Obiective turistice în Munchen

Al treilea oraș ca mărime din Germania, München are multe de oferit călătorilor aventuroși. Capitala statului Bavaria își are rădăcinile încă din secolul al XII-lea, când aici a fost înființată o mănăstire și a devenit rapid cel mai important loc de comerț al regiunii. În centrul era Marienplatz, piața mare în care comercianții din Bavaria se întâlneau pentru a face afaceri și unde localnicii se adunau pentru a face cumpărături și pentru a urmări turneele medievale.

În zilele noastre, această piață vastă atrage în continuare mulțimi de oameni, dar din diferite motive: aceștia sunt aici pentru a vizita obiectivele turistice sau, eventual, pentru a se bucura de o vizită la una dintre cafenelele și restaurantele la modă din piață sau pentru a face cumpărături în magazinele sale unice de tip boutique.

Punctele de interes pentru turiști sunt numeroase. Pentru o experiență cu adevărat memorabilă, de ce să nu iei în considerare o vizită în timpul iernii? Dacă da, veți fi răsplătit cu șansa de a vedea Marienplatz cum prinde viață cu o expoziție spectaculoasă de lumini și ornamente în timpul Târgului anual de Crăciun. Aici se țin și alte festivaluri de iarnă, inclusiv vechiul carnaval Fasching. Desfășurat în fiecare ianuarie până în februarie, localnicii și vizitatorii deopotrivă participă la dansuri și evenimente distractive care au loc aici de secole.

A emigrat în cel mai prietenos oraș din lume cu bicicliștii și a lucrat în Columbia, Palestina sau Uganda: „Suntem cu 50 de ani în urmă în urma Olandei. Dar nu suntem singurii”
Recomandări
A emigrat în cel mai prietenos oraș din lume cu bicicliștii și a lucrat în Columbia, Palestina sau Uganda: „Suntem cu 50 de ani în urmă în urma Olandei. Dar nu suntem singurii”

Locuri de vizitat în Munchen

Marienplatz și Neues Rathaus

Marienplatz - locuri de vizitat în Munchen
Marienplatz – locuri de vizitat în Munchen

Marienplatz a fost piața centrală a Münchenului încă de la întemeierea orașului, locul de turnee medievale de joc.

Pe lângă masivul Neues Rathaus (Primăria Nouă) care ocupă o mare parte a pieței, veți găsi Altes Rathaus (Primăria Veche).

În piața mare deschisă se află Mariensäule, o coloană înaltă către Fecioara Maria ridicată în 1638 și Fischbrunnen, o fântână mai nouă, care include figuri din bronz salvate dintr-o fântână din secolul al XIX-lea. Populară printre cumpărători pentru magazinele, buticurile și restaurantele sale, Marienplatz este centrul festivalurilor și scena unei piețe mari de Crăciun.

Zilnic, la 11:00 și la prânz și la 17:00, din martie până în octombrie, toată lumea se oprește pentru a urmări faimosul Glockenspiel din fața Neues Rathaus, în timp ce figurile sale mecanice iau masa, joacă și dansează. Este una dintre cele mai iubite tradiții ale orașului și ceva ce nu ar trebui să ratezi. Acordați-vă timp pentru a aprecia piatra complicată de pe fațada neogotică.

REPORTAJ. Lupta pentru ziua de mâine, într-un talcioc din Capitală: „Mi-am păstrat un costum pentru înmormântare”
Recomandări
REPORTAJ. Lupta pentru ziua de mâine, într-un talcioc din Capitală: „Mi-am păstrat un costum pentru înmormântare”

Centrul de informare turistică se află în Rathaus, iar în spatele clădirii se află un restaurant care servește mâncăruri tradiționale bavareze.

Biserica Sf. Petru – Peterskirche

Biserica Sf. Petru (Peterskirche) - locuri de vizitat în Munchen
Biserica Sf. Petru (Peterskirche) – locuri de vizitat în Munchen

Biserica Sf. Petru (Peterskirche) este cea mai veche biserică parohială din München și se află pe Petersberg, un mic deal locuit inițial de călugări. Construită în stil gotic în 1386, biserica a fost modificată prin adăugarea unui cor baroc cu trei abside în 1636.

Punctele de atracție ale interiorului includ fontul lui Hans Krumper, monumentele din marmură roșie ale lui Erasmus Grasser și altarul Schrenk din secolul al XV-lea, cu sculpturile sale cu Răstignirea și Judecata de Apoi. De asemenea, este de remarcat altarul mare din secolul al XVIII-lea, înalt de 20 de metri, cu figurile sale ale celor Patru Părinți ai Bisericii și ale Sfântului Petru.

Grădina Engleză

Grădina Engleză din München
Grădina Engleză din München
Pacienții pentru care spitalul devine casă. Salvat printr-o minune de medicii de la Iași, un bărbat nu are unde să fie externat. „În centrele de stat nu sunt locuri”
Recomandări
Pacienții pentru care spitalul devine casă. Salvat printr-o minune de medicii de la Iași, un bărbat nu are unde să fie externat. „În centrele de stat nu sunt locuri”

Grădina Engleză din München nu este doar cel mai mare parc urban din Germania care se întinde pe o suprafață de 910 acri, este și unul dintre cele mai frumoase. Așadar, cu siguranță se numără printre cele mai apreciate locuri de vizitat în Munchen. Grupuri de copaci și plante oferă priveliști în continuă schimbare, iar nouă kilometri de pâraie și un lac artificial completează senzația unui peisaj natural.

Proiectată în 1785 ca o grădină militară, Grădina Engleză atrage alergători și bicicliști pe cei 78 de kilometri de poteci și alei. Este, de asemenea, un loc plăcut pentru a face plajă și picnic, și te poți opri pentru o gustare sau o băutură la Chinesischen Turm (Turnul Chinezesc).

În 1972, pe o insulă de la capătul sudic al grădinii a fost creată o grădină japoneză pentru a găzdui o ceainărie autentică, un cadou în onoarea Jocurilor Olimpice din 1772. Parcul conține, de asemenea, Muzeul Național Bavarez, cu colecția sa minunată de sculpturi și tapiserii medievale germane, și Colecția Arheologică de Stat Bavarez, care expune artefacte preistorice locale.

Descoperă cele mai frumoase locuri de vizitat în Germania.

Palatul Nymphenburg

Marele palat baroc din Nymphenburg, aflat la marginea de nord-vest a orașului, a fost inițial reședința de vară a electorilor din Wittelsbach în secolul al XVII-lea. Întinzându-se pe mai mult de 600 de metri de la aripă la aripă, acest palat vast este înconjurat pe fiecare parte de Canalul Nymphenburg.

O atracție principală este Pavilionul Central, un palat în formă de cub în stilul unei vile italiene, finalizat în 1674 și care găzduiește sala de piatră cu trei etaje, bogat decorată (Steinerner Saal) și o serie de camere private cu mobilier rafinat și opera de artă. În Capela Palatului, observați pictura expresivă din tavan care ilustrează viața Mariei Magdalena.

Parcul Olimpic

Parcul Olimpic din München
Parcul Olimpic din München

Adăpostul Jocurilor Olimpice de vară din 1972, spectaculosul Parc Olimpic din München se întinde pe o suprafață enormă, pe Oberwiesenfeld, un fost teren de antrenament pentru armata regală bavareză. Acum un centru de agrement important, această uriașă facilitate găzduiește o varietate de concerte și evenimente foarte importante.

Grădina Zoologică Hellabrunn

Hellabrunn  zoo - Munchen
Hellabrunn zoo – Munchen

Răspândită pe 89 de acri, Grădina Zoologică Hellabrunn este în mod constant clasată printre cele mai bune grădini zoologice din Europa. Amenajată în 1911, a fost prima grădină zoologică din lume care avea animale grupate în funcție de locul de proveniență.

Astăzi, peste 19.000 de animale din 757 de specii sunt ținute în incinte deschise menite să reproducă condițiile sălbatice, animalele care în mod normal împart habitatele ținute împreună acolo unde este posibil.

Caracteristicile populare includ Elephant House (acum o clădire protejată), enorma volieră de 5.000 de metri pătrați de zbor liber, Polarium și case pentru maimuțe. Situată lângă râul Isar, grădina zoologică are multe alei încântătoare, locuri de joacă și locuri de picnic.

Muzeul de artă Königsplatz

Locuri de vizitat în Munchen  - Königsplatz
Locuri de vizitat în Munchen – Königsplatz

Königsplatz a fost amenajat în stil neoclasic în 1862, iar în cartierul de artă din jurul său veți găsi una dintre cele mai mari grupări de muzee de artă din toată Europa. Mai întâi sunt cele trei galerii de artă Pinakothek: Galeria Veche de Picturi (Alte Pinakothek), cu colecțiile sale frumoase de picturi olandeze, flamande, italiene, franceză, germană, spaniolă și medievală; noua galerie de imagini (Neue Pinakothek), cu expozițiile sale de artă variind de la Rococo la Art Nouveau; și Galeria de Stat de Artă Modernă (Pinakothek der Moderne), care include lucrări de Picasso și Warhol.

Alte muzee de remarcat sunt Glyptothek și Colecția de Antichități de Stat (Staatliche Antikensammlung), cu marile lor compilații de sculpturi și antichități.

Munchen Residenz

Munchen Residenz
Munchen Residenz

Timp de secole, reședința ducilor, electorilor și regilor Bavariei, Munchen Residenz este unul dintre cele mai spectaculoase palate din Europa. Amenajat în jurul a șapte curți mari, vastul complex Residenz cuprinde trei secțiuni principale: Königsbau, cu fața către Max-Joseph-Platz; Alte Residenz, cu vedere la Residenzstrasse; și Festsaalbau (Sala de banchete), cu vedere la Hofgarten.

Cea mai veche secțiune a acestui complex imens a fost magnificul Antiquarium, construit în 1579 și acum parte a remarcabilului Muzeu Residenz. La scurt timp a urmat Alte Residenz, o capodoperă a Renașterii târzii și mărturie a puterii în creștere a Bavariei, iar componentele finale – Königsbau neoclasic, Festsaalbau și Biserica Curții – au fost finalizate în 1848.

Hofgarten

Hofgarten - locuri de vizitat în Munchen
Hofgarten – locuri de vizitat în Munchen

În centrul orașului München, chiar lângă Odeonsplatz, Hofgarten (Grădina Curții) a fost construită între 1613 și 1617. A rămas o rezervație privată timp de mai bine de 160 de ani, apoi a fost deschisă publicului în 1780.

De atunci, acest sanctuar liniștit, cu potecile sale care se intersectează, fântânile, câmpurile de flori și arcadele umbrite au fost un loc preferat de plimbare și relaxare pentru localnici și vizitatori. Punctul central este pavilionul cu opt arcade, cu poteci care radiază din fiecare arcadă pentru a forma fâșii de gazon și flori. Fântânile marchează punctele în care căile se intersectează (sursa – planetware.com).

Descoperă și cele mai frumoase obiective turistice și locuri de vizitat din Europa.

Nu se mai ascund! După scandalul despărțirii, vedeta a ales să publice prima imagine cu cea pentru care a părăsit-o pe mama copiilor săi
GSP.RO
Nu se mai ascund! După scandalul despărțirii, vedeta a ales să publice prima imagine cu cea pentru care a părăsit-o pe mama copiilor săi
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Porecla pe care indienii i-au dat-o Iuliei Vântur! Abia acum s-a aflat ce cred despre iubita lui Salman Khan
Playtech.ro
Porecla pe care indienii i-au dat-o Iuliei Vântur! Abia acum s-a aflat ce cred despre iubita lui Salman Khan
Îl recunoști? Oamenii treceau pe lângă el în aeroport, fără să aibă habar că este chiar unul dintre cei mai importanți bărbați din România
Viva.ro
Îl recunoști? Oamenii treceau pe lângă el în aeroport, fără să aibă habar că este chiar unul dintre cei mai importanți bărbați din România
Cartierul în care se trăieşte mai rău ca la ţară. Au dat bani grei să se mute aici, dar au ajuns să-şi blesteme zilele: "Aţi venit să ne salvaţi?"
Observatornews.ro
Cartierul în care se trăieşte mai rău ca la ţară. Au dat bani grei să se mute aici, dar au ajuns să-şi blesteme zilele: "Aţi venit să ne salvaţi?"
O DJ-iță s-a împușcat din greșeală în față cu un tun de confetti. Cum s-a întâmplat și cum arată după incident | VIDEO
Știrileprotv.ro
O DJ-iță s-a împușcat din greșeală în față cu un tun de confetti. Cum s-a întâmplat și cum arată după incident | VIDEO
Cele mai tari erori de prețuri de la eMAG. Telefoane și laptopuri la numai 8 lei
FANATIK.RO
Cele mai tari erori de prețuri de la eMAG. Telefoane și laptopuri la numai 8 lei
Ministrul de Interne al Austriei a fost la Bucureşti şi a rămas perplex: ”Aşa ceva el n-a mai văzut în Europa”. Ce l-a uimit
Orangesport.ro
Ministrul de Interne al Austriei a fost la Bucureşti şi a rămas perplex: ”Aşa ceva el n-a mai văzut în Europa”. Ce l-a uimit
Horoscop 29 ianuarie 2023. Peștii ajung la o concluzie nu tocmai plăcută, după analiza unor evenimente și decizii ale unor apropiați
HOROSCOP
Horoscop 29 ianuarie 2023. Peștii ajung la o concluzie nu tocmai plăcută, după analiza unor evenimente și decizii ale unor apropiați
S-a lansat primul Centrul de Medicină a Stilului de Viață – Better Me. Cum te poate ajuta și unde se află
PUBLICITATE
S-a lansat primul Centrul de Medicină a Stilului de Viață – Better Me. Cum te poate ajuta și unde se află