Constanța este unul dintre județele României care se poate lăuda cu cel mai mare port al bazinului Mării Negre, dar și al patrulea ca dimensiune din Europa. După București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, Constanța este al cincilea oraș din țara, ca număr de locuitori. Întreg județul este un punct de atracție turistic din România, iar lista cu cele mai importante locuri de vizitat în Constanța ți-o le prezentăm mai jos.

Locuri de vizitat în Constanța

Cazinoul ConstanțaIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Cazinoul Constanța

Considerat emblema orașului Constanța, cazinoul este prima clădire ridicată după încheierea dominației otomane, acum mai mult de 130 de ani. În vremurile bune, atunci când Cazinoul era în plină atenție, acesta avea amenajate la interior mai multe încăperi cu destinații precise de recreere, dans, săli de lectură, dar și săli de jocuri de noroc.

Aici se adunau marinari din toate colțurile lumii și se bucurau de terasa Cazinoului. Este și astăzi unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Constanța. Din 2020, cazinoul se află într-un amplu proces de restaurare şi consolidare.

Gala Premiilor Gopo 2024. Lista completă a câștigătorilor ediției 18 la Oscarurile românești
Recomandări
Gala Premiilor Gopo 2024. Lista completă a câștigătorilor ediției 18 la Oscarurile românești
Cazinoul Constanța
Cazinoul Constanța

Acvariul Constanța

Amplasat chiar în fața Cazinoului, acvariul este obiectivul turistic pe care trebui să îl vezi măcar o dată în viață dacă ajungi în Constanța. Aici se găsește o expoziție permanentă de faună și floră acvatică împărțită pe 3 secții: Marina, care este și cea mai mare zonă cu exemplare de pești și nevertebrate din Marea Neagră, Dulcicola și Pești Exotici.

În Acvariul din Constanța pot di observate și specii exotice precum pești lopată, pești pisică sau piranha, dar și pisici de mare și o întreagă colecție de sturioni.

Acvariul Constanța
Acvariul Constanța

Locuri de vizitat în Constanța – Farul Genovez

Un alt obiectiv turistic important din Constanța este și Farul Genovez care se poate observa cu ochiul liber de pe faleza orașului. Acesta este amplasat între Cazino și fostul Hotel Carol, astăzi Comandamentul Marinei. Farul Genovez poartă acest nume în semn de respect pentru genovezii care sunt considerați “stăpânitori ai mărilor”.

Anna Gevorgyan, expert armean în relații internaționale: „Retorica «drepturilor istorice», folosită de Azerbaidjan în relația cu Armenia, seamănă cu poziția lui Putin față de Ucraina”
Recomandări
Anna Gevorgyan, expert armean în relații internaționale: „Retorica «drepturilor istorice», folosită de Azerbaidjan în relația cu Armenia, seamănă cu poziția lui Putin față de Ucraina”

Farul din Constanța are o înălțime de 16 metri, formă octogonală, iar în vârf are o cupolă metalică, de acolo de unde este și proiectată lumina care îi călăuzea pe marinari. Farul este ridicat din piatră naturală.

Farul Genovez
Farul Genovez

Delfinariul Constanța

Este punctul de atracție al orașului ce poate fi vizitat în orice perioadă a anului. Delfinariul este deschis încă din 1972, de la 1 iunie, la acel moment fiind primul muzeu de acest fel în România și sud-estul Europei.

Este un punct de atracție mai ales pentru copii, deoarece aici au loc spectacole fasciannte cu delfini, pinguini și lei de mare.

Planetariul Constanța

Dacă vrei să știi totul despre planetele din Sistemul solar și ești curios să afli tainele universului, atunci trebuie să faci o vizită aici. Planetariul are o cupolă cu diametrul de 8 metri și o capacitate de 80 de locuri și proiectează un cer înstelat pe o boltă artificială care te va cuceri iremediabil. Te vei putea uita printr-un telescop cu oglindă tip Cassegrain, în cadrul Observatorului Astronomic și vei putea observa corpuri cerești din Calea Lactee.

Imagini de la arestarea Prințului Paul de la un resort din Malta. Poliția Română: Nu a opus rezistență. VIDEO
Recomandări
Imagini de la arestarea Prințului Paul de la un resort din Malta. Poliția Română: Nu a opus rezistență. VIDEO

Citește și: Asteroid, meteorit sau cometă – care este diferența

Edificiul roman cu mozaic din Constanța

Pasionații de istorie nu trebuie să rateze o vizită la Muzeul de Arheologie. Aici pot vedea Edificiul roman cu mozaic. Construcția romană, înălțată în secolul al IV-lea e.n., probabil sub domnia împăratului Constantin cel Mare, cuprinde aproape 2.000 m pătrați de mozaic.

La origini, edificiul se întindea pe trei din cele patru terase ale falezei portului Tomis. La etajul mijlociu se afla sala mozaicului, locul de întâlnire al negustorilor și oficialităților locale ale vremii.

Mozaicul de la Constanța este unul dintre cele mai mari mozaicuri descoperite pe întregul teritoriu al fostului imperiu roman.

Moscheea Carol I

Marea Moschee din Constanţa, cunoscută şi ca Moscheea Carol I, a fost construită între anii 1910 şi 1913 la iniţiativa Regului Carol I, în semn de respect pentru comunitatea musulmană din Constanţa. Proiectată de după planurile inginerului Gogu Constantinescu, care a avut ca sursă de inspiraţie o construcţie similară din Anatolia (Turcia), şi sub îndrumarea arhitectului Victor Ştefănescu, moscheea din Constanţa este cel mai mare lăcaş de cult musulman din România. Moscheea a fost construită în stil egipteano-bizantin pe locul geamiei Mahmudiye, ridicată în 1823 de Hafiz Mehmed Paşa. Minaretul are o înălţime de 47 de metri şi o scară interioară de 140 de trepte. Sala principală este de formă pătrată cu latura de 14 metri. Moscheea se poate vizita, iar panorama din balconul minaretului este splendidă.

Locuri de vizitat în Constanța - ce atracții turistice poți descoperi - Moscheea Carol I
Moscheea Carol I

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie

Muzeul are o istorie de peste o sută de ani. Clădirea care domină Piața Ovidiu – Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța – a fost sediul Primăriei, numită pe vremea aceea Palatul Comunal. Construcția ei a fost începută în anul 1911 după planurile arhitectului Victor Ştephănescu și terminată, cu întârziere, din cauza războiului, în 1921. Având dimensiuni exterioare de 47 x 38 metri (fără galeriile laterale) și o înălțime de 42 metri (până în vârful turnului), cu o suprafață a parterului de 1668 metri pătraţi, clădirea, lucrată în stil neoromânesc, are un aspect monumental. Primăria şi-a avut sediul în această frumoasă clădire până în 1977, când a lăsat locul Muzeului de Arheologie. Sala Tezaur cuprinde cele mai valoroase colecţii: colecţia de sticlă, colecţia de bijuterii, piese de artă sculpturală şi multe alte artefacte importante. La primul etaj, piesele sunt expuse în ordine cronologică, începând cu primele semne ale locuirii umane în Dobrogea, în Preistorie, şi până în perioada Evului Mediu. Istoria Dobrogei în perioadele modernă și contemporană continuă la etajul al II-lea al muzeului, aflat în prezent în reorganizare. Muzeul de Arheologie din Constanţa este unul dintre cele mai bogate muzee din România şi a doua instituţie de profil, ca mărime, după Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Rezervația Dunele Marine de la Agigea

Lista celor mai frumoase rezervații naturale din România este completată și de rezervația Dunele Marine, unică în România. Aici pot fi admirate peste 300 de specii de plante vasculare și 8 specii de mușchi marini. Aici trăiește și faimoasa broască țestoasă dobrogeană.

Locuri de vizitat în Constanța – Podgoria Murfatlar

Podgoriile Dobrogei sunt deja renumite în toată țara pentru soiurile parfumate de struguri și vinurile care se obțin. Dacă ajungi în Constanța, trebuie să-ți faci timp și pentru o vizită la Murfatlar, iar aici vei fi întâmpinat de producători și vei fi condus către cele peste 3.000 de hectare, dar și către crame. Pregătește-te de degustare, căci nu vei pleca fără să guști din licoarea specială.

Techirghiol

Nu ai cum să nu fi auzit de stațiunea balneoclimaterică din județul Constanța. Este locul recunoscut pentru eficiența sa în diferite afecțiuni precum alergii, reumatism ori afecțiuni la nivelul pielii.

Îți recomandăm să descoperi și care sunt cele mai frumoase saline de România, vezi de ce este indicat cel puțin o dată pe an să ajungi într-o salină.

Locuri de vizitat în  Constanța - Techirghiol
Locuri de vizitat în Constanța – Techirghiol

Orașul Mangalia

Orașul Mangalia a devenit un adevărat centru turistic astăzi, dar și astăzi stau mărturie coloniile de germani, romani, daci, tătari și macedoneni care au trecut pe aici. Mangalia a fost portul primului submarin românesc “Delfinul” și al glotei “Speranța”, folosită și în serialele “Toate pânzele sus” și “Doi ani de vacanță”.

Litoralul Mării Negre

Bineînțeles că nu poți ajunge în județul Constanța fără să faci și o vizită litoralului Mării Negre. De la un capăt la altul, Mamaia, Costinești, Vama Veche, Neptun, Saturn și Eforie, toate stațiunile sunt vizitate anual de sute de mii de turiști. Valurile mării și nisipul de aici îți vor aduce aminte de perioada copilăriei, atunci când petreceai concediul cu familia la mare.

Litoralul Mării Negre, Constanța, România
Litoralul Mării Negre, Constanța, România

Alte locuri de vizitat în Constanța

  • Portul turistic Mangalia;
  • Pădurea Hagieni;
  • Biserica Îngropată din Istria;
  • Insula Ovidiu;
  • Cetatea Histria – una dintre cele mai deosebite cetăți din România;
  • Limanul Siutghiol.
Locuri de vizitat în Constanța
Locuri de vizitat în Constanța

Dacă plănuiești o escapadă cu cortul la mare, îți spunem ce lucruri sunt necesare când mergi la camping cu cortul și cum alegi cortul pentru camping.

Sursă foto: Shutterstock.com

Dacă vrei să mergi în străinătate, vezi şi locuri de vizitat în Bruxelles, Luxemburg, Copenhaga, Strasbourg şi Munchen!

Dacă vrei să îţi programezi din timp o călătorie sau o activitate, iata si ce zile libere sunt in 2024!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (40)

Mihai47   •   20.03.2024, 15:39

Am fost în aproape toate aceste locuri, anul trecut când am fost la mare în Constanța. A fost foarte frumos, am văzut și moscheea menționată în întrebarea zilei de astăzi, e foarte înaltă, se observă de la distanță, turla. E foarte frumos la noi, în România. Încă nu am ieșit din țară să vizitez alte meleaguri, dar mi-ar place să ajung și pe-acolo intr-o zi. Deocamdată am ce vizita la noi în țară👍😉

tinca   •   20.03.2024, 07:56

Pentru cine merge în concediu la mare, are ce sa viziteze în Constanța!

Piroska74   •   03.03.2024, 06:54

Portul Constanţa este principalul port al României

Vezi toate comentariile (40)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Ce document trebuie să ai ca să-ți deconteze statul cei 20.000 de lei pentru montarea panourilor fotovoltaice. E obligatoriu în Programul Casa Verde Fotovoltaice
FANATIK.RO
Ce document trebuie să ai ca să-ți deconteze statul cei 20.000 de lei pentru montarea panourilor fotovoltaice. E obligatoriu în Programul Casa Verde Fotovoltaice
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Libertateapentrufemei.ro
Acasă la Dana Nălbaru și la Dragoș Bucur. Uite-i cum muncesc pământul la Moșteni-Greci! Actorul ară cu tractorul, solista și fiica ei văruiesc pomii în livadă
Au întors toate privirile. Detalii din tribunele stadionului de la Galați + tatuajul special al lui Iancu
GSP.RO
Au întors toate privirile. Detalii din tribunele stadionului de la Galați + tatuajul special al lui Iancu
Florin Piersic, operat de urgență. În ce stare se află celebrul actor
FANATIK.RO
Florin Piersic, operat de urgență. În ce stare se află celebrul actor
Reacțiile militarilor ucraineni după ce au folosit o armă românească împotriva rușilor: „Am oprit pentru că fierbea” | VIDEO
Știrileprotv.ro
Reacțiile militarilor ucraineni după ce au folosit o armă românească împotriva rușilor: „Am oprit pentru că fierbea” | VIDEO
Jennifer Lopez, prinsă cu minciuna. Cum arată în realitate și cum e prezentată publicului / FOTO
Unica.ro
Jennifer Lopez, prinsă cu minciuna. Cum arată în realitate și cum e prezentată publicului / FOTO
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat: "Am început să ne mutăm lucrurile"
Observatornews.ro
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat: "Am început să ne mutăm lucrurile"
Horoscop 30 aprilie 2024. Vărsătorilor le revine dorul de ducă și nu mai caută motive să refuze deplasările, oriunde ar fi
HOROSCOP
Horoscop 30 aprilie 2024. Vărsătorilor le revine dorul de ducă și nu mai caută motive să refuze deplasările, oriunde ar fi

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI