România este țara care îți pune la dispoziție o mulțime de atracții turistice. Destinații în care vei vedea cascade spectaculoase, palate de poveste, saline impresionante și peisaje ce te vor lăsa fără suflare. Pentru că avem o țară frumoase și cu extrem de multe destinații turistice, mai jos ți-am făcut un top cu 45 cele mai frumoase obiective turistice din România.

Află mai multe despre cele mai frumoase locuri din România și cele mai populare zone turistice, pentru a-ți planifica o vacanță de neuitat.

1. Transalpina – punct de atracție turistică numărul 1 din Gorj

Este unul dintre cele mai frumoase locuri din România deoarece Transalpina reprezintă cel mai înalt drum rutier din România, dar și din întregul lanț al Munților Carpați.

2. Transfăgărășan – obiectiv turistic pitoresc

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice deoarece traseul Transfăgărășan îți pune la dispoziție pentru vizitat și lacul glaciar Bâlea, cascada Bâlea, lacul Vidraru și barajul Vidraru, dar și multe alte puncte turistice.

Vezi și: Ce să faci vara în București – activități și locuri de vizitat

3. Cascada Bigăr – cea mai frumoasă cascadă unică din lume

Cascada Bigar este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din județul Caraș Severin, din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. În urma unui clasament făcut în 2013 de The World Geography, cascada Bigăr a obținut primul loc pentru cea mai frumoasă cascadă unică din lume.

Analiză. Ministrul Agriculturii, o nouă abordare controversată: „Nu sunt de acord cu marca proprie din magazine”. Specialiștii spun că românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse
Recomandări
Analiză. Ministrul Agriculturii, o nouă abordare controversată: „Nu sunt de acord cu marca proprie din magazine”. Specialiștii spun că românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse
Cascada Bigăr
Cascada Bigăr

4. Cetatea Alba Iulia – cea mai mare cetate din România

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România, acolo unde, înainte de a o vizita în totalitate, turiștii pot face un tur virtual la pas pe străzile Cetății.

Obiective turistice din Romania - VoronețIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

5. Delta Dunării – parte a Patrimoniului Mondial UNESCO

Rezervație a biosferei, Delta Dunării este în fiecare an una dintre cele mai vizitate destinații turistice din România. Aici vei găsi cea mai mare biodiversitate de pe planetă, dar și cea mai mare suprafață compactă din stuf.

6. Cimitirul Vesel – cimitirul cu cele mai amuzante mesaje

Unul dintre cele mai vizitate puncte turistice din România deoarece o simplă vizită se poate transforma într-o adevărată experiență de viață. Cimitirul Vesel din Săpânța, un loc unic de vizitat în România, a fost inclus și într-un material amplu făcut de cei de la New York Daily News.

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”
Recomandări
Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”

7. Salina Turda – un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare

Salina Turda se află în topul obiectivelor turistice subterane spectaculoase deoarece a fost concepută ca un muzeu neobișnuit într-o mină de sare aflată în zona Durgău – Valea Sărată din Turda.

8. Valea Vaserului – Mocănița de pe Valea Vaserului

Este una dintre zonele turistice de poveste din România deoarece plimbarea cu Mocănița pe Valea Vaserului transformă plimbarea într-o experiență de neuitat.

9. Viscri – unul dintre cele mai frumoase sate din România

Viscri se numără printre cele mai căutate locuri de văzut din România deoarece aici au ajuns turiști din toată lumea. A devenit faimos din momentul în care ce Prințul Charles și-a cumpărat în sat o proprietate. Satul Viscri este și el listat în Patrimoniul Mondial UNESCO.

10. Mănăstirea Curtea de Argeș – minunea arhitecturală a României

Mănăstirea ortodoxă Curtea de Argeș este un punct turistic datorită celebrei legende românești : „Legenda Meșterului Manole”.

11. Grădina Botanică din Cluj Napoca – colț de natură cu flori rare

Este considerata o destinație turistică importantă a României deoarece se întinde pe o suprafață de 14 Ha și în interior sunt cultivate peste 10.000 de specii de plante, de pe toate continentele. Citește și ce alte grădini botanice mai poți vizita în România

Coaliția PNL-PSD a decis să aibă candidat comun pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, favorit
Recomandări
Coaliția PNL-PSD a decis să aibă candidat comun pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, favorit

12. Castelul Corvinilor din Hunedoara – legenda Transilvaniei

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Transilvania datorită farmecului aparte și stilurilor de construcție diverse.

13. Vulcanii Noroioși din Buzău – minunea naturală a României

Atracți turistică din România pe care nu trebuie să o ratezi deoarece sunt singurii de acest gen din Europa. Formațiunile sunt prezente în Buzău de mii de ani, însă din anul 1867 atenția a fost mai mult concentrată pe ei. Vezi când este cel mai bine să vizitezi Vulcanii Noroioși.

14. Castelul Bran – castelul lui Dracula

Situat la 30 de km de Brașov, Castelul Bran este un obiectiv turistic des vizitat datorită legendei: „Legenda Contelui Dracula”.

15. Castelul Peleș – fostă reședință regală

Castelul Peleș - vedere castel
Castelul Peleș

Obiectiv turistic des vizitat deoarece oamenii își doresc să vadă castelul care a fost construit ca reședință de vară a regilor României. Aici se regăsește și Muzeul Național Peleș.

16. Lacul Roșu – lacul unde s-a scufundat o pădure

Legendele lacului sunt extrem de multe, motiv pentru care Lacul Roșu este acum unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Harghita, în Carpații Orientali, la 26 de km de Gheorgheni.

17. Biserica Neagră din Brașov – cel mai mare lăcaș de cult în stil gotic

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Brașov datorită poveștii impresionante. Acum mai bine de 300 de ani, Biserica a luat foc într-un puternic incendiu și a ars parțial. Din secolul al XIX-lea lăcașul poartă denumirea de Biserica Neagră. Iată și alte locuri de vizitat in Brasov.

18. Cetatea Râșnov – cea mai bine conservată cetate din Transilvania

Situată la 30 de km de Brașov, cetatea Râșnov este o destinație turistică intens vizitată datorită stilului arhitectonic. Aici se regăsește și un muzeu de artă feudal unde se pot vedea de aproape arme, mobilier de epocă, dar și porturi specifice secolului.

19. Cheile Bicazului – una dintre cele mai frumoase zone din România

Este o atracție turistică spectaculoasă ce pune la dispoziție mai multe sectoare printre care: Poarta Iadului, Pridvorul Iadului și Gâtul Iadului.

20. Saschiz – un sat de poveste din Transilvania

Loc de poveste din România unde vei avea posibilitatea să vezi Cetatea Medievală Saschiz și biserica evanghelică fortificată. Se află la 20 de km de Sighișoara.

21. Mănăstirea Corbii de Piatră – biserica săpată în stâncă

Este un loc unic de vizitat deoarece este cea mai veche mănăstire rupestră din țară, care a fost săpată într-un perete masiv de stâncă.

22. Sarmizegetusa Regia – capitala statului dac

În apropierea satului Grădiștea Muncelului, județul Hunedoara, locul este o atracție turistică deoarece este compus din trei părți: așezare civilă, cartiere amplasate pe mai multe terase și zona sacră.

23. Lacul Sfânta Ana – singurul lac vulcanic din România

Turiștii l-au transformat într-un obiectiv de atracție deoarece au vrut să afle legendele misteriosului lac.

24. Mănăstirea Voroneț – Capela Sixtină a Estului

Complex monahal medieval din satul Voroneț care a devenit obiectiv turistic datorită culorilor deja celebre precum „Albastrul de Voroneț” și imaginilor pictate. Este un important centru de credință și cultură din Moldova.

25. Sibiu – oraș medieval plin de turiști

Unul dintre orașele turistice importante din România, cu o mulțime de atracții pentru toți vizitatorii. Orașul este plin de muzee, catedrale, biserici și stațiuni montane. Află ce locuri de vizitat sunt în Sibiu.

26. Cazanele Dunării – cea mai frumoasă zonă a Defileului Dunării

Cazanele Dunării sunt unul dintre cele mai frumoase locuri din România datorită chipului lui Decebal sculptat în stâncă. Aici poți face plimbări pe Dunăre sau drumeții în Parcul Național Porțile de Fier.

Cazanele Dunării - Statuia lui Decebal
Cazanele Dunării – Statuia lui Decebal

27. Podul lui Dumnezeu – Mehedinți – unul dintre cele trei poduri naturale din lume

În comuna Ponoarea, Podul lui Dumnezeu a devenit cel mai vizitat obiectiv turistic. Aici vei vedea o arcadă uriașă din piatră peste care trece șoseaua Baia de Aramă.

28. Parcul Național Cheile Nerei – arie protejată de interes național

Un punct turistic din România ce a fost instituit ca arie protejată pentru a menține într-o stare de conservare favorabilă flora spontană și fauna sălbatică, dar și habitate naturale de interes.

29. Cascada Beușnița – cascada spectaculoasă a României

Aproape de Parcul Național Cheile Nerei, se află cascada Beușnița unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din România – succesiunea de cascade reprezintă un fenomen unic iar spectacolul naturii este de-a dreptul impresionant.

Cascada Beusnita - Cheile Nerei
Cascada Beușnița

30. Sighișoara – oraș situat în inima Transilvaniei

Este una dintre puținele cetăți încă locuite și este înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Un oraș turistic de pus pe lista celor mai frumoase locuri de vizitat din România.

31. Peștera Urșilor – prima peșteră din România amenajată modern

Este un obiectiv turistic amenajat deschis turiștilor și se regăsește la poalele munților Bihorului, la limita Parcului Natural Apuseni.

32. Muzeul satului din București – cel mai mare și mai vechi muzeu din Europa

Este considerat un obiectiv turistic important al Bucureștiului deoarece în interior se pot vedea monumente originale, dar și biserici, mori de vânt și apă, dar și case și exponate din interiorul acestora.

33. Biserica Fortificată din Prejmer – cea mai puternică fortificație țărănească din Transilvania

Cetatea este un important punct de atracție turstică deoarece a fost construită în jurul bisericii și este considerată cea mai puternică fortificație țărănească. În interiorul bisericii se regăsește un altar poliptic care datează de la mijlocul secolului al XV-lea.

34. Ghețarul de la Scărișoara – cel mai mare ghețar subteran din România

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice deoarece este cea mai importantă peșteră din România. Aici gheața se păstrează de-a lungul verilor datorită altitudinii ridicate. Peștera Scărișoara este primul obiectiv speologic din România – monument al naturii.

35. Biserica de sub lac – una dintre cele mai vechi biserici din piatră

La Beliș, județul Cluj, Biserica de sub lac este un loc unic de vizitat din România pe care nu trebuie să îl ratezi. Datează din secolul al paisprezecelea și încă se mai pot observa picturile de pe pereții bisericii.

36. Cascada Cailor din județul Maramureș

Situată în apropierea stațiunii turstice Borșa, Cascada Cailor este unul din cele mai populare obiective turistice din Maramureș. Este una din cele mai spectaculoase cascade din România, deoarece apele care se adună pe Muntele Cailor se strâng într-un cerc glaciar și alunecă pe versantul abrupt al Muntelui Piatra Rea și se revarsă peste Podul Cailor.

37. Parcul Aventura, Brașov

Un loc ideal pentru pasionații de aventură și adrenalină, Parcul Aventura din Brașov este cel mai mare parc de acest fel din Europa de Est. Are 15 trasee, cu dificultate progresivă, de la începători, până la avansați. Una din cele mai populare activități este „Marea Tirolioană peste Lac”.

38. Sanctuarul urșilor de la Zărnești

Cea mai mare rezervație de urși bruni din lume se află la Zărnești. Aici, animalele pot fi vizitate într-un mediu sălbatic. Programul de vizitare funcționează diferit, în funcție de perioada anului aleasă.

39. Comuna Saschiz, județul Mureș

Comuna Saschiz este localizată la doar 20km de Sighișoara, fiind, pe vremuri, una din cele mai bogate localități săsești. Aici poți vizita Cetatea medievală Saschiz și Biserica Fortificată Saschiz, aflată în Patrimoniul UNESCO.

40. Comuna Soveja, Vrancea

Aflată la poalele Munților Vrancei, comuna Soveja este cunoscută drept cea mai ozonată staţiune din Europa. În prezent, stațiunea a rămas în paragină, dar este încojurată de peisaje de basm, care îi pot da o șansă să renască și să redevină una din cele mai populare zone turistice din România.

41. Pădurea Hoia Baciu, județul Cluj

În inima Ardealului se găsește una din cele mai misterioase atracții turistice din România: Pădurea Hoia Baiu. Legendele vorbesc despre fenomene paranormale care se petrec în această pădure, atrăgând și atenția străinilor. Presa din SUA și Marea Britanie au numit-o una din cele mai înfricoșătoare păduri din lume.

42. Satul scufundat de la Geamăna

În urmă cu câteva decenii, Geamăna era un sat situat în Munții Apuseni. În perioada comunistă, când s-a început exploatarea de cupru de la Roşia Poieni, satul a început să fie îngropat de deșeuri. Astăzi, satul a rămas un punct de atracție al comunei Lupșa, județul Alba. Iazul de steril a acoperit aproape în întregime satul, singurul lucru vizibil rămânând turla bisericii.

43. Lacul Colibița din Bistrița-Năsăud

Satul Colibița este situat pe Valea Bistriței între munții Bărgău și Călimani. Locul este reunimit datorită aerului curat, iar una din cele mai populare atracșii este lacul de acumulare Colibița, care oferă un peisaj unic, mulți turiști comparând lacul cu o mare aflată între munți.

44. Insula Mică a Brăilei

Insula Mică a Brăilei este un paradis pentru pescarii amatori. Pentru a se bucura de peisajul pe care îl oferă locul, turiștii pot închiria bărci cu vâsle. O experiență de neuitat este dacă vizitați locul în perioada de migrație a păsărilor.

45. Poiana Regală și Stâncile Franz Joseph, județul Prahova

Pentru a junge la Poiana Regală și Stâncile Franz Joseph, trebuie să porniți din Sinaia, pe un drum numit Poteca Regală, un traseu foarte ușor, pe vremuri străbătut de foștii regi ai României. Este o destinație turistică ideală pentru o zi de weekend.

Dacă vrei să îţi programezi din timp o călătorie sau o activitate, iata si ce zile libere sunt in 2024!

Dacă plănuiești o escapadă cu cortul, îți spunem ce lucruri sunt necesare când mergi la camping cu cortul și cum alegi cortul pentru camping.

Vezi si: Obiective turistice Iasi – care sunt cele mai frumoase locuri pe care le poti vizita in capitala Moldovei

Citeşte şi despre locurile în care poţi face rafting, bungee jumping în România şi unde te poţi da cu parapanta în România.

Vezi şi cele mai frumoase lacuri şi cele mai frumoase chei din România, precum şi cabane montane la altitudine din România!

Dacă vrei să mergi în străinătate, vezi şi locuri de vizitat în Bruxelles, Luxemburg, Copenhaga, Strasbourg şi Munchen!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (2)

andreea28s   •   11.01.2024, 10:57

un articol interesant. mai sunt numeroase obiective de vizitat

Bazilus   •   29.10.2023, 17:22

Un articol extraordinar de interesant.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Municipiul din România care-și pierde principala sursă de venit și populația: “Furăm ce mai apucăm. Oamenii mai închid ochii, că ne văd amărâți”
FANATIK.RO
Municipiul din România care-și pierde principala sursă de venit și populația: “Furăm ce mai apucăm. Oamenii mai închid ochii, că ne văd amărâți”
Teo Trandafir recunoaște că relația dintre ea și fiica ei s-a schimbat: „Probabil și ea ascunde niște lucruri față de mine. Realitatea este că…”. Maia are 19 ani / EXCLUSIV
Viva.ro
Teo Trandafir recunoaște că relația dintre ea și fiica ei s-a schimbat: „Probabil și ea ascunde niște lucruri față de mine. Realitatea este că…”. Maia are 19 ani / EXCLUSIV
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Libertateapentrufemei.ro
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Ion Țiriac: „Eu oameni săraci încă n-am văzut!” Omul de afaceri cu o avere de 1,75 miliarde de euro, comparație cu Steve Jobs: „Îmi spun ăștia că o să mor”
GSP.RO
Ion Țiriac: „Eu oameni săraci încă n-am văzut!” Omul de afaceri cu o avere de 1,75 miliarde de euro, comparație cu Steve Jobs: „Îmi spun ăștia că o să mor”
Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
FANATIK.RO
Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Știrileprotv.ro
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Unica.ro
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
Orangesport.ro
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
"Nici nu am cuvinte". Mama lui Ayan, în lacrimi de fericire. Micuțul ei, de doar 2 anișori, a supravieţuit o noapte întreagă în pădure, singur, la minus 5 grade
Observatornews.ro
"Nici nu am cuvinte". Mama lui Ayan, în lacrimi de fericire. Micuțul ei, de doar 2 anișori, a supravieţuit o noapte întreagă în pădure, singur, la minus 5 grade
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
HOROSCOP
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
RECOMANDĂRI