul pe care urmează să-l deschidă. Juratul de la Chefi la cuțite a făcut acaestă afirmație după ce concurenta a obținut cel mai mare punctaj din echipă la duelul din această seară.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

„Astăzi m-a convins. Eu o să-mi fac restaurant. Fata asta nu are cum să-mi lipsească mie din bucătărie. În ea simt cea mai mare luptă. Fata asta ar face orice să gătească superb, să câștige proba”, a afirmat chef Cătălin Scărlătescu după duel.

„Înseamnă ceva foarte frumos că chef Cătălin are încredere în mine. Eu n-am învățat nimic de la nimeni, doar m-am uitat la cineva și am experimentat după el.

Nu am avut un om care să-mi spună ”Uite, Narcisa, vreau să te învăț ceva”, am avut oameni care mi-au spus că nu știu să fac. De aia sunt bucuroasă că aici mi-am depășit limitele”, a spus Narcisa Birjaru, cu lacrimi de emoție în ochi.

UPDATE 18 mai: În seara aceasta, de la 20.30, pe Antena 1, telespectatorii vor avea parte de o nouă ediție la cuțite plină de surprize.

Dezamăgit de faptul că până în acest moment nu a câștigat nicio confruntare pe echipe, înregistrând doar șase înfrângeri consecutive, chef Sorin Bontea va apela la o nouă strategie.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Căpitanul echipei verzi își va vopsi părul în culoarea ce îl reprezintă în sezonul 9, pentru a atrage o posibilă primă victorie: „Nu am rezistat, nu am mai știut ce să fac, așa că mi-am făcut părul verde! Poate rup ghinionul și așa câștig”, declară acesta entuziasmat.

Schimbarea strategică de look a lui chef Sorin îi inspiră pe bucătarii de la bancurile alăturate să apeleze la rândul lor la un plan diferit.

Spre exemplu, tot în această seară, bucătarii în tunici albastre sunt hotărâți să îi demonstreze lui chef Florin că pot fuziona ca o adevărată echipă, pe cont propriu, fără îndrumări sau ajutor din partea juratului: „Azi mi-au dat liber. E o senzație foarte ciudată, zici că s-au făcut copiii mari și au plecat de acasă!”, mărturisește acesta.

UPDATE 17 mai: Spiritele s-au încins în ediția „Chefi la cuțite” de duminică seară. Chef Cătălin Scărlătescu și-a pierdut calmul când a realizat că rapiditatea nu este punctul forte al concurenților din echipa lui.

Concurenții au participat la proba „Steak”, o probă în care preparatele lor trebuiau să conțină multă carne.

Alexandru Bădițoaia, unul dintre concurenții din echipa acestuia, a fost cel care l-a supărat  pe Cătălin Scărlătescu. Acesta a răbufnit în fața tuturor și a aruncat cu ce i-a picat în cale.

„Tu te-apuci să-mi tai unt?! Ești nebun?! Nu-mi tai cuburi de unt când tu mai ai exact un minut și 20 de secunde de terminat sosul. Tai niște lamele ca să se poată topi mai repede untul, Chiar atât nu poți să înțelegi. (…) Facem mișto unul de altul?”, a răbufnit chef Cătălin Scărlătescu.

UPDATE 16 mai Cuțitele vor scoate scântei în cea de-a cincea confruntare din sezonul 9 al celui mai iubit show culinar, difuzată de Antena 1 în această seară, de la ora 20.00.

Echipa mov a demonstrat că poate face spectacol în farfurie, câștigând rând pe rând battle-uri, însă chef Cătălin Scărlătescu vrea cu tot dinadinsul ca bucătarii săi să lucreze și mai aprig ca până acum. Tocmai din acest motiv, căpitanul echipei mov va pune presiune maximă în această seară pe cel mai important pion din echipa sa, Alexandru Bădițoaia, cuțitul de aur: „A fost la limita disperării! Doamne, ce am făcut atât de rău?”, va spune concurentul în urma unei discuții aprinse cu chef Scărlătescu.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Presiunea pare să domine și la celelalte bancuri de lucru, căci chefii Bontea și Dumitrescu se simt dezarmați după trei înfrângeri consecutive în confruntări și o luptă terminată la egalitate: „Noi suntem frații non-stop, pentru că nu am ratat niciun duel individual! Bine ați venit la emisiunea lui Scărlătescu și invitații săi!”.

Având în vedere că miza competiției crește de la ediție la ediție, strategiile maeștrilor „Chefi la cuțite” vor prinde contur. Tocmai din acest motiv, diseară, chef Sorin Bontea va pune la bătaie una dintre amuletele câștigate, chiar cu câteva minute înainte ca proba pe echipe să se termine: „În momentul acela am simțit că nu vom termina niciodată. Mi-a venit să leșin”, a mărturisit una dintre concurente.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Cum va decurge cel de-al cincilea battle pe echipe din sezonul 9, ce trupă de bucătari va câștiga confruntarea și cum va arăta clasamentul punctajelor după proba individuală, telespectatorii Antenei 1 pot vedea în această seară, de la 20:00, în cea mai nouă ediție „Chefi la cuțite”.

UPDATE 11 mai: În proba de gătit pe echipe, concurenții au primit misiunea de-a pregăti farfurii cât mai gustoase, orientându-se după un anumit buget.

Echipa verde a furculițelor a gătit mușchiuleț de porc cu sote de spanac, ciuperci și piure, pentru a se încadra în cei 30 de lei primiți, iar Cătălin Scărlătescu a pregătit supă ramen cu rață și ou poșat, o mâncare potrivită pentru bugetul de 15 lei.

Echipa albastră, care a primit bugetul de 60 de lei, a făcut rețeta de senzație a lui Ștefan Borleanu, de la duelul anterior: pulpă de pui umplută cu garnitură de ciuperci sotate.

Invitații speciali, de meserie hairstyliști, au degustat atent și l-au desemnat câștigător pe Cătălin Scărlătescu.

UPDATE 10 mai: În seara aceasta, cele trei echipe ale sezonului 9 intră în bucătărie pentru o nouă confruntare. Singurul chef care și-a păstrat trupa de bucătari intactă din punct de vedere numeric este Sorin Bontea, în vreme ce Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au pierdut fiecare câte un concurent.

Pentru că miza și nivelul presiunii cresc concomitent de la ediție la ediție, în seara aceasta chef Scărlătescu va face un prim pas decisiv spre o luptă la cuțite și va pune în joc prima amuletă a sezonului 9: „Stop joc!”. „A venit necazul, prima amuletă! Toată lumea era panicată!”, vor recunoaște concurenții echipelor adverse. Și pentru că gradul de dificultate al temelor culinare crește de la ediție la ediție, Irina Fodor îi va surprinde pe chefi cu o nouă probă ce va da tuturor bătai de cap: proba de buget.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Diseară, echipele vor fi nevoite să facă spectacol în farfurie ținând cont de un buget dat- mic, mediu sau mare. Bucătarii pot folosi ingredientele din cămară cu singura condiție ca preparatul final să respecte suma impusă. Dacă două dintre echipe se vor confrunta doar cu organizarea și eficiența la bancul de lucru, echipa ce va primi „pedeapsa” amuletei din partea lui chef Cătălin va fi pusă și mai mult în dificultate: „Inițial am crezut că este o glumă! Nu ai cum să faci asta!”.

Despre ce amuletă este vorba, ce decizie va lua Cătălin Scărlătescu, dar și care va fi reacția colegilor săi, telespectatorii pot vedea diseară, pe Antena 1, în cea de-a treia confruntare pe echipe a sezonului 9, o luptă a tensiunii și a emoțiilor intense.

UPDATE 10 MAI: În ediția din 9 mai, după un battle dificil și un duel plin de emoții și greșeli, Cătălin Scărlătescu a avut parte de o surpriză neplăcută. Bucătarul a fost surprins să descopere că tânărul Luca Pintea a părăsit „Chefi la cuțite” sezonul 9. Echipa sa a rămas cu șapte concurenți după doar două confruntări.

Luca Pintea nu i-a impresionat pe chefi cu preparatul lui la probele individuale, a primit cea mai mică notă și a fost eliminat de la „Chefi la cuțite”.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

UPDATE 9 mai: Diseară, de la 20.00, pe Antena 1, o nouă confruntare între echipele sezonului 9 „Chefi la cuțite” va ridica presiunea la cote maxime.

Câștigător detașat în ultima ediție, chef Scărlătescu va intra cu mult entuziasm în luptă, însă orgoliile vor fi pe cale să ia foc după discuții aprinse cu colegii săi de platou, chefii Bontea și Dumitrescu.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Încă o dată, titanii la cuțite demonstrează că atunci când vine vorba de battle-uri prieteniile rămân la intrarea în platou: „Lasă-mi oamenii în pace! Dacă vreți să învățați de la ei, puteți să o faceți în weekend, nu în timpul confruntărilor!”.

Invitații speciali ai serii sunt actorii serialului „Adela”, difuzat joia, de la 20.30, la Antena 1. Marian Râlea, Cristina Ciobănașu, Răzvan Fodor, Anca Sigartău, alături de alți colegi din distribuție sunt doar o parte dintre cei care vor decide soarta echipelor.

UPDATE 5 MAI: Prima confruntare din sezonul 9 „Chefi la cuțite” a venit și cu eliminarea primului concurent. Florin Dumitrescu l-a pierdut din echipa sa pe Radu Mincu, care a obținut în urma duelului 8 puncte din partea juraților. Ingredientul vedetă a fost usturoiul, însă acesta nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

„În capul meu a fost destul de simplu că am folosit sarea afumată. Îmi pare rău că nu am mers mai departe în concurs, dar asta este.”, a spus Radu Mincu.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Gina Pistol a fost înlocuită la jumătatea sezonului cu numărul 9 „Chefi la cuțite” cu Irina Fodor. Filmările show-ului culinar au avut loc când Gina Pistol era însărcinată, iar prezentatoarea a fost nevoită în ultimul trimestru să părăsească platourile de filmare, să se concentreze mai mult asupra sarcinii.

Irina Fodor e cea care îi ia locul, iar ea a făcut primele declarații despre rolul de prezentatoare de la „Chefi la cuțite”. „Pentru mine a fost o mare bucurie să fiu cooptată la acest proiect, dar și o mare surpriză. Am avut emoții mari în prima zi de filmare, atât de mari, încât am făcut febră musculară la picioare de la cât am tremurat!

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Însă Gina mi-a făcut o prezentare foarte frumoasă și emoționantă, iar chefii, concurenții lor și echipa de producție m-au primit cu brațele deschise. O să vedeți în ediția din seara asta, a plouat cu pupături și îmbrățișări. Tot Gina a avut grijă să îmi facă un scurt „training” înainte de a prelua proiectul și m-a pregătit pentru ce avea să urmeze. În altă ordine de idei, recunosc, așteptam cu mare nerăbdare să îi văd fața lui Sorin când își dă seama că a scăpat de Fodor, dar a dat peste nevasta lui!

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Nu a fost deloc ușor să preiau un proiect de la jumătate, pentru că a trebuit să prind firul poveștii pentru fiecare concurent din mers, să fiu pe fază la glumele interne ale chefilor și să am atenție sporită la regulile probelor, așa că sper ca publicul să îmi ierte micile stângăcii de început de drum”, a spus Irina Fodor, noua prezentatoare „Chefi la cuțite” pentru a1.ro.

UPDATE 4 mai: Florin Dumitrescu şi-a format echipa cu care vrea să câştige sezonul 9. Din cei 75 de concurenţi care au participat la proba din bootcamp, au fost selectaţi 45 pentru cea de-a doua probă a bootcamp-ului, acolo unde au avut de gătit preparate care să conţină cartof în compoziţie.

Fiecare chef şi-a ales câte 8 concurenţi cu care şi-a format echipa. Vezi în rândurile ce vor urma cine sunt concurenţii din echipa lui Florin Dumitrescu.

Cătălin Amarandei s-a prezentat în audiţii cu un mușchiuleț de miel în crustă de ierburi aromate cu piure de trufe și legume de toamnă.

Catalin AmarandeiIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Ciprian Antone şi soţia sa, Bui Hong Nhung, au concurat la Chefi la cuţite 2021.

Ciprian Antone

Florin Ștefan Borleanu are 26 de ani şi este bucătar de profesie

Florin Ștefan Borleanu

Keed pe numele său adevărat, Ioniță Bogdan David, are 32 de ani. Radu Micu are 38 de ani şi este actor de meserie

Mirela Negoiță este un bucătar cu o experienţă

Gabriela Porumbel are 29 de ani

Theo Costache are 26 de ani şi este actor

UPDATE 3 mai: Seara de duminică a adus și alte schimbări neașteptate la „Chefi la cuțite”. Bootcamp-ul sezonului 9 a impus un nou tip de selecție, adaptat la restricțiile acestui moment.

Din acest motiv, din cei 170 de concurenți care au primit un vot de încredere din partea chefilor în audiții, doar 75 au trecut mai departe în prima probă de bootcamp.

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au ales mai puțin de jumătate din numărul total de bucătari, reevaluând prestațiile și rețetele lor din audiții.

După prima probă de bootcamp, în care bucătarii au avut o temă culinară în aparență simplă, sandvișul, doar cei mai talentați 45 de concurenți au impresionat și s-au calificat astfel în cea de-a doua probă, ce va avea loc în această seară, de la 20.30, pe Antena 1.

UPDATE 28 aprilie: Cocuța și Bogdan Boantă au dorit să demonstreze că la Chefi la Cutite visele devin realitate, așa că le-au îndeplinit visul celor trei jurați de a primi gogoși și cupcake. Jurații  s-au bucurat și de un show bine pregătit, de cei doi coregrafi.

„Eram foarte sufletist, râdea de mine că plângeam, iar eu plângeam cu adevărat, nu așa, pe prefăcătorie.

Bine, nici mie nu mi-a plăcut de ea, oricum, când am văzut-o prima oară, nu ne-am plăcut unul pe celălalt”, a povestit Bogdan Boanta la Chefi la Cutite. Cei doi au o relație de prietenie extrem de solidă, mai ales după participarea la Asia Express.

UPDATE 27 aprilie: Diseară, de la 20:30, pe Antena 1, Gina Pistol pune la bătaie ultima amuletă a acestui sezon: „Am crezut că nu se mai termină aceste probe! A mai intrat o singură dată fără amuletă la ea și nu a fost bine. Nici măcar nu știm pentru ce ne luptăm. Clar este un avantaj de o să ne stea mintea în loc”, spun chefii tensionați.

În acest moment, clasamentul îi surâde lui chef Florin Dumitrescu, ce se află pe primul loc cu 10 avantaje câștigate, urmat de chef Cătălin Scărlătescu ce are doar 9 cartoline norocoase și chef Sorin Bontea care a adjudecat 7.

Ultima probă este decisivă, căci poate schimba ierarhia și poate oferi un avans considerabil juratului ce va intra în battle-uri cu cele mai multe avantaje. Ce vor găti jurații, cine va juriza, dar și care dintre cei trei maeștri la cuțite va câștiga în seara aceasta, telespectatorii pot vedea de la 20:30.

UPDATE 26 APRILIE: Diseară, de la 20:30, disensiunile continuă la Chefi la cuțite, căci invitatul special pare să aducă o presiune în plus între cei trei la lupta pentru amulete: ”Cătălin, hai să mergem! Luăm pauză noi doi. Dă-i direct amuleta lui Florin, că pierdem timpul”, va spune chef Bontea. Juratul serii este nimeni altul decât Silviu Nedelea, fost semifinalist al cooking show-ului, cuțit de aur ales de Florin Dumitrescu în sezonul cu numărul 6: ”Emoțiile sunt mult mai mari și mult mai diferite față de când am fost concurent. Mi-au fost mentori, acum trebuie să îi jurizez”.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Deși tachinările nu vor lipsi de la bancurile de lucru are chefilor, Cătălin Scărlătescu are încredere în obiectivitatea oricărui invitat ce decide soarta amuletelor: ”Nu cred că Silviu își va permite să nu jurizeze într-un fel normal!”. Cum va decurge proba, pentru ce amuletă se luptă chefii și ce verdict va da Silviu Nedelea, telespectatorii pot afla în seara aceasta.

Tot diseară, personaje speciale și preparate pe măsură își vor face apariția cu doar câteva etape înainte ca jurizările pe nevăzute să se încheie. Unul dintre ei este Nick de la N&D, care vine alături de fiica sa, Andreea.

UPDATE 25 aprilie: Diseară, de la 20:00, orgoliile chefilor  încep să se inflameze, iar Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea nu vor renunța la tachinări și replici tăioase în ceea ce se va dovedi a fi cea mai tensionată luptă pentru amulete de până acum la Chefi la cuțite.

 ”Găteala de azi nu se compară cu niciuna. Dintre toate sezoanele în care ne-am luptat pentru avantaje, niciodată nu a fost tensiunea de azi!”.

Dacă chef Florin se bucură de primul loc, având cele mai multe amulete câștigate până acum, chef Sorin mărturisește că trece printr-o perioadă nefastă.

”Am o stare proastă și nu știu în ce direcție să o iau. Nu mă pot concentra la nimic. Când nu merg lucrurile, nu merg, iar când te urmărește ghinionul non-stop o mai iei și pe arătură”.

UPDATE 21 aprilie: Mihai Georgescu-Miță, solistul trupei Bere Gratis și nașul lui Florin Dumitrescu,  a venit să le facă o surpriză chefilor în ediția 24 din sezonul 9 „Chefi la cuțite”.  Pentru ediția 24 din sezonul 9 „Chefi la cuțite”, Mihai a decis să surprindă chefii cu un preparat deosebit – pate cu ficăței de pui și sos de arpagic.

Mai mult, el a sperat ca chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu să nu îl recunoască în farfurie.

„Eu am făcut doi ani de vioară, când eram copil, după aia mi-am făcut formație în clasa a 10-a, am cântat la Balul Bobocilor și din momentul în care am urcat pe scenă am zis asta vreau să fac toată viața”, a dezvăluit Mihai.

„Și după aceea, la 19 ani, am înregistrat primul disc și la 20 de ani am avut primul album lansat pe piață.”

UPDATE 20 aprilie. Marți seara, cei trei jurați vor avea parte de o surpriză de proporții, pentru că celebrul blogger culinar Jamila va fi prezent pentru prima oară în platoul de la Antena 1. Rămâne de văzut cât va fi de apreciat preparatul său.

UPDATE 19 aprilie: Azi, de la 20:30, telespectatorii se pot bucura de o nouă ediție „Chefi la cuțite”, pe Antena 1. Lupta pentru amuletele sezonului 9 a iscat intrigi între cei trei jurați, motiv pentru care chef Sorin Bontea este hotărât să adopte o nouă strategie în această seară:

 „Gătesc bine, dar gătesc degeaba, pentru că nu câștig amulete. Azi m-am hotărât, mi-a ajuns! Sunt în grevă japoneză, orice am de gătit voi face salată. Vreau să termin proba în 10 minute.

Am auzit că odihna e benefică”, a spus Sorin Bontea. Pe o temă care îi va scoate puțin din zona de confort, chefii se vor pune pe gătit pentru a adjudeca un nou avantaj valoros.

UPDATE 18 APRILIE: Diseară, de la 20:00, pe Antena 1, cei trei maeștri ai gastronomiei își vor relua locurile la bancurile de lucru „Chefi la cuțite” pentru o nouă luptă de amuletă. Fiecare ediție se lasă inevitabil cu câte un duel culinar aprig, iar seara aceasta nu va face excepție: „Avem o probă grea și un jurat pe măsură”.

Miza pusă în joc de Gina Pistol vine cu o provocare destul de mare în ceea ce privește combinația de gusturi impusă, iar apariția lui chef Samuel, jurat cu o experiență de peste 18 ani în restaurantele cu stele Michelin, îi va face pe cei trei Chefi la cuțite să lupte cu toate armele:

„Este foarte pretențios, atent și taxează neregulile culinare. Iar combinația de gusturi cu care trebuie să gătim astăzi este cea mai grea de pe planetă. Dacă nu o echilibrezi cum trebuie, iese necomestibil!”, mărturisesc aceștia. Despre ce amuletă este vorba, ce vor găti chefii în proba culinară și cine îşi va adjudeca cartolina, telespectatorii vor afla diseară, de la 20:00, pe Antena 1.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Tot în această seară, Feli Donose vine să îi impresioneze pe jurați cu un preparat cu o însemnătate aparte – prima rețetă pe care a învățat să o gătească de la mama sa: „Am emoții, mi s-a pus un nod în gât. Sunt nerăbdătoare să văd ce vor spune chefii! Eu știu să fac muzică, dar nu mă pricep la plating deloc”, declară artista. Dacă „zama de fasole cu tarhon murat din Ardeal” va reuşi sau nu să îi facă pe cei trei să acorde un vot de încredere rămâne de văzut diseară, de la 20:00, pe Antena 1, în cea mai nouă ediţie de jurizări pe nevăzute din sezonul 9 „Chefi la cuţite”.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

UPDATE 13 aprilie: În această seară, Chefi la cuțite continuă, de la 20.30, la Antena 1, cu rețete străvechi reinterpretate, porții generoase de umor și o amuletă cu totul surprinzătoare.

Actorul Radu Micu, susținut de amicul său din facultate Mihai Bendeac, le va pregăti chefilor o rețetă românească din 1841 cu totul specială. Pasiunea sa, descoperită în timpul pandemiei, l-a împins să înceapă un proiect măreț: să cerceteze și să recreeze rețete culinare autohtone foarte vechi. „Îmi doresc să creez o poezie”, ne va spune el.

Surprizele s-au ținut lanț în ediția de luni seara, „Chefi la cuțite”.

Florin Dumitrescu a fost fericitul câștigător al amuletei oferite de casnica Andreea Moldovan, situație ce l-a enervat teribil pe Sorin Bontea. Iată cum ”a înțepat-o” celebrul jurat pe colega sa de breaslă.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Andreea Moldovan a fost invitată să jurizeze alături de cei trei jurați alte preparate ale concurenților. Când farfuriile au sosit, iar Andreea a strigat în gura mare că îi este foame, Sorin Bontea a reacționat deranjat, potrivit Spynews.

”Mi-e foame, hai odată”, a zis Andreea Moldovan. ”Păi nu te-ai săturat cu miel?!”, i-a răspuns imediat Sorin Bontea, cu referire la preparatul care a câștiga amuleta 20.

UPDATE 12 APRILIE: Diseară, de la 20.30, la Antena 1 căutarea celor mai talentaţi concurenţi continuă în cea mai nouă ediţie „Chefi la cuţite”. Varietatea va fi cuvântul de ordine, iar talentata pastry chef Andreea Moldovan, ale cărei dulciuri sunt cunoscute în toată România, va fi juratul invitat al ediţiei.

O paletă colorată de concurenţi se vor întrece în preparate care mai de care mai spectaculoase, iar invitaţii speciali ai ediţiei, Andrei Păunescu şi Maria Măgirescu vor aduce, pe lângă preparatul original pe bază de praz şi halva, refrene nostalgice de pe vremea Cenaclului Flacăra.

Chefii li se vor alătura imediat la cântat, iar cei doi le vor prezenta şi compoziţia proprie, scrisă chiar în timp ce găteau în platoul „Chefi la cuţite”. Cum vor aprecia chefii reteţa celor doi, telespectatorii vor afla astăzi, la ora 20.30 la Antena 1.

UPDATE 11 aprilie: Diseară, la ora 20.00, „Chefi la Cuțite” se întoarce cu o nouă rundă de degustări pe nevăzute și o nouă confruntare pentru mult râvnitele amulete.

Concurenții care vor trece pragul show-ului de cooking de la Antena 1 se vor prezenta cu povești de viață impresionante și farfurii cu totul deosebite. Printre ei se numără și Ghiță Ignat, de 10 ori campionul României la MMA, cunoscut drept „Ursul Carpatin”.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

El le va împărtăși chefilor experienţa sa tumultuoasă de viaţă şi parcursul de la boxer la om de afaceri şi, totodată, va aduce în discuţie soarta celor care părăsesc penitenciarele și eforturile sale curajoase de a ajuta la reabilitatea foștilor pușcăriași prin businessul său de ambalaje biodegradabile.

Tot diseară, o poveste inedită va veni din partea preotului Florin Danu, un supererou pentru copiii din comunitatea lui din satul Luba, din Teleorman.

UPDATE 9 aprilie: În ultima ediție din această săptămână a show-ului „Chefi la cuțite”, constănțeanca Andra Mihail i-a cucerit pe chefi cu gogoși.

Concurenta s-a gândit că un desert este ideal pentru a-i impresiona pe chefi, mai exact pe chef Cătălin Scărlătescu.

Gogoșile pregătite de ea au avut scopul de a-i atrage atenția constănțeanului ei. Se pare că planul i-a reușit și frumoasa „Lupoaică” a primit trei cuțite și a trecut cu brio în etapa următoare.

Andra e fost funcționar public, iar în prezent este implicată în mai multe businessuri. Pasiunea ei pentru gătit a apărut acum vreo 10 ani și fiind singură la 30 de ani, concurenta a venit mai mult pentru a-l cunoaște pe chef Scărlătescu, a glumit ea.

UPDATE 7 aprilie: Marți seara, seria degustărilor pe nevăzute a continuat cu o ediţie cu cântec, emoții mari și noi lecții de viață din partea concurenților.

Invitații speciali au fost Liviu Vârciu și nea Mărin, care și-au făcut apariția în platoul „Chefi la cuțite” cu un preparat „nemaiîntâlnit”.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

După ce au gustat din peștele pregătit de cei doi, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu au considerat că preparatul nu merită un cuțit.

„Am gătit cum am știut eu mai bine. S-a chinuit săracu, are o mână ruptă, a tăiat cum a putut”, a explicat Liviu Vârciu la Antena 1.

„Lasă gătitul pentru prietenul tău Bontea”, i-a spus chef Cătălin Scărlătescu lui Liviu Vârciu.

Show-ul de la Antena 1 a continuat luni seară cu o nouă ediție. Sorin Bontea s-a accidentat la genunchi, în urma unei căzături, sub privirile colegilor săi.

Extrem de nervos, acesta a răbufnit și s-a răzbunat pe aparatura din bucătărie, dând cu robotul de pământ. Iată cum s-a petrecut întâmplarea.

„Am căzut, bă, frate. Au! Ce mă doare, am căzut în genunchi. Am dispărut așa, deodată, din peisaj. Boom! M-am împiedicat în asta. Am căzut ca fraierul.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

M-am săturat de voi… de fiecare dată aceeași poveste. De șapte ori m-am împiedicat de ele. Dă-te-n… Când am văzut robotul, ăla mi-a venit la îndemână, ăla care îmi face probleme de o grămadă de vreme.

Până la urmă trebuia să cad odată, cât să mă țină și pe mine norocul?!”, a spus Sorin Bontea la „Chefi la cuțite”, potrivit Spynews.

UPDATE 5 APRILIE: Alexandru Bădițoaia, din Târgoviște, a primit cuțitul de aur de la chef Cătălin Scărlătescu și merge direct în echipa juratului. Bucătarul visează să aibă propriul restaurant.

În vârstă de 28 de ani și cu o experiență în bucătărie de doar cinci ani, Alexandru Bădițoaia a reușit să-l convingă pe chef Cătălin Scărlătescu că are cele mai mari șanse să câștige sezonul 9 „Chefi la cuțite”. Acesta locuiește în București și este Sous Chef în restaurantul chefului Cătălin Scărlătescu.

„Îmi doresc să ajung în finală, sufletul îmi spune să fac asta, dar trebuie să fie cineva mai avizat care să-și zică «mă, tu ești bun!». Încrederea atunci cred eu că o s-o primesc, tocmai de-asta sunt aici, să văd la ce nivel sunt”, a declarat bucătarul la Antena 1.

UPDATE 4 APRILIE: Duminică, de la ora 20.00, „Chefi la cuțite” se întoarce cu o nouă rundă de degustări pe nevăzute și o nouă confruntare pentru mult râvnitele amulete.

Chefii Scărlătescu, Dumitrescu și Bontea vor reinterpreta într-un mod spectaculos un preparat simplu, tradițional și îndrăgit, pentru a-l impresiona pe juratul invitat, chef Nicolai Tand. Căutarea continuă în ediția 16 a cooking show-ului de la Antena 1 cu farfurii deosebite și bucătari inventivi.

Concurenți de toate vârstele şi cu povești de viață captivante le vor găti celor trei chefi preparate menite să le trezească fie amintirile copilăriei, fie o serie nouă de curiozități. Printre ei se numără și antreprenoarea Claudia Cristescu, care vine să gătească pentru Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu una dintre rețetele favorite ale lui Robert De Niro. Cum a ajuns să gătească pentru celebrul actor, aceasta va povesti duminică seară, în cadrul unui nou episod „Chefi la cuțite”.

UPDATE 30 MARTIE: Marți seara va fi o ediție cu multe surprize. Antonia și Alex Velea își vor face apariția în platoul „Chefi la cuțite” cu multe emoții.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Preparatul lor, unul exotic, cu influențe din bucătăria indiană, a fost special gândit ca să îi impresioneze pe „cei trei muschetari ai bucătăriei”. „Ne lipsește scena”, au spus artiștii, care au mai dezvăluit că pandemia i-a ajutat să își descopere noi talente în bucătărie.

Dacă vor reuşi sau nu să îi impresioneze pe cei trei chefi, telespectatorii vor afla astăzi, la ora 20.30, la Antena 1.

UPDATE 30 martie: Vlad Grigorescu este unul dintre concurenții care au decis să își exercite abilitățile care l-au consacrat și să obțină cuțitul de la jurați. Astfel, în ediția de luni seara,  mentalistul a decis să meargă la sigur și să se joace cu gândurile bucătarilor pentru a-și dori să mănânce preparatul lui.

„Eu am venit în principiu să mă joc cu mintea lor decât să gătesc. Știu eu să gătesc? Nu. Știu să mă joc cu mintea lor? Da. Eu nu știu decât frigănele, așa că îi fac pe ei să își dorească frigănele.

Planul meu era să mă uit pe internet la rețete din astea sofisticate că așa se merge la «Chefi la cuțite».

La numărul 32 am pus frigănele, că atât știu să fac și planul meu este să îi fac pe ei să se gândească la numărul 32 și să le zic: Asta ați vrut voi din lista mea”, a spus Vlad Grigorescu.

UPDATE 29 martie: În ediția de duminică seara, Florin Dumitrescu a rămas impresionat de talentul lui Ștefan Borleanu, așa că l-a răsplătit pe măsură.

Tânărul de 26 de ani a decis să prepare un piure de topinambur și un starter făcut din tartar de legume fresh, într-o gulie, cu mousse de păstrăv afumat și icre de păstrăv. Cu acest preparat, el a primit cuțitul de aur de la Chef Florin Dumitrescu.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

„În America am fost să lucrez la un restaurant destul de bun, cu produse super ok. Acolo este un chef care a lucrat în New York, timp de 20 de ani, la un local cu trei stele Michelin.

Deci am avut de la cine să învăț, să fur. Apoi am lucrat la un hotel de patru stele, m-a ajutat foarte mult și chestia asta. Am încercat să învăț cât mai mult (…). Nu aspir la cuțitul de aur, nu vreau să-mi fac speranțe ca să am apoi deziluzii”, a spus tânărul la Chefi la cuțite.

UPDATE 28 martie: Duminică, la ora 20.00, Chefi la Cuțite se întoarce cu o nouă rundă de degustări pe nevăzute și o nouă confruntare pentru mult râvnitele amulete. Cea de-a 13-a ediție va rupe egalitatea între chefi, care momentan au câte 4 amulete fiecare.

 Invitatul jurat, Bogdan Alexandrescu, cunoscut drept Chef Dexter, ridică miza probei cu „un simț al esteticului foarte dezvoltat”, spune Chef Dumitrescu.

Concurenții care vor trece pragul show-ului de cooking de la Antena 1 vor demonstra mult curaj și se vor prezenta cu povești impresionante și farfurii inedite.

Printre ei se numără și Ionuț Dimache, stilistul vestimentar al artistei Ruby care, fiind din Târgoviște, le-a spus celor trei chefi cu mândrie că a trecut prin vestita Gara Titu, devenită deja simbol al sezonului 9.

UPDATE 24 martie: Tatiana șelaru în vârstă de 26 de ani  a participat la Chefi la Cuțite, ediția de marți, 23 martie. Actrița din „Adela” i-a confunat numele lui Sorin Bontea cu cel al lui Cătălin Bordea. „Sunt terminată de emoții. Deci pe scenă, la filmări n-am emoții”

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

 Aceasta a pregătit o tocăniță de ceapă, iar preparatul nu e ales întâmplător, asta deoarece e mâncarea preferată pe care bunica ei o face de fiecare dată când merge acasă la ea.

„Eu la Chefi la cuțite am ajuns ca să-i pot mulțumi bunicii mele pentru tot ce a făcut pentru mine până în momentul de față.

Am învățat să gătesc de la bunica mea. Asta e tocănița de ceapă că bunica mi-o face de fiecare dată când mă duc la ea.”, a spus Tatiana Șelaru la Chefi la cuțite.

În această seară, 23 martie, va fi o ediție cu mult cântec. La gătit sosesc actori, vrăjitoare sau muzicieni, printre care se află și o surpriză pentru chefi. Costi Ioniță vine în platoul emisiunii cu un preparat vegan, o rețetă despre care el spune că e „unică în lume”.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Dacă a reuşit sau nu să îi impresioneze pe chefi, telespectatorii vor afla astăzi, la ora 20.30 la Antena 1.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

UPDATE 23 martie: Ediția de luni seară a fost plină de surprize. Pavel Gheorghe, concurentul care își dorește la final să plece cu marele premiu, a fost destul de indecis atunci când a ajuns în fața juraților.

Tânărul bucătar în vârstă de 26 de ani care profesează la un restaurant de fițe din Capitală a primit din partea lui Cătălin Scărlătescu, dar și Florin Dumitrescu cuțitul pentru a merge în etapa următoare.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Totuși, iată că acestea au fost înlocuite de un cuțit și mai important, cel de aur, pe care chiar Cătălin Scărlătescu i l-a oferit.

După ce a plecat alături de cuțit, Pavel Gheorghe s-a gândit că ar fi mult mai bine să-l înapoieze juratului, deoarece își dorește să facă parte din echipa lui Sorin Bontea.

„Vreau la chef Sorin Bontea. Mi-am dorit mai mult la chef Sorin, pentru că lucrează pe tipul meu de bucătărie, îmi place mai mult de el ca și persoană, ca și om”, a spus el la Chefi la cuțite.

UPDATE 22 martie: O apariție surpriză și plină de energie, actorul și scenaristul la Chefi de Cuțite, Marius Damian a pregătit pentru chefi un „roast” pe măsură și dedicații personalizate pe blaturi de pizza

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

„Când am auzit, yeeey, aia a fost. Și zic, păi da ce gătesc. Mă uit la nevastă-mea și la copiii și au zis: pizza!

Am zis pizza. Bucătăria înseamnă pace, dragoste prietene. Eu am venit cu portretele voastre pe farfurie”, a spus Marius Damian la Antena 1, în ediția de duminică seara.

UPDATE 17 martie: În a noua ediție din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, Clara și Andrei, nepoții lui chef Cătălin Scărlătescu, au venit cu o surpriză culinară.

Clara și Andrei sunt și finii celebrului chef și fac parte dintr-o pereche de tripleți poznași și plini de viață.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

În ediția de marți seara, cei doi și-au luat șorțurile de bucătari și au intrat în bucătăria juraților, unde au pregătit cel mai popular și apreciat desert: brioșe cu fulgi de ciocolată.

UPDATE 16 martie: Mariana Vermeșan a pregătit paella cu fructe de mare, un preparat specific spaniol întrucât a locuit în Spania aproximativ 19 ani, alături de soțul ei.

Mariana a povestit că a locuit sub un pod mai bine de trei săptămâni și că se spăla în autogară, cu apa strânsă într-un borcan. 

„Am vrut să plecăm la muncă. Ne-am trezit în Zaragoza, am coborât în autogară, nu știam să vorbim.

Aveam bani la noi, dar eram împiedicați. Ne trebuia pe cineva să prezinte încredere să ne ia un bilet la un hotel ceva. S-a înserat, soțul meu a zis să merg să caut un loc unde putem sta. Acolo a început jihadul”, a spus Mariana Vermeșan la Antena 1.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Cu toate că aveau bani să se cazeze la un hotel, acestora le-a fost frică să nu fie trădați de cineva, căci riscau să fie deportați înapoi în România.

„După câteva ore de căutat un hotel sau ceva am înțeles că nu avem nicio șansă. Soțul meu a găsit un loc undeva spre autobandă și mi-a zis «Dacă vrei până dimineață să rămânem, am găsit un loc sub un pod».

Deci de acolo am trăit 3 săptămâni sub un pod. Ne era frică, era momentul când te luau autoritățile. Era acea perioadă când românii încă nu erau integrați în Uniune și aveam tot riscul să fim preluați”, a povestit concurenta.

UPDATE 15 martie: Luni seara, surprizele se țin din nou lanț la Chefi la cuțite. În fața celor trei chefi va ajunge Rodica Popescu Bitănescu, cu o mâncare de chiftele marinate, cu care speră să îi cucerească iremediabil.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Râsul ei inconfundabil își face loc și în bucătărie, acolo unde telespectatorii nu au mai văzut-o până acum. 

Lupta pentru noi avantaje în battle-uri va încinge iarăși spiritele, iar tema amuletei îi va pune pe gânduri pe Dumitrescu, Bontea și Scărlătescu.

UPDATE 10 martie: Paul Vasile a primit un cuțit de aur de la Sorin Bontea. Acesta este primul cuțit de aur ales în sezonul nouă al emisiunii „Chefi la cuțite”. Paul Vasile iubește bucătăria de mic și a început să gătească încă de când avea 6 ani.

„Cred că de la 6 ani am început să cochetez cu bucătăria. Am început să fac școala pentru bucătari pentru că asta e pasiunea mea și am zis că trebuie să-mi urmez acest vis.

Dacă eram la practică, nu ratam niciun curs, am mers în fiecare zi. Am prins sărbătorile de Crăciun și m-am dus la practică să învăț.

Imediat după ce am terminat cursurile m-am angajat la un restaurant în București, eram ajutor de ajutor de bucătar pentru că eram la început de tot și aveam salariul foarte mic”, a spus Paul Vasile, cel care a primit un cuțit de aur în sezonul 9 Chefi la Cuțite.

UPDATE 9 martie: Luni seara, amuleta i-a revenit lui Chef Florin Dumitrescu. Quiche-ul cu creveți și sparanghel a fost câștigător în ochii lui Chef Patrizia, cea care a jurizat proba. Avantajul câștigat îi va aduce 15 minute în plus la gătit în timpul unui battle.

O mare surpriză a ediției de aseară a fost revenirea lui Vincenzo Aiello, concurent care sezonul trecut a ajuns până în ultima etapă de bootcamp. Acesta și-a dorit atât de mult să facă parte din echipe, încât și-a propus să vină la emisiune până va reuși acest lucru.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Audițiile pe nevăzute continuă și în această seară, în căutarea celor mai talentați concurenți care să facă parte din echipele celor trei chefi. Nu va lipsi nici partea de entertainment, mai ales că în platou își va face apariția și Cosmin Seleși. Prezentatorul de la „Te Cunosc de Undeva!” vine să le gătească chefilor o ciorbă cum nu au mai gustat vreodată.

UPDATE 8 martie. Concurenți cu diverse profesii și pasiuni își vor încerca norocul în ediția de luni seara a audițiilor pe nevăzute. Inventatori, pictori, cofetari, artiști sau profesori de condus defensiv vin în fața lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu pentru a obține mult râvnitul cuțit.

Printre toți aceștia se numără și Jador. Cântărețul nu vine singur, ci alături de mama sa, care va face niște declarații surprinzătoare odată ajunsă în platoul emisiunii.

Miza pentru el este una foarte mare. „Mi-a zis soră-mea să nu mai vin acasă dacă nu aduc cuțitul!”, a declarat artistul, care a participat la emisiune, înainte de a pleca la „Survivor România”.

UPDATE 3 martie: Connect-R a fost surpriza chefilor de marți seară, 2 martie. Artistul le-a povestit acestora că a venit să își încerce norocul pentru că Maya, fiica sa, este cel mai mare fan al emisiunii. “Mi-a spus să îi aduc cuțitul de aur.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Dacă se întâmplă asta, m-am scos pe tot anul!”, spunea Connect-R înainte de a se apucă de gătit. Vizită surpriză s-a lăsat cu un cuțit argintiu, cuțit al prieteniei, pe care fiica să l-a apreciat cu siguranță.

Cea de-a treia amuletă pusă în joc marți seară a fost câștigată de saramura imbatabilă a lui chef Sorin Bontea. „Cine să mă bată pe mine la saramură? Sunt tăticul saramurei! Dacă mă nășteam mai devreme eu inventam saramura”, a spus acesta extrem de bucuros de bonusul câștigat.

UPDATE 1 martie: Prima ediție a sezonului 9 Chefi la cuțite, de duminică, 28 februarie, a adus personaje și reguli noi, concurenți cu povești extraordinare și o luptă și mai aprigă pentru amulete.

Speak și-a intrat perfect în rolul de coprezentator al Ginei, fiind permanent alături de susținători, dar și de chefi, cărora le pregătește câte o surpriză în fiecare ediție.

avram iancu (2)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Așa cum și-a obișnuit deja telespectatorii, dish-urile spectaculoase sunt însoțite în fiecare seară de duminică, luni și marți și cu povești pe măsură.

Publicul a făcut aseară cunoștință cu Avram Iancu, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, un om a cărui viață e demnă de un blockbuster.

Bibliotecar de profesie, acesta are la activ câteva performanțe extraordinare: a înotat fără oprire 36 de ore, a parcurs Dunărea de la izvoare până la vărsare și a călătorit înot din România până în Turcia.  Luni seara o nouă serie de concurenți și situații imprevizibile își fac loc în platoul Chefi la cuțite.

UPDATE 25 februarie: Florin Dumitrescu a dat din casă și a povestit ce se va întâmpla în noul sezon.

„O să dau din casă, poate nu e bine, dar n-am ce să fac. O să avem 27 de amulete la audiții. Dăm cuțite pentru concurenți, dar bătaia aia mare se dă între noi trei, că de aia se numește «Chefi la cuțite», că e vorba despre Sorin, Cătălin și eu, adică întotdeauna este o alianță între doi vs celălalt și atunci avem aceste 27 de găteli.

În fiecare zi de audiții avem o amuletă pentru care ne luptăm. Aceste amulete vor scoate din noi ce e mai bun. Plus că avem și melodia sezonului, o să ne vedeți și cântând”, a spus Florin Dumitrescu, în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani”.

UPDATE 23 februarie: Potrivit tvmania, debutul emisiunii „Chefi la cuțite” era programat pe 1 martie, premiera a fost mutată, conform anunțului publicat de postul de televiziune pe rețelele de socializare.

Astfel, prima ediție „Chefi la cuțite” va avea premiera duminică, 28 februarie, de la 20.30. Emisiunea va fi difuzată în zilele de duminică, luni și marți de la 20.30.

Potrivit programului primit de la Antena 1, care poate suferi însă modificări, premiera e programată pentru luni, 1 martie, de la 20.30, urmând ca emisiunea să fie difuzată de luni până miercuri, la aceeași oră, anunță tvmania.ro.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

Cei trei jurați, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu așteaptă cu nerăbdare difuzarea show-ului de la Antena 1.

„Am avut norocul să nu avem niciun incident legat de coronavirus, dar asta și pentru că au existat încă de la început niște reguli foarte stricte, s-au respectat toate măsurile necesare, iar orice pericol a fost anihilat încă de la început.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

E un sezon special, dar ne bucurăm că am reușit să îl filmăm, pentru că știu că sunt multe proiecte TV care au fost amânate sau care nu au putut filma așa cum o făceau înainte.

S-au schimbat niște chestii de tradiție la noi, dar nu aveam cum să filmăm altfel. E un sezon intens, cu o luptă aprigă la amulete ?”, a povestit Florin Dumitrescu în luna decembrie pentru TVMania.

Speak va fi coprezentator în cadrul emisiunii de la Antena 1

Noul sezon va avea parte și de un coprezentator, Speak. Pentru că Gina Pistol va aduce pe lume primul ei copil, iar în timpul filmărilor sarcina era deja avansată, aceasta îl va avea alături pe Speak, care îi vine în ajutor.

„Chefi la cuțite” 2021 - sezonul 9. Concurenții din sezonul trecut au revenit să jurizeze farfuriile

„Rolul meu va fi acela de a sta alături de susținători atunci când concurenții intră la jurizare și uneori de a-i întâmpina pe cei care urmează să meargă la bancurile de lucru.

Am stat mult de vorbă cu Gina, mi-a povestit în detaliu cum se desfășoară lucrurile, mi-a zis că voi cunoaște foarte multe povești, că voi simți emoțiile concurenților și că toată experiența va fi ceva surprinzător”, a declarat Speak.

„Am sărit din lac în puț”. Un tânăr venit tocmai din Capul Verde a rămas șocat de cum vorbesc românii și peste ce a dat aici
GSP.RO
„Am sărit din lac în puț”. Un tânăr venit tocmai din Capul Verde a rămas șocat de cum vorbesc românii și peste ce a dat aici
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Zgomotul sinistru care s-a auzit în timpul cutremurului din Turcia! Înregistrarea este înfiorătoare, nu mulţi au curaj să o asculte
Playtech.ro
Zgomotul sinistru care s-a auzit în timpul cutremurului din Turcia! Înregistrarea este înfiorătoare, nu mulţi au curaj să o asculte
Povestea fascinantă de viață a medicului Leon Dănăilă, supranumit 'sculptorul de creiere': 'Am cerșit, așa mi-am salvat familia'
Viva.ro
Povestea fascinantă de viață a medicului Leon Dănăilă, supranumit 'sculptorul de creiere': 'Am cerșit, așa mi-am salvat familia'
"Când trupul fiului tău zace în portbagaj, pământul îți tremură sub picioare". Două mame din Vinița au căutat cadavrele copiilor lor pe câmpul de luptă
Observatornews.ro
"Când trupul fiului tău zace în portbagaj, pământul îți tremură sub picioare". Două mame din Vinița au căutat cadavrele copiilor lor pe câmpul de luptă
Imagini filmate cu drona arată blocuri dărâmate ca într-un joc de domino în provincia Hatay. VIDEO
Știrileprotv.ro
Imagini filmate cu drona arată blocuri dărâmate ca într-un joc de domino în provincia Hatay. VIDEO
Castelul din România în care a trăit stră-stră-străbunica Regelui Charles. E vizitat de mii de turiști anual
FANATIK.RO
Castelul din România în care a trăit stră-stră-străbunica Regelui Charles. E vizitat de mii de turiști anual
Ministrul de Interne al Austriei a fost la Bucureşti şi a rămas perplex: ”Aşa ceva el n-a mai văzut în Europa”. Ce l-a uimit
Orangesport.ro
Ministrul de Interne al Austriei a fost la Bucureşti şi a rămas perplex: ”Aşa ceva el n-a mai văzut în Europa”. Ce l-a uimit
Horoscop 7 februarie 2023. Capricornii sunt concentrați pe anumite probleme, dar viața își vede de-ale ei, iar ei nu observă mare lucru
HOROSCOP
Horoscop 7 februarie 2023. Capricornii sunt concentrați pe anumite probleme, dar viața își vede de-ale ei, iar ei nu observă mare lucru
Inovația digitală care vine în ajutorul părinților cu copii de peste 10 ani
PUBLICITATE
Inovația digitală care vine în ajutorul părinților cu copii de peste 10 ani