Constanța este unul dintre județele României care se poate lăuda cu cel mai mare port al bazinului Mării Negre, dar și al patrulea ca dimensiune din Europa. După București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, Constanța este al cincilea oraș din țara, ca număr de locuitori. Întreg județul este un punct de atracție turistic din România, iar lista cu cele mai importante locuri de vizitat în Constanța ți-o le prezentăm mai jos.

Locuri de vizitat în Constanța

Cazinoul Constanța

Considerat emblema orașului Constanța, cazinoul este prima clădire ridicată după încheierea dominației otomane, acum mai mult de 130 de ani. În vremurile bune, atunci când Cazinoul era în plină atenție, acesta avea amenajate la interior mai multe încăperi cu destinații precise de recreere, dans, săli de lectură, dar și săli de jocuri de noroc.

Aici se adunau marinari din toate colțurile lumii și se bucurau de terasa Cazinoului. Este și astăzi unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Constanța. Din 2020, cazinoul se află într-un amplu proces de restaurare şi consolidare.

Cazinoul Constanța
Cazinoul Constanța
Jurnalism de propagandă la relansarea TVR Cultural. Cum a arătat interviul-pictorial cu ministrul culturii, Lucian Romașcanu
Recomandări
Jurnalism de propagandă la relansarea TVR Cultural. Cum a arătat interviul-pictorial cu ministrul culturii, Lucian Romașcanu

Acvariul Constanța

Amplasat chiar în fața Cazinoului, acvariul este obiectivul turistic pe care trebui să îl vezi măcar o dată în viață dacă ajungi în Constanța. Aici se găsește o expoziție permanentă de faună și floră acvatică împărțită pe 3 secții: Marina, care este și cea mai mare zonă cu exemplare de pești și nevertebrate din Marea Neagră, Dulcicola și Pești Exotici.

În Acvariul din Constanța pot di observate și specii exotice precum pești lopată, pești pisică sau piranha, dar și pisici de mare și o întreagă colecție de sturioni.

Acvariul Constanța
Acvariul Constanța

Locuri de vizitat în Constanța – Farul Genovez

Un alt obiectiv turistic important din Constanța este și Farul Genovez care se poate observa cu ochiul liber de pe faleza orașului. Acesta este amplasat între Cazino și fostul Hotel Carol, astăzi Comandamentul Marinei. Farul Genovez poartă acest nume în semn de respect pentru genovezii care sunt considerați “stăpânitori ai mărilor”.

Ministrul austriac de interne rămâne contra intrării României în Schengen: „Are sens să admitem Croația, nu Bulgaria și România”
Recomandări
Ministrul austriac de interne rămâne contra intrării României în Schengen: „Are sens să admitem Croația, nu Bulgaria și România”

Farul din Constanța are o înălțime de 16 metri, formă octogonală, iar în vârf are o cupolă metalică, de acolo de unde este și proiectată lumina care îi călăuzea pe marinari. Farul este ridicat din piatră naturală.

Farul Genovez
Farul Genovez

Delfinariul Constanța

Este punctul de atracție al orașului ce poate fi vizitat în orice perioadă a anului. Delfinariul este deschis încă din 1972, de la 1 iunie, la acel moment fiind primul muzeu de acest fel în România și sud-estul Europei.

Este un punct de atracție mai ales pentru copii, deoarece aici au loc spectacole fasciannte cu delfini, pinguini și lei de mare.

Planetariul Constanța

Dacă vrei să știi totul despre planetele din Sistemul solar și ești curios să afli tainele universului, atunci trebuie să faci o vizită aici. Planetariul are o cupolă cu diametrul de 8 metri și o capacitate de 80 de locuri și proiectează un cer înstelat pe o boltă artificială care te va cuceri iremediabil. Te vei putea uita printr-un telescop cu oglindă tip Cassegrain, în cadrul Observatorului Astronomic și vei putea observa corpuri cerești din Calea Lactee.

Cum se apără ICR în fața acuzațiilor că a aranjat un concurs: „Conducerea nu a primit nicio sesizare cu privire la organizarea lui”
Recomandări
Cum se apără ICR în fața acuzațiilor că a aranjat un concurs: „Conducerea nu a primit nicio sesizare cu privire la organizarea lui”

Citește și: Asteroid, meteorit sau cometă – care este diferența

Edificiul roman cu mozaic din Constanța

Pasionații de istorie nu trebuie să rateze o vizită la Muzeul de Arheologie. Aici pot vedea Edificiul roman cu mozaic. Construcția romană, înălțată în secolul al IV-lea e.n., probabil sub domnia împăratului Constantin cel Mare, cuprinde aproape 2.000 m pătrați de mozaic.

La origini, edificiul se întindea pe trei din cele patru terase ale falezei portului Tomis. La etajul mijlociu se afla sala mozaicului, locul de întâlnire al negustorilor și oficialităților locale ale vremii.

Mozaicul de la Constanța este unul dintre cele mai mari mozaicuri descoperite pe întregul teritoriu al fostului imperiu roman.

Moscheea Carol I

Marea Moschee din Constanţa, cunoscută şi ca Moscheea Carol I, a fost construită între anii 1910 şi 1913 la iniţiativa Regului Carol I, în semn de respect pentru comunitatea musulmană din Constanţa. Proiectată de după planurile inginerului Gogu Constantinescu, care a avut ca sursă de inspiraţie o construcţie similară din Anatolia (Turcia), şi sub îndrumarea arhitectului Victor Ştefănescu, moscheea din Constanţa este cel mai mare lăcaş de cult musulman din România. Moscheea a fost construită în stil egipteano-bizantin pe locul geamiei Mahmudiye, ridicată în 1823 de Hafiz Mehmed Paşa. Minaretul are o înălţime de 47 de metri şi o scară interioară de 140 de trepte. Sala principală este de formă pătrată cu latura de 14 metri. Moscheea se poate vizita, iar panorama din balconul minaretului este splendidă.

Locuri de vizitat în Constanța - ce atracții turistice poți descoperi - Moscheea Carol I
Moscheea Carol I

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie

Muzeul are o istorie de peste o sută de ani. Clădirea care domină Piața Ovidiu – Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța – a fost sediul Primăriei, numită pe vremea aceea Palatul Comunal. Construcția ei a fost începută în anul 1911 după planurile arhitectului Victor Ştephănescu și terminată, cu întârziere, din cauza războiului, în 1921. Având dimensiuni exterioare de 47 x 38 metri (fără galeriile laterale) și o înălțime de 42 metri (până în vârful turnului), cu o suprafață a parterului de 1668 metri pătraţi, clădirea, lucrată în stil neoromânesc, are un aspect monumental. Primăria şi-a avut sediul în această frumoasă clădire până în 1977, când a lăsat locul Muzeului de Arheologie. Sala Tezaur cuprinde cele mai valoroase colecţii: colecţia de sticlă, colecţia de bijuterii, piese de artă sculpturală şi multe alte artefacte importante. La primul etaj, piesele sunt expuse în ordine cronologică, începând cu primele semne ale locuirii umane în Dobrogea, în Preistorie, şi până în perioada Evului Mediu. Istoria Dobrogei în perioadele modernă și contemporană continuă la etajul al II-lea al muzeului, aflat în prezent în reorganizare. Muzeul de Arheologie din Constanţa este unul dintre cele mai bogate muzee din România şi a doua instituţie de profil, ca mărime, după Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Rezervația Dunele Marine de la Agigea

Lista celor mai frumoase rezervații naturale din România este completată și de rezervația Dunele Marine, unică în România. Aici pot fi admirate peste 300 de specii de plante vasculare și 8 specii de mușchi marini. Aici trăiește și faimoasa broască țestoasă dobrogeană.

Locuri de vizitat în Constanța – Podgoria Murfatlar

Podgoriile Dobrogei sunt deja renumite în toată țara pentru soiurile parfumate de struguri și vinurile care se obțin. Dacă ajungi în Constanța, trebuie să-ți faci timp și pentru o vizită la Murfatlar, iar aici vei fi întâmpinat de producători și vei fi condus către cele peste 3.000 de hectare, dar și către crame. Pregătește-te de degustare, căci nu vei pleca fără să guști din licoarea specială.

Techirghiol

Nu ai cum să nu fi auzit de stațiunea balneoclimaterică din județul Constanța. Este locul recunoscut pentru eficiența sa în diferite afecțiuni precum alergii, reumatism ori afecțiuni la nivelul pielii.

Îți recomandăm să descoperi și care sunt cele mai frumoase saline de România, vezi de ce este indicat cel puțin o dată pe an să ajungi într-o salină.

Locuri de vizitat în  Constanța - Techirghiol
Locuri de vizitat în Constanța – Techirghiol

Orașul Mangalia

Orașul Mangalia a devenit un adevărat centru turistic astăzi, dar și astăzi stau mărturie coloniile de germani, romani, daci, tătari și macedoneni care au trecut pe aici. Mangalia a fost portul primului submarin românesc “Delfinul” și al glotei “Speranța”, folosită și în serialele “Toate pânzele sus” și “Doi ani de vacanță”.

Litoralul Mării Negre

Bineînțeles că nu poți ajunge în județul Constanța fără să faci și o vizită litoralului Mării Negre. De la un capăt la altul, Mamaia, Costinești, Vama Veche, Neptun, Saturn și Eforie, toate stațiunile sunt vizitate anual de sute de mii de turiști. Valurile mării și nisipul de aici îți vor aduce aminte de perioada copilăriei, atunci când petreceai concediul cu familia la mare.

Litoralul Mării Negre, Constanța, România
Litoralul Mării Negre, Constanța, România

Alte locuri de vizitat în Constanța

  • Portul turistic Mangalia;
  • Pădurea Hagieni;
  • Biserica Îngropată din Istria;
  • Insula Ovidiu;
  • Cetatea Histria – una dintre cele mai deosebite cetăți din România;
  • Limanul Siutghiol.
Locuri de vizitat în Constanța
Locuri de vizitat în Constanța

Dacă plănuiești o escapadă cu cortul la mare, îți spunem ce lucruri sunt necesare când mergi la camping cu cortul și cum alegi cortul pentru camping.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Șocant ce-i spunea Gigi Becali Anamariei Prodan, despre Reghecampf. Impresara nu s-a mai abținut și a spus tot: "Nu voiam să cred așa ceva"
GSP.RO
Șocant ce-i spunea Gigi Becali Anamariei Prodan, despre Reghecampf. Impresara nu s-a mai abținut și a spus tot: "Nu voiam să cred așa ceva"
Imagini BOMBĂ! Kate Middleton, SĂRUTATĂ de un bărbat celebru. Pozele au apărut imediat în presă
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ! Kate Middleton, SĂRUTATĂ de un bărbat celebru. Pozele au apărut imediat în presă
Oxi rupe tăcerea despre Antena 1 și Chefi la Cuțite! Imaginile din finală, care nu s-au difuzat la TV: 'Am rămas mască! La montaj...'
Viva.ro
Oxi rupe tăcerea despre Antena 1 și Chefi la Cuțite! Imaginile din finală, care nu s-au difuzat la TV: 'Am rămas mască! La montaj...'
Coincidenţă stranie într-o familie de preoţi din Suceava: Tată şi fiu au avut parte de aceeaşi moarte, la 25 de ani distanţă
Observatornews.ro
Coincidenţă stranie într-o familie de preoţi din Suceava: Tată şi fiu au avut parte de aceeaşi moarte, la 25 de ani distanţă
Piranha descoperit în apa Crişului Repede. Ar putea „extermina” întreaga faună a unui pârâu din Bihor
Știrileprotv.ro
Piranha descoperit în apa Crişului Repede. Ar putea „extermina” întreaga faună a unui pârâu din Bihor
Panică totală după ce doi părinți au montat o cameră de supraveghere în camera bebelușului. Descoperirea i-a îngrozit
FANATIK.RO
Panică totală după ce doi părinți au montat o cameră de supraveghere în camera bebelușului. Descoperirea i-a îngrozit
Îndrăgita prezentatoare TV a fost agresată sexual în scara blocului! Atacatorul i-a pus cuţitul la gât. Primele informaţii
Orangesport.ro
Îndrăgita prezentatoare TV a fost agresată sexual în scara blocului! Atacatorul i-a pus cuţitul la gât. Primele informaţii
Horoscop 3 decembrie 2022. Fecioarele au nevoie de un refugiu potrivit pentru a se ține departe de agitația zilei de astăzi
HOROSCOP
Horoscop 3 decembrie 2022. Fecioarele au nevoie de un refugiu potrivit pentru a se ține departe de agitația zilei de astăzi
Povestea unui ofițer care s-a întors pe mare la doar două luni după operația care l-a salvat de cancer
PUBLICITATE
Povestea unui ofițer care s-a întors pe mare la doar două luni după operația care l-a salvat de cancer